به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، کیومرث کلانتری، ظهر امروز در کارگاه مشورتی و آموزشی پایش زیست محیطی دریاچه ارومیه در قالب طرح بین المللی حفاظت از این پارک ملی اظهار داشت: دریاچه ارومیه امروز به عنوان یک بیمار در حال مرگ مطرح است که باید آن را نجات داد.
وی با هشدار جدی مبنی بر بحرانی بودن وضعیت اکوسیسیتم دریاچه عنوان کرد: در صورت از بین رفتن دریاچه، زمینهای اطراف به شوره زار تبدیل و حتی تنفس نیز برای حاشیه نشینان آن مشکل میشود.
کلانتری افزایش برداشت از سفرههای زیرزمینی، کاهش بارندگی، افزایش تبخیر سطحی، برداشت از روان آبهای سطحی و رعایت نکردن حق آبه محیط زیستی دریاچه توسط استانهای مجاور را از عمده دلایل کاهش آب دریاچه عنوان کرد.
در این کارگاه که به مدت سه روز در محل اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی ادامه مییابد، صاحب نظرانی از هلند و کشورمان حضور دارند.
این مسئول از برگزاری همایش سراسری "دریاچه ارومیه و چالشها" در جهت یافتن راه حل مناسب برای این بحران در اوایل تابستان جاری در استان خبر داد و افزود: مشکل دریاچه ارومیه از سطح استانی فراتر رفته و به یک مشکل جهانی تبدیل شده که امید است با برگزاری این همایشها، راهکارهای اجرایی مطلوبی در پیش روی آن قرار گیرد.
آذربایجان غربی با بیش از ۶۰۴هزار هکتار مساحت تالاب، افزون بر ۳۰تالاب فصلی و دائمی و نیز پنج تالاب بینالمللی به عنوان یکی از قطبهای تالابی کشور مطرح است.
در ادامه این همایش که در آن مهمانانی از کشور هلند نیز حضور داشتند، شرکتکنندگان به بیان راهکارها و اقدامات مورد نیاز برای احیای تالابهای استان پرداختند.
نظر شما