به گزارش خبرگزاری مهر ، علیرضا معیری سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در مقر سازمان ملل در ژنو که در این نشست سخن میگفت ، سلاح های هستهای را خطری واقعی برای ثبات و امنیت بینالمللی خواند و افزود : قدرتهای هستهای نه تنها به تعهدات خود براساس این معاهده و تصمیمات کنفرانسهای بازنگری عمل نکردند بلکه به کرات مرتکب نقض این پیمان شده اند.
وی افزود : کشورهای هستهای موظف بودند که به موجب ماده شش این پیمان ، خلع سلاح هستهای را تحقق بخشند اما نه تنها این اتفاق نیفتاده است بلکه زرادخانههای این کشورها انباشته تر و مجهزتر به سلاحهای هستهای شده است.
معیری افزود: هیچ توجیه عقلی و حقوقی برای موجودیت سلاحهای هستهای وجود ندارد. دکترینهای نظامی آمریکا، انگلیس و فرانسه مبتنی بر کاربرد این سلاحها تهدید آشکاری برای جامعه جهانی است. ایالات متحده آمریکا در زمینه نقض این معاهده پیشتاز بوده و علاوه بر اینکه به توسعه زرادخانههای خود پرداخته و با نقض آشکار این معاهده همه انواع کمک فنی، مواد و تجهیزات را برای توسعه سلاح های هستهای در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده است.
وی یاد آور شد : فرانسه و انگلیس نیز به کرات موجب نقض این پیمان شده اند.
معیری گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگونه تفسیر جدیدی را از سوی کشورهای هسته ای در مورد تعهدات آنها به موجب ماده شش این پیمان نمیپذیرد.
وی از کنفرانس بازنگری خواست تا رسیدگی به تخلفات و نقض تعهدات کشورهای هستهای را با اولویت مورد بررسی قرار دهد.
نماینده جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس با تشریح فعالیتهای ایران در همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی افزود : ایران مصمم است تا در کنار تعهدات خود به پیمان منع گسترش و مقررات آژانس از انرژی هستهای صلح آمیز بهره برداری کند.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای ادامه اجرای حقوق هستهای تثبیت شده خود هیچگونه پیش شرطی را نمیپذیرد و تفاسیری را که از مواد معاهده برای محدود کردن حقوق کشورهای عضو صورت میگیرد ، بیاعتبار میداند.
معیری گفت : ملت ایران به عنوان ملتی صلح دوست و مقتدر از هیچ تلاشی برای برقراری ثبات در جهان فروگزار نخواهد کرد. توانایی و قدرتمندی ایران در جهت کمک به ثبات و امنیت بینالمللی و منطقهای است.
وی اعلام کرد : ایران به عنوان کشوری مقتدر و ذی نفوذ بستهای را در موقع مقتضی ارائه خواهد کرد. این بسته براساس احترام متقابل ، حق حاکمیت و مبنای عدالت تنظیم خواهد شد که میتواند به عنوان پایهای برای گفتگو بین قدرتهای موثر بینالمللی به منظور رسیدگی به چالشها و مشکلات موجود جامعه جهانی قرار گیرد.
نظر شما