به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه "نورث وسترن" با کمک تلسکوپ اشعه ایکس ناسا 13 خوشه ستاره ای کروی را در کهکشان راه شیری شناسایی کردند که اگرچه در میان قدیمی ترین اجرام آسمانی کیهان قرار دارند ولی همچنان نابالغ بوده و هنوز در مرحله نوجوانی توسعه خود قرار دارند.
این محققان که نتایج یافته های خود را در مجله The Astrophysical Journal منتشر کرده اند سن این 13 خوشه ستاره ای کروی را بین 9 تا 13 میلیارد سال تخمین زده اند. نتایج این بررسی می تواند به بررسی تکامل کهکشانها کمک کند.
پدیده انفجار بزرگ در 7/13 میلیارد سال قبل اتفاق افتاده است.
خوشه های ستاره ای کروی (Globular clusters) خوشه های متراکمی متشکل از میلیونها ستاره هستند که در حومه کهکشانها قرار می گیرند.
این دانشمندان در خصوص این کشف خود اظهار داشتند: "سالها خوشه های ستاره ای کروی به عنوان لابراتوارهای طبیعی شگفت انگیزی برای بررسی تکامل و تعامل ستارگان مورد استفاده قرار می گرفتند. اکنون این کشف می تواند راه جدیدی را در خصوص تکامل آنها نشان دهد."
براساس گزارش ساینس دیلی، ویژگی جالب توجه این 13 خوشه در این است که به دلیل سن بالایی که دارند در گروه اجرام آسمانی قدیمی قرار می گیرند اما از آنجا که تمرکز ستارگان آن در مرکز خوشه زیاد است به نظر می رسد که هنوز در فاز نوجوانی توسعه خود باشند.
نظر شما