به گزارش خبرنگار مهر، دکتر روئین حلاج دبیر اجرایی همایش بین المللی زئولیت گفت: زئولیت عنوان دسته ای از آلومینوسیلیکات هایی هستند که در ساختار سه بعدی خود حفره های منظمی در ابعاد مولکولی دارند. درصد تخلخل بالا و وجود کانالهای منظم که در سه محور امتداد یافته اند موجب خصوصیات منحصر به فردی در این ترکیبات شده و باعث شده تا کاربردهای فراوانی به عنوان تبادل گر یونی، غربالگری مولکولی، کاتالیست، جاذب و غشا در صنایع داشته باشند.
وی افزود: زئولیت ها درصنایع نفت، گاز، پتروشیمی، شوینده ها، رفع آلاینده های محیط زیست، کشاورزی و ... کاربرد دارند.
حلاج با بیان اینکه زئولیتها به دو دسته طبیعی و سنتزی تقسیم می شوند، گفت: زئولیتهای مصنوعی با الگو گرفتن از معماری بی نظیر زئولیت های طبیعی تولید می شوند و می توان خواصی را در آنها تقویت کرد تا برای کاربرد خاص توانایی بیشتری نسبت به زئولیت های طبیعی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه ذخایر عظیم و غنی از زئولیت های طبیعی در کشور موجود است، اظهار داشت: پتانسیلهای فراوان به کارگیری زئولیت ها در صنایع و بهره گیری از آنها در گستره وسیعی از علوم نیاز به تحقیق مستمر در این علم را ناگزیر می سازد.
دبیر اجرایی همایش ادامه داد: در دنیا تحقیق عملی و کاربردی در زمینه زئولیت ها از یک قرن پیش آغاز شده و حاصل آن انتشار مقالات و پتنت های فراوان و فرآیندهای صنعتی پیشرفته و نوین است.
حلاج اضافه کرد: با وجودی که فروش این مواد به صنایع مرتبط زمینه اقتصادی فوق العاده سودآوری را فراهم می کند ولی در کشور ما متاسفانه تاکنون آن طور که شایسته است این دانش گسترش نیافته و متناسب با جایگاهش به آن پرداخته نشده است.
نظر شما