به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی نقد معنویت گرایی سکولار و تصوف عصر دیروز در سالن کارنامه نشر سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
دکتر هادی وکلیی رئیس پژوهشکده حکمت و دین پژوهی در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: بحث اصلی ما در این جلسه نقد جریان های نوپدید است که طی حدود 50 سال اخیر در عرصه جنبش های متنوع ادیان صورت گرفته و بیش از 400 فرقه و آئین خودشان را سردمدار جریان های معنا گرایی می دانند و بسته به رتبه خود به فعالیت می پردازند.
وی افزود: آنچه برای ماه مهم است، مسئله بومی شدن عرفان و تصوف حقیقی است که بیشتر دریافتی به شمار می آید تا تعلیمی.
وکیلی در ادامه تصریح کرد: جنبش های مختلفی که شاهد آن هستیم، از طریق معناگرایی وارد کشور شده و دو خصوصیت بارز آن انسان محوری و دوری از خداست. در این گرایشها خدا آنسوی آسمانهاست و انسان است که سرنوشت خود را رقم می زند.
وی در ادامه راههایی برای جلوگیری از نفوذ بیش از حد این جریانها برشمرد و گفت: ما باید به مفاهیم جمال و جلال دین توجه و هر چه بیشتر جامعه را با دغدغه ها و چالشهای موجود آشنا کنیم، در چنین شرایطی افراد بیشتر با لایه های گوناگون دین آشنا می شوند و می توانیم از تبعات دین گریزی نجات پیدا کنیم.
در ادامه این نشست دکتر مظاهری عضو گروه عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی طی سخنانی تأکید کرد: باید از معارف خود تفسیر دقیق تری ارائه دهیم. عشق الهی تکلیف را برای بشر مکاملا مشخص کرده است اما متأسفانه انسان امروز خداوند را از نزدیکی خود بیرون رانده و خواسته خود را مطرح می کند.
وی تصرح کرد : اگر کسی بخواهد به معنویت اصیل برسد باید ملاکهای اصلی آن نظیر وحدت گرایی و شریعت گرایی را رعایت کند.
مظاهری یادآور شد : مشکل اصلی ما در جامعه این است که عده ای عرفان را به درستی نشناخته اند و عده ای دیگر آن را کاملا کنار گذاشته اند.
نظر شما