۸ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۷:۰۴

روند انتخاب نمایندگان مجلس موید تشکیل مجلسی کارآمد است

روند انتخاب نمایندگان مجلس موید تشکیل مجلسی کارآمد است

مشهد - خبرگزاری مهر: مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری خراسان رضوی گفت: روند انتخاب نمایندگان مجلس هشتم از سوی مردم موید تشکیل مجلسی کارآمد است.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد آصفی یزدی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران در محل استانداری افزود: در میان 18 نفر نماینده ای که در مجموع دو مرحله انتخابات از سوی مردم استان برای حضور در مجلس انتخاب شدند بیش از 72 درصد آنها دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا هستند که موید افزایش چشمگیر سطح علمی نمایندگان مجلس است.

وی ادامه داد: از مجموع 18 نفر نماینده مردم استان در مجلس هشتم چهار نفر دارای مدرک دکترا، 9 نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد، 2 نفر دارای تحصیلات حوزوی و 3 نفر نیز مدرک کارشناسی با سوابق طولانی مدیریتی دارند.

آصفی با بیان اینکه 5 نفر از این نمایندگان استاد دانشگاه بوده و 9 نفر نیز سابقه نمایندگی در دوره های قبلی مجلس را دارند، خاطر نشان کرد: حضور افراد با تجربه و با تحصیلات بالا، نوید بخش تشکیل مجلسی توانا و کارآمد است که می تواند در جهت اهداف نظام اسلامی، دولت را یاری دهد.

وی در خصوص سلایق سیاسی نمایندگان مجلس گفت: 66 درصد نمایندگان انتخابی مجلس اصولگرا، 17 درصد اصلاح طللب و 17 درصد نیز مستقل هستند.

جانشین ستاد انتخابات استان خراسان رضوی در خصوص برگزاری انتخابات مجلس هشتم گفت: دفتر سیاسی و انتخابات استانداری از اردیبهشت ماه سال 86 برنامه اجرایی انتخابات را آغاز کرد و در این راستا از 15 دی ماه نیز ستاد انتخابات استان فعال شد.

وی به تشکیل پنج کمیته در ستاد انتخابات استان اشاره کرد و گفت: کمیته های سیاسی، اطلاع رسانی، پشتیبانی، فناوری و حقوقی از دی ماه سال گذشته کار خود را در ستاد انتخابات آغاز کردند.

آصفی در ادامه تشکیل هیئتهای اجرایی در 12 حوزه اصلی و 56 حوزه فرعی استان را گام بعدی ستاد انتخابات خواند که با حضور معتمدین مردم در حوزه های مختلف ایجاد شد.

وی با تقدیر از عملکرد اعضای هیئت های اجرایی استان، مسئولیت برگزاری انتخابات را با این هیئتها خواند و گفت: این هیئت ها کار بررسی صلاحیت داوطلبان و اتخاذ تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات را بر عهده داشتند که دراین میان فرمانداران و بخشداران پشتیبانی های لازم را از این هیئتها انجام می داده اند.

مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه برای این دوره از انتخابات 554 نفر داوطلب نمایندگی ثبت نام کردند، افزود: از این تعداد 46 نفر در مراحل بعد انصراف داده و 171 نفر نیز توسط هیئتهای نظارت استان و هیئت مرکزی نظارت رد صلاحیت شدند تا 337 نفر برای کسب 18 کرسی استان در مجلس با هم رقابت کنند.

وی ادامه داد: در مرحله اول انتخابات در روز 24 اسفندماه 14 نماینده استان مشخص شدند که در این مرحله میانگین مشارکت در 12 حوزه انتخابیه 81/72 درصد بود.

وی با بیان اینکه در دور دوم انتخابات این رقم 39 درصد بود، گفت: در مرحله دوم انتخابات در 6 اردیبهشت ماه نیز مردم چهار  نماینده دیگر استان را از در سه حوزه انتخابیه مشهد و کلات، سبزوار و قوچان و فاروج انتخاب کردند.

آصفی در مقایسه بین مرحله دوم انتخابات مجلس در دوره های هفتم و هشتم در استان گفت: در مرحله دوم مجلس هفتم در دو حوزه مشهد و کلات و سبزوار انتخاب برگزار شد که میانگین مشارکت در این دو حوزه 24 درصد بود که این رقم در دور هشتم انتخابات در سه حوزه انتخابیه  39 درصد بود که رشدی 15 درصدی را نشان می دهد.

وی در بیان تفکیکی آمار حوزه های انتخابیه نیز گفت: در مرحله دوم انتخابات مجلس هشتم در حوزه انتخابیه مشهد و کلات میزان مشارکت 18 درصد بود که در دوره هفتم این رقم 11 درصد بود که موید رشد حضور مردم این حوزه در انتخابات است.

آصفی افزود: در حوزه انتخابیه سبزوار نیز در مرحله دوم انتخابات مجلس هشتم میزان مشارکت مردم 42 درصد بود که این رقم در مجلس هفتم 37 درصد بود.

کد خبر 673068

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha