به گزارش خبرنگار مهر در خلیل آباد، مهدی بصیرت ظهر امروز در جلسه حوادث غیر مترقبه استان در شهرستان خلیل آباد که با حضور مدیران کشاورزی کاشمر، خلیل آباد، بردسکن، گناباد، مه ولات و بجستان برگزار شد افزود: آنچه از منابع وصول می کنیم تسهیلات به کشاورزان پرداخت می شود.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان خراسان رضوی با تاکید بر اینکه منابع بانک در دست کشاورزان می باشد گفت: از 4700 میلیارد تومان منابع مردمی که داشته ایم سال قبل 6400 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر همه بدهکاران بانک خسارت ندیده اند، افزود: در بخش تولید که موضوعیتی با بحث خسارت ندارد مثل مرغ داریها و گاوداریها بدهکاران باید بدهی خود را پرداخت کنند و این همت مسئولین را می طلبد تا کمک کنند این منابع برگردد تا تسهیلات جدید به کشاورزان پرداخت شود.
بصیرت افزود: سال گذشته بانک 97 میلیارد تومان بدهی کشاورزان را تمدید کرد که این تمدید مربوط به خشکسالی سنوات گذشته بوده و باید 30 درصد آن جهت وصول در سال 86 به بانک برگشت می شد که این کار هنوز محقق نشده است.
وی در ادامه تعداد بیمه گزاران در چند سال اخیر را یکسان اعلام کرد و اظهار داشت: در منطقه تعداد و سطح تغییرات بیمه ای نداشته ایم که این امر نیاز به فرهنگ سازی دارد و هم اکنون توسط کارشناسان این بیمه مسئله سرمایه گذاری کشاورز در حال بررسی است تا جزو شرایط بیمه قرار گیرد.
بصیرت با بیان اینکه در سال قبل 24 میلیون تومان خسارات از طریق صندوق بیمه پرداخت شده است تصریح کرد: با توجه به اینکه غرامت کشاورزان پرداخت شده است دولت هنوز مطالبات صندوق بیمه بانک کشاورزی را پرداخت نکرده است اما بانک با توجه به قرار دادهایی که با کشاورزان داشته مبلغ غرامت را پرداخت کرده است.
وی افزود: خسارت سرمازدگی و خشکسالی یک بحران بزرگ است و سهم دولت در تامین منابع باید بیشتر شود.
وی گفت: با توجه به این خشکسالی و سرمازدگی 30 درصد از منابع که در سال قبل تمدید، تجمیع و تقسیط شده است منابع استحصال نخواهد شد و لازم آن کمک دولت و پرداخت منابع ارزان قیمت به بانک کشاورزی و افزایش بالای 50 درصدی مهم دولت است.
بصیرت با اعلام اینکه 25 درصد از منابع تسهیلات بانکهای دیگر به بخش کشاورزی اختصاص دارد که باید پرداخت شود، افزود: اگر بانکهای این منابع را به صورت منابع ارزان قیمت در اختیار بانک کشاورزی قرار دهد بانک کشاورزی می تواند این منابع را در اختیار کشاورزان قرار دهد.
در ادامه جلسه مدیران جهاد کشاورزی شرکت کننده در جلسه به مشکلات فراروی کشاورزان و دامداران و از بین رفتن صد در صد باغات انگور و انار و فلج شدن اقتصاد منطقه بیکاری و احتمال روی آوردن کشاورزان به شهرها و حاشیه نشینی و شغلهای کاذب را بیان کردند و همت همه ارگانها و سازمانها را می طلبد و به تنهایی از جهاد کشاورزی کاری ساخته نیست.
نظر شما