به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به هند ، رئیس جمهوری اسلامی ایران که برای دیدار با رئیس جمهور و نخست وزیر هند در سفری چند ساعته به این کشور سفر کرده است پس از دیدار با همتای هندی خود ، با "مان موهان سینگ" نخست وزیر دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که در کاخ نخست وزیری انجام شد، محمود احمدی نژاد و نخست وزیر هند درباره مهمترین مسائل مورد علاقه در حوزههای سیاسی اقتصادی فرهنگی و بینالمللی به گفتگو پرداختند .
در این مذاکرات، ایران و هند بر نهایی شدن خط لوله صلح میان ایران پاکستان و هند تاکید کردند و آن را به نفع رفاه پیشرفت و صلح و ثبات سه کشور دانستند .
محمود احمدی نژاد و مان موهان سینگ در این دیدار که بیش از یک ساعت بطول انجامید بر همکاری و تعاملات منطقهای و بینالمللی برای فائق آمدن بر چالشهای پیش رو تاکید کردند.
رئیس جمهور تصریح کرد : روابط دو ملت عاطفی و فرهنگی است و ریشه در عمق تاریخ دارد ، دو کشور همواره دوست و همکار بوه اند و از این رو باید به عنوان قدرتهای موثر منطقهای که دارای دیدگاههای تقریبا مشترکی هستند به همکاری و تعامل درباره مسائل منطقهای و بین المللی بپردازند .
وی در ادامه با ارائه گزارشی از شرایط متغیر جهانی و تحولات پیش رو تصریح کرد: کشورهای مستقل برای مواجهه با شرایط جدید و تاثیرگذاری مثبت بر این تحولات باید خود را آماده کرده و با همکاری کشورهای دیگر شرایط را به نفع خود رفم بزنند.
احمدی نژاد افزود : روش قدرتهای بزرگ منجر به حل مسائل جهانی نمیشود این قدرتها برای حل مشکلات ملتها توانایی ندارند و این روشها به پایان خود رسیده و دنیا نیازمند نگاه و مناسبات جدید است.
وی خاطرنشان کرد: جهان از یک گردنه سخت عبور کرده و دوران جدید در حیات بشریت آغاز شده است که در آن قدرتهای نظامی و اقتصادی تعیین کننده نیستند بلکه قدرت اندیشه و اصول انسانی به عوامل تعیینکننده تبدیل شده است .
رئیس جمهور در ادامه این دیدار با ابراز خرسندی از سطح روابط فرهنگی اقتصادی و علمی دو کشور اظهار داشت : باید از ظرفیتهای توسعه روابط در حوزههای گوناگون بیش از این استفاده کرد.
وی همکاریهای ایران و هند را به نفع صلح و امنیت منطقه دانست و تصریح کرد که تروریسم سازمان یافته از سوی قدرتهای بزرگ سازمان دهی می شود که از تاثیرات منفی آن ایران و هند بیشترین آسیب را متحمل شدهاند و دو کشور در این زمینه میتوانند همکاریهای گستردهای داشته باشند .
احمدی نژاد همکاری و تعامل دو کشور در جنبش عدم تعهد را یادآور و خواستار افزایش نقش این سازمان در تعاملات منطقهای و جهانی شد .
وی در ادامه با اشاره به فشارهای قدرتهای سیاسی برای دست برداشتن ملت ایران از حق خود در استفاده از انرژی صلح آمیز هستهای گفت : رمز پیروزی و موفقیت ملت ما ایستادگی در برابر فشارها و نپذیرفتن نظم مورد نظر آنها بود. در غیر اینصورت هیچ دستاوردی نصیب ما نمیشد .
رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه آمریکاییها چه در عراق بمانند و چه بروند شکست خوردهاند تصریح کرد: تداوم اشغال عراق از سوی آمریکا دامنه بحران در ایالات متحده را افزایش میدهد .
وی با اشاره به مخدوش شدن افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی یادآور شد: در جنگ33 روزه این رژیم فاسد شکست خورد و تنفر ملتهای منطقه نیز در پی آن از این رژیم اشغالگر دو چندان گشت .
احمدی نژاد در ادامه پیش بینی کرد که بزودی ملتهای منطقه در برابر آمریکا برمی خیزند و آنها ناچار خواهند بود به درون مرزهای خود بازگردند.
وی در ادامه دیدار نخست وزیر هند با اشاره به تلاشهای دو کشور برای نهایی شدن انعقاد قرار داد خط لوله گاز ( خط لوله صلح ) ابراز امیدواری کرد که هر چه سریعتر تصمیمات خوبی درباره اجرایی شدن این پروژه به نفع ملتهای منطقه اتخاذ شود.
رئیس جمهور با اشاره به همکاریهای فرهنگی ایران و هند ، برگزاری هفته فرهنگی ایران در هند را ستود و گفت : پیوند ملتهای ایران و هند عمیق تر از آن است که با دخالت دیگران خدشه دار شود .
نخست وزیر هند نیز در این دیدار با ابراز ارادت به رهبر معظم انقلاب اسلامی تماسهای مقامهای عالی دو کشور را ضروری دانست و با اشاره به دیدار قریب الوقوع وزیر خارجه کشورش از جمهوری اسلامی ایران گفت : این فرصت خوبی است که برای گسترش و توسعه روابط تهران - دهلی برنامه ریزی شود و از فرصتهای موجود برای گسترش مناسبات استفاده نماییم .
مان موهان سینگ همچنین با اشاره به اتفاق نظر خود با دیدگاههای رئیس جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: در جهان و منطقه به سرعت تحولاتی در حال وقوع است و نظام قدیمی جهان در حال تحول به نظام نوینی است و ضرورت دارد سران دو کشور تبادل نظر مستمر درباره مسائل منطقهای و جهانی داشته باشند و روابط دو جانبه را تحکیم بخشند.
نخست وزیر هند در ادامه با تاکید بر تقویت نقش و جایگاه جنبش عدم تعهد خواستار تبادل نظر و تعاملات نزدیک تر با ایران درباره تحولات منطقهای و جهانی شد .
وی با ابراز نگرانی از تهدیدات تروریسم بینالمللی خواستار همکاری دو کشور برای مقابله با تروریسم شد و تصریح کرد: تروریسم در افغانستان آسیب های جدی برای کشورهای منطقه دارد و باید با همکاری کشورهای همسایه این معضل رفع شود.
نخست وزیر هند با اشاره به اوضاع عراق یادآور شد : معتقدیم هیچ راه حلی برای پایان دادن به بحران در عراق بدون مشارکت مردم این کشور وجود ندارد.
مان موهان سینگ همچنین برای تقویت همکاریهای دو کشور در سازمانهای منطقهای و بینالمللی همچون سازمان سارک ابراز علاقمندی کرد .
نخست وزیر هند در ادامه با اشاره به اینکه سرمایه داری آمریکا آینده ای ندارد یادآور شد این قدرتها هیچ وقت توانایی خود را داوطلبانه از دست نمی دهند و امیدواریم کشورهای در حال توسعه با آرامش از این مرحله عبور کنند. .
مان موهان سینگ همچنین از عزم جدی کشورش برای اجرایی کردن خط لوله گاز میان ایران پاکستان و هند خبر داد و اظهار داشت : این خط لوله ملتهای منطقه را به یکدیگر نزدیک تر خواهد کرد و وضعیت اقتصادی آنها را بهبود خواهد بخشید .
نظر شما