۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۳:۲۱

متکی در IOR-ARC (کامل):

ایران به اتحادیه همکاری های کشورهای حاشیه اقیانوس هند کمک می کند

ایران به اتحادیه همکاری های کشورهای حاشیه اقیانوس هند کمک می کند

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده است پیشرفت های علمی و فناوری خود را در خدمت همکاری های منطقه ای قرار دهد و تمامی مساعی خود را جهت اجرا و تقویت همکاری های منطقه ای در چارچوب اتحادیه همکاری های منطقه ای کشورهای حاشیه اقیانوس هند بکار بندد.

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متکی وزیر امور خارجه صبح امروز در مراسم افتتاحیه هشتمین نشست شورای وزیران اتحادیه همکاری های کشورهای حاشیه اقیانوس هند که در تهران در حال برگزاری است ، گفت : روند شتابان پیشرفت تکنولوژی اطلاعات فراگیر شدن سیاست های مربوط به آزاد سازی تجاری و اقتصادی و مشارکت گسترده تر بخش خصوصی در فعالیت های اقتصادی زمینه را بیش از پیش برای توسعه همکاری های منطقه ای فراهم آورده است.

وی افزود : امروزه گرایش کشورها به همکاری های منطقه ای که مکمل تلاش آنها در سطح ملی به شمار می رود بیش از پیش افزایش یافته و چنین گرایشی در حقیقت مسیر و بسترهای لازم جهت بهره برداری از پتانسیل های عظیم اقتصادی، توسعه پایدار، دستیابی به علوم و فنون مختلف، ارتقاء استاندارد زندگی، بهبود رفاه اجتماعی و فقرزدایی را به درستی فراهم خواهد نمود.

وزیر امور خارجه تاکید کرد : در بستر همکاریهای منطقه ای، چالش جدی همانا ایجاد مکانیسم های عملی و ساختاری در همکاری های منطقه ای است تا بتوانیم بخش خصوصی و دولتی کشورهای خود را قادر سازیم از فرصت های موجود اقتصادی و تجاری در منطقه حداکثر بهره برداری را بنمایند، تنها با کمک چنین مکانیسم هایی است که می توانیم به دستاوردهای ملموسی نایل آییم.

وی گفت : خوشبختانه اتحادیه در این زمینه طی سه سال اخیر دستاوردهای مثبت و سازنده ای داشته که در نهادینه ساختن بیش از پیش ساختارها و مکانیسم های آن تاثیر شایانی داشته است .

متکی در این راستا توضیح داد : یکی از اهداف مهم اتحادیه همکاری های منطقه ای کشورهای حاشیه اقیانوس هند اجرای برنامه های همکاری اقتصادی است که با اختصاص بهینه منابع و استفاده از مزیت های نسبی موجود در منطقه حداکثر فرصت برای توسعه و رفاه مردم منطقه ایجاد گردد ، منشور اتحادیه با تاکید بر اصول اساسی و ترتیبات سازمانی، همکاری اقتصادی را در زمینه های تسهیل تجارت، ارتقاء سرمایه گذاری خارجی، تبادلات علمی و فنی و توسعه زیر ساخت ها و منابع انسانی مورد تصریح قرار می دهد.

وی افزود : اتحادیه در حال حاضر با برخورداری از منابع عظیم و سرشار طبیعی نیروی انسانی و اقتصادهای مکمل و متنوع به مرحله ای از حیات خود رسیده است که می تواند در مسائل مهم بین الملل مواضع مشخص و هماهنگی اتخاذ نماید. رشد پایدار و متوازن منطقه اقیانوس هند و تحقق اهداف اتحادیه محقق نخواهد شد جز با همکاری و تشریک مساعی دسته جمعی کشورهای عضو.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد : علیرغم وجود اراده قوی سیاسی اعضا برای توسعه همکاری ها، حجم فعلی روابط و مناسبات اقتصادی کشورهای عضو با یکدیگر بسیار پایین تر از پتانسیل های عظیم موجود بوده و رضایت بخش نمی باشد ، در نتیجه باید تلاش خود را در جهت تقویت مناسبات مذکور معطوف سازیم.

وی یاد آور شد : در دستور کار اتحادیه پروژه های مهمی چون موافقتنامه ترجیحات تجاری، همکاری های گمرکی، طرح عمل چهار ساله، پروژه های مربوط به همکاری در زمینه انرژی، بنادر و کشتیرانی، شیلات، خدمات بانکی، گردشگری و نیز همکاری های علمی و آکادمیک وجود دارد که در صورت اجرا می توانند اتحادیه را به الگوی موفقی از همکاری های منطقه ای تبدیل کنند.

متکی خاطر نشان کرد : هر چند برای اجرای این پروژه ها گام هایی برداشته شده است ولی تا حالت اجرایی یافتن مسیری نه چندان کوتاه در پیش است.

وی اظهار داشت : اعتقاد ما بر این است که همکاری ها و ترتیبات منطقه ای مکملی کارا برای سیاست های ملی و همکاریهای بین المللی است و بر این اساس اهمیت و جایگاه ویژه ای برای همکاری در چارچوب اتحادیه مذکور قائل هستیم .

وزیر امور خارجه گفت : جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای چشمگیری در عرصه های مختلف علوم هسته ای، پزشکی، صنعتی و کشاورزی داشته و آماده است این پیشرفت های علمی و فناوری را در خدمت همکاری های منطقه ای قرار دهد و تمامی مساعی خود را جهت اجرا و تقویت همکاری های منطقه ای در چارچوب اتحادیه همکاری های منطقه ای کشورهای حاشیه اقیانوس هند بکار بندد.

وی برگزاری هفتمین اجلاس وزرا به همراه سایر نشست های مرتبط با آن در سال گذشته ، حمایت از روند علمی شدن طرح های اتحادیه، تقویت رویکرد ارتقاء سرمایه گذاری و رفع موانع تجاری درون اتحادیه از طریق تلاش برای برگزاری سمینار و نشست تخصصی مربوطه ،  برگزاری نشست گروه کاری در پرتوریا و نیز برگزاری اجلاس جاری را نشانگر عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران برای تحقق اهداف اتحادیه است.

متکی در پایان ضمن ابراز امیدواری به برگزاری موفقیت آمیز هشتمین اجلاس وزرا خطاب به وزیران شرکت کننده در اجلاس گفت : امیدوارم که با بذل توجه شما همکاران محترم، شاهد موفقیت های خوبی در جهت تحقق والای اتحادیه در راستای منافع و رفاه مردم کشورهایمان باشیم.

کد خبر 676871

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha