به گزارش خبرنگار مهر ، داوود دانش جعفری وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی در مراسم تودیع خود از وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به برنامه تحریم فزاینده مالی آمریکا علیه ایران، گفته بود : " در دو و نیم سال اخیر ما وارد یک بازی سنگین و نفس گیر شطرنج با وزارت خزانه داری آمریکا شده بودیم. آنها یک معاون صهیونیست خود را به نام "استوارت لوی" مامور متوقف کردن اقتصاد ایران نموده بودند. این فرد شخصا به اکثر کشورهای دنیا سفر می کرد و حتی با اشخاصی که از نظر تشکیلاتی چند رده پایین تر از او بودند هم ملاقات می کرد. "
وی ادامه داد : " اول از طریق تشویق و تطمیع تقاضای همکاری بر علیه ایران می کرد و اگر به نتیجه نمی رسید با تهدید کار خود را دنبال می کرد. به لطف خدا در سال گذشته موفق شدیم روی حریف را کم و او را مات کنیم. در حالی که خیلی زودتر باید این کار را می کردیم."
برهمین اساس، خبرگزاری مهر در گزارشی به معرفی و ماموریتهای "استوارت لوی" توسط وزارت خزانه داری امریکا پرداخت.
"استوارت لوی" در 21 جولای سال 2004 میلادی توسط کنگره آمریکا و با حمایتهای وزارت امور خارجه این کشور برای نخستین بار در آمریکا به عنوان معاون خزانه داری درامور مالی تروریسم و سرویسهای اطلاعاتی منصوب شد.
ماموریتی که بنابر ادعای مسوولان کاخ سفید به وی محول شد قطع دسترسی تروریسم جهانی به منابع مالی و همچنین تامین منابع مالی برای مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر است.
وی که نقشی برجسته در اجرای سیاستهای اقتصادی و تحریمهای آمریکا علیه ایران و کره شمالی دارد، قبل از انتصاب به عنوان معاون خزانه داری آمریکا، یکی از حقوقدانان وزارت دادگستری آمریکا به شمار می رفت .
استورات لوی پیش از این نیز به مدت 11 سال در موسسه قضایی " میلر" در آمریکا به قضاوت مشغول بود و به واسطه تعقیب قانونی بزهکاری های کارمندان در آمریکا از سال 1989 تا سال 1990 به شهرت رسید.
استوارت لوی، در مراسم معارفه خود در کنگره آمریکا از ایران به عنوان یک چالش جدی برای آمریکا یاد کرد و خواستار انجام اقدامات جدی تر بر علیه ایران شد. وی در این مراسم با اعلام بی اعتنایی ایران نسبت به قطع نامه های سازمان ملل در قبال بر نامه هسته ای خود از کنگره آمریکا، برنامه های خود را برای تحریمهای اقتصادی ایران بیان کرد.
وی گفت: ما با همکاری وزارت امور خارجه آمریکا از جمله رایس و معاونش پائولسون بسته ای ابتکاری برای تحریم اقتصادی ایران ارایه می کنیم و بعد از آن با برجسته سازی بی اعتنایی ایران به قطعنامه های سازمان ملل در مجامع بین المللی نقشه خود را عملی می کنیم و دست ایران را از سیستم مالی جهانی کوتاه خواهیم کرد.
او در این مراسم از برنامه ریزی 9 ماهه آمریکا برای تحریم اقتصادی ایران خبر داد و گفت: قبل از این با 10 کشور قدرتمند اقتصادی جهان نشستهای مکرری را برای اعمال تحریم اقتصادی علیه ایران بررسی کردیم. همچنین وزارت خزانه داری آمریکا به همراه وزارت امور خارجه برای قطع دست ایران از منابع مالی خصوصی نیز نشست هایی را با 40 بانک و موسسه مالی معتبر جهان انجام دادند.
تلاشهای وزارت خزانه داری آمریکا به رهبری استوارت لوی با منع تجارت شرکت ها و افراد حقیقی و حقوقی آمریکایی با ایران ادامه یافت.
همچنین قطع دسترسی مستقیم ایران به منابع مالی آمریکایی و دسترسی از طریق کشور سوم از برنامه های بعدی این تیم بود. به طوری که تحریمهای بانکی زیادی علیه ایران اجرا کردند که از آن جمله می توان به تحریم بانک صادرات در سپتامبر سال 2006 میلادی یاد کرد. از دیگر تحریمهای بانکی می توان از تحریم بانک سپه ایران به بهانه معاملات موشکی با کره شمالی نام برد که همه گرچه با هوشیاری مقامات ایران کم اثر گردید ، اما از برنامه های گروه لوی بود. این تیم مستقیما با لابی صهیونیستی در ایالات متحده متصل است.
غوغاسالاری مقامات سازمان خزانه داری آمریکا و وزارت امور خارجه این کشور در اجلاسهای جهانی اقتصادی از جمله میتینگهای صندوق بین المللی پول و بانک جهانی از دیگر اقدامات خصمانه این تیم علیه ایران بود که با ادعای حمایت ایران از تروریسم خواستار تحریم ایران می شدند.
استوارت لوی که مدیریت این اقدامات علیه ایران را به عهده دارد، مدعی است که در این مدت توانسته است آمریکا را به عنوان بزرگترین کشور جهان در مقابله به تروریسم و قاچاق مواد مخدر تبدیل کند.
این در شرایطی است که حتی انتشار آمار و مدارک مستدل از سوی نهادهای رسمی آمریکا از جمله سازمان خزانه داری و مرکز حسابرسی این کشور از شکست سیاستهای اقتصادی این تیم بر علیه ایران حکایت دارد.
به گزارش مهر، کارشناسان و مقامات سازمان حسابرسی آمریکا چندی پیش اعلام کردند، تاثیر تحریمهای آمریکا علیه ایران ناپیداست و تعیین میزان آن دشوار است و از دولت بوش خواستند تا ارزیابی دقیقی از میزان تاثیر تحریمها علیه ایران ارائه دهد و نتایج آن را به کنگره آمریکا اعلام کند.
در گزارش سازمان حسابرسی آمریکا(GAO) اعلام شده که از سال 2003 تا کنون با وجود تحریمها کشور ایران بالغ بر 20 میلیارد دلار قرارداد همکاری با شرکتهای خارجی در زمینه انرژی امضا کرده است. قرار داد اخیر هنگفت گازی ایران با سوئیس و پیشرفت های خوب خط لوله صلح از جمله مواردی است که اخیرا شکست این تیم مدیریتی صهیونیستی - آمریکایی را موجب شده است.
همچنین این گزارش نشان داد که تحریمهای بانکی علیه بانکهای دولتی ایران با پیش دستی این بانکها با شکست مواجه شد ، زیرا آنها معاملات خود را با ارزی غیر دلار انجام می دادند و ایران از مدتها پیش نیز دلار را از مبادلات نفتی خود حذف کرده بود..
اگر چه تلاشهای آمریکا به رهبری استوارت لوی برای تحریم اقتصادی ایران هنوز ادامه دارد اما گره خوردن روابط تجاری ایران با جهان و نقش تعیین کننده ایران در بخش انرژی جهان، کار آمریکا را برای انزوای اقتصادی ایران با شکست مواجه کرده است.
نظر شما