۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۳:۴۴

نشست خبری/

گروه تئاتر "لیو" به وعده‌های شفاهی امیدوار است

گروه تئاتر "لیو" به وعده‌های شفاهی امیدوار است

گروه تئاتر لیو صبح امروز چهارشنبه 11 اردیبهشت در نشست خبری اعلام برنامه‌های سال 87 در خانه هنرمندان ایران از بی‌توجهی اداره کل هنرهای نمایشی به آثار نمایشی این گروه انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن معجونی سرپرست گروه تئاتر لیو در ابتدای این نشست گفت: فعالیت گروه نمایشی لیو از سال 76 آغاز شد و از سال گذشته با هدف اجرایی شدن تئاتر خصوصی شکلی جدیتر به خود گرفت؛ وعده‌ای که در سال‌های اخیر از جانب مدیران تئاتر بارها عنوان شده، اما هرگز کسی از آن حمایت نکرده است.

وی با اشاره به چگونگی عقد قرارداد این گروه نمایشی با اداره کل هنرهای نمایشی در آثاری که تاکنون به صحنه برده‌اند افزود: گروه تئاتر لیو تاکنون 12 نمایش را در تالارهای مختلف وابسته به مدیریت هنرهای نمایشی روی صحنه اجرا کرده که از این تعداد فقط پنج نمایش قرارداد گیشه نبوده است.

معجونی خاطرنشان ساخت: متاسفانه و با در نطر گرفتن این نکته که گروه تئاتر لیو فعالیت چندانی در عرصه اجرای عمومی در سال گذشته نداشته، تنها بازدهی مالی که داشتیم مربوط به ضبط تلویزیونی نمایش "خرس و خواستگاری" بود که چندی پیش اجرای عمومی داشت و شبکه چهارم سیما آن را ضبط کرد.

مدیر گروه تئاتر لیو با انتقاد از مدیریت هنرهای نمایشی نسبت به صادر نشدن اجازه اجرای نمایش "باغ آلبالو" گفت: سال گذشته در جلساتی که با مدیر تالار مولوی داشتیم، امیدوار بودیم این نمایش با همکاری وی در تالار مولوی اجرا داشته باشد، اما متاسفانه از طرف اداره کل هنرهای نمایشی شش نمایش برای اجرا به مولوی معرفی شد که در این فهرست نام گروه ما نبود.

معجونی تصریح کرد: ما به هیچ عنوان مدعی نیستیم هر کاری که تولید کردیم باید اجرا شود، اما حداقل خواستار مشخص شدن سرنوشت این تولیدات از جانب مدیران تئاتر هستیم. البته به این موضوع هم رسیده‌ایم که برگزیده شدن در جشنواره و قول اجرای عمومی نمایش‌ها یک وعده تزئینی است و این اداره کل هنرهای نمایشی است که تصمیم می‌گیرد چه نمایشی اجرا برود یا نرود.

این بازیگر و کارگردان تئاتر با اشاره به برنامه‌های مختلف گروه تئاتر لیو برای گسترش خصوصی‌سازی در تئاتر خاطرنشان ساخت: با برنامه‌ریزی‌های که در جلسات درون‌گروهی داشتیم برای رسیدن به تئاتر خصوصی یک برنامه سه ساله تدوین کردیم تا بتوانیم بر مبنای آن تا سال 89 از گروههایی باشیم که داعیه خصوصی شدن در تئاتر دارند.

وی گفت: گروههای نمایشی مهر به سرپرستی امیررضا کوهستانی، بازی به سرپرستی آتیلا پسیانی و سایه به سرپرستی رضا حداد از جمله گروههایی هستند که برای این برنامه اعلام آمادگی کرده‌اند. به همین منظور فعالیت‌هایی نیز انجام دادیم که فکر می‌کنم می‌تواند گامی موثر در خصوصی‌سازی تئاتر باشد.

محمد عاقبتی عضو گروه تئاتر لیو هم در این نشست درباره عملکرد اداره کل هنرهای نمایشی در انتخاب آثار اجرای عمومی گفت: بیش از 12 عضو اصلی و 11 عضو فرعی در گروه تئاتر لیو حضور دارند که هر کدام آنها خارج از نام گروه تئاتر لیو فرصت حضور در صحنه را داشته‌اند، اما وقتی به عنوان عضو گروه به فعالیت در تئاتر مشغول می‌شوند اجازه اجرا نمی‌یابند.

این کارگردان تئاتر خاطرنشان ساخت: نزدیک به دو سال است گروه تئاتر لیو منتظر اجرای نمایشی در یکی از تالارهای نمایشی است که متاسفانه این انتظار بسر نیامده است. این در حالی است که بسیاری از گروههای نمایشی که با شش کارگردان در تئاتر فعالیت می‌کنند اجازه اجرا دارند.

وی افزود: نمایش‌های "باغ آلبالو" معجونی که در بازبینی جشنواره فجر قربانی شد، "بیرون پشت در" و یک اثر نمایشی از ماکس فریش به کارگردانی خودم، "رویای نیمه شب تابستان" معجونی و "مده‌سن مدار" رضا بهبودی از جمله اثاری بود که سال گذشته قول اجرای آنها به نوعی از جانب مدیران تالار مولوی، هنرهای نمایشی و تئاتر بانوان داده شد، اما هیچکدام عملی نشد.

عاقبتی از حضور در جشنواره تئاتر عروسکی با سه نمایش "زن حراف" به کارگردانی بنفشه بدیعی، "پدر عزیزم" به کارگردانی حسن معجونی و "شاهزاده انگور" به کارگردانی خودش و شرکت در جشنواره تئاتر ماه را با نمایشنامه‌های محمد چرمشیر از جمله برنامه‌های گروه لیو در سال 87 ذکر کرد.

ساسان پیروز مدیر روابط عمومی و تبلیغات گروه تئاتر لیو هم در این نشست با انتقاد از سیاست‌های اداره کل هنرهای نمایشی تاکید کرد: تک تک اعضاء گروه تئاتر لیو جایگاهی موفق در تئاتر ایران دارند، اما ظاهرا مشکل آنها حضور در این گروه  است که وقتی از جانب کارگردان عضو گروه از آنها دعوت به عمل می‌آید، نام گروه لیو اجازه فعالیت را به آنها نمی‌دهد.

وی افزود: با اینکه تکلیف اجراهای عمومی مشخص نیست و ما فقط به وعده‌های شفاهی بسنده کرده‌ایم، اما تئاتر لیو همچنان فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد و تصمیم داریم موضوع "منولوگ" را مد نظر قرار دهیم. در آینده نزدیک با دعوت از محمد رضایی‌راد، چرمشیر، محمد یعقوبی، نغمه ثمینی و رضا سرور و اجرای متون آنها جلساتی را به صورت ماهانه برگزار کنیم.

شبنم خوشدل مدیر آموزش و پژوهش گروه تئاتر لیو نیز گفت: با مذاکراتی که با فرهاد مهندسپور داشتیم قرار است جلسات سخنرانی را نیز با موضوع منولوگ داشته باشیم. ضمن اینکه مقالات نویسندگان خارجی پیرامون این موضوع نیز در این جلسات عرضه می‌شود.

کد خبر 674949

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha