رهبران بودایی تبت آداب بودیسم را به بحث گذاشتند
رهبران دینی تبت طی روزهای 13 و 14 اردیبهشتماه در دارمسالای هندوستان گردهم جمع شده و به بحث و بررسی درباره آداب سنتی خود پرداختند.
رهبران و نمایندگان چهار فرقه بودیسم تبتی و نحلههای آن در این همایش که روزشنبه 14 اردیبهشت ماه در دارمسالا مقر دولت معزول شده تبت به پایان رسید شرکت کردند.
رهبر معنوی بودائیان تبت، چهاردهمین دالایی لاما نیز مراسم افتتاحیه این همایش را برعهده داشت و نیمی از روز اول را به دیدار جداگانه با رهبران فرقههای مختلف اختصاص داد.
رهبران معنوی به همراه مقامات ارشد دولت معزول شده تبت در معبد اصلی تبتی در دارمسالای هندوستان جمع شدند و برای قربانیان تبتی که در ناآرامی های اخیر تبت در راه صلح کشته شدند دعا کردند.
دالایی لاما نیز مراسم نیایشی ویژهای را با حضور صدها نفر از مؤمنان بودایی و اعضای معابد بودایی کشورهای مختلف برگزار کرد.
در طول این همایش دو روزه لاماهای ارشد که به بوداهای زنده نیز معروف هستند در بحثهای درباره مسئله تناسخ در سنت بودیسم تبتی شرکت کردند.
نمایندگان دالایی لاما با مقامات دولتی چین گفتگو کردند
نمایندگان دالایی لاما روز یکشنبه 15 اردیبهشت ماه گفتگو با دولت چین را درباره مسئله تبت آغاز کرده و طی آن خواستار آزادی شورشیها و معترضان تبتی و همچنین تسهیل دسترسی جامعه و رسانه بین المللی به منطقه تبت شدند
این گفتگوها نخستین مذاکرات پس از آغاز تظاهراتهای تبت و سرکوبی های بی رحمانه چین محسوب می شود، از این رو، نمایندگان دالایی لاما از فرصت به دست آمده استفاده کرده تا دسترسی صدها تبتی که در طول این ناآرامی ها مجروح شدند به درمان پزشکی تسهیل شود.
چیم چوکیاپا یکی از سخنگویان دالایی لاما گفت: دولت چین باید راه دسترسی جامعه بین المللی برای دیدار از تبت و بررسی علل ناآرامی را تسهیل کند.
هدف سفر نمایندگان دالایی لاما به چین گفتگو برای آرام کردن وضعیت تبت و مناطق تبتی و آزاد کردن افراد دستگیر شده تا محاکمه عادلانه و یا رفتار منصفانه آنها با دولت چین به گفتگو بپردازند، اما این دیدار جنبه رسمی ندارد، به طوری که روزنامه دولتی " تبت دیلی" هیچ اشاره ای به این گفتگوها نکرد و دالایی لاما را مجرم توصیف کرده بود.
شش دیدار پیشین میان نمایندگان دالایی لاما و چین بین سالهای 2002 تا 2006 با موفقیت اندکی برای برقراری مصالحه میان مقامات چینی و تبتی ها و مسئله خودمختاری تبت از پکن خاتمه یافته است.
واتیکان نگرانیهای مشترک بودیسم و مسیحیت را مورد تأکید قرار داد
رئیس شورای بین دینی واتیکان طی پیامی در آستانه جشن دینی وساک بودائیان گفت: مسیحیان و بودائیان دارای دغدغه های مشترک نسبت به محیط زیست هستند و می توانند فعالیتهای خود را برای حمایت از سیاره زمین به عنوان خانه تمام بشریت افزایش دهند.
کاردینال ژان لوئی توران رئیس شورای پاپی گفتگوی بین ادیان واتیکان و اسقف اعظم پیر لوئیجی سلاتا دبیر این شورا نامه واتیکان را برای جشن وساک پیروان آئین بودیسم امضا کردند.
جشن دینی وساک بر حسب تقویمی که گروه های مختلف دینی استفاده می کنند دارای تاریخ متغیر است. این جشن نشانه تولد، روشنگری و مرگ بودا است، اما به طور کلی تاریخ برگزاری این جشن در سال 2008 در طول ماه می است که از فردا آغاز می شود.
واتیکان در یادداشت خود با اشاره به روابط دیرینه و مثبت کاتولیکها و بودیستها ابراز اطمینان کرده این امر بنیاد تقویت و تعمیق درک از یکدیگر را افزایش داده و باعث می شود هر دوطرف برای ساخت جهانی بهتر برای کل بشریت فعالیت خود را ادامه دهد.
مقامات این شورای پاپی همچنین به پیام بندیکت شانزدهم برای روز جهان صلح در کلیسا اشاره کردند و اظهار داشتند که مجمع عمومی سازمان ملل امسال را به عنوان سال سیاره زمین نامگذاری کرده است و مسیحیان و بودائیان که به خلفت احترام می گذارند نگرانی های مشابهی برای حفظ محیط زیست دارند که همه در آن سهیم هستند. احترام به طبیعت، تعمق درباره رابطه میان خالق و مخلوق، اشاره به نگرانیهای زیست محیطی که هجوم حرص و آز بشری و منافع گروه های خاص قرار گرفته از دیگر نکات مورد اشاره در این یادداشت بوده است.
برنامه سفر پاپ به فرانسه اعلام شد
برنامه سفر پاپ به فرانسه که پیشتر به نقل از یک تلگرام محرمانه توسط روزنامه فیگارو منتشر شده بود از سوی واتیکان نهایی و اعلام شد.
پاپ روز 12 سپتامبر ( 22 شهریور) وارد پاریس میشود و قرار است با رهبران جامعه مدنی و همچنین نیکولاسارکوزی دیدار کند و پس از آن در جلسه سخنرانی با عنوان دنیای فرهنگ شرکت خواهد کرد.
روز شنبه 13 سپتامبر(23 شهریور) پاپ مراسم عشای ربانی را برگزار خواهد کرد و با نمایندگان سایر فرق مسیحی، شخصیتهای دینی مسلمان و دینی دیدار میکند.
عصر شنبه بندیکت شانزدهم به لردس سفر کرده و برای زائران سخنرانی میکند. وی همچنین روز یکشنبه 14 سپتامبر (24 شهریور) مراسم عشای ربانی را با تشریفات خاص برای زائران برگزار کرده و عصر همان روز با اسقفهای فرانسوی دیدار خواهد داشت.
وی روز دوشنبه به عنوان آخرین روز از سفر چهار روزه خود به فرانسه طی یک مراسم عشای ربانی بیماران را با روغن مقدس تدهین کرده و عصر دوشنبه به رم باز میگردد.
الکسی دوم خواستار توسعه روابط ارتدکسها و کاتولیکها شد
پاتریاک الکسی دوم در دیدار با اسقف اعظم سالزبورگ خواستار توسعه روابط میان ارتدکسها و کاتولیکها شد.
پاتریاک الکسی دوم رهبر معنوی مسیحیان ارتدکس روسیه گفت: روابط میان کاتولیکها و ارتدکسها برای ترویج ارزشهای معنوی و اندیشه های دینی درباره روابط اجتماعی و خانوادگی، حقوق بشر و کرامت انسان در اروپای مدرن حائز اهمیت است.
سفر اسقف اعظم سالزبورگ به همراه هیئتی ازشخصیتهای دینی و غیر دینی سالزبورگ به مسکو صورت گرفته است. وی اوایل هفته با پاتریاک ارتدکسهای روسیه در کلیسای مسیح منجی مسکو دیدار کرد.
الکسی دوم در این دیدار گفت: ما اهمیت بسیاری برای توسعه روابط دوستانه با منطقه سراسقفی سالزبورگ قائلیم و این اهمیت تنها به علت اهمیت فرهنگی و تاریخی این شهر نیست.
وی روابط خوب میان کلیسای کاتولیک اتریش و مناطق سراسقفی محلی کلیسای ارتدکس روسیه را مورد تصدیق قرار دارد.
روابط کلیسای ارتدکس روسیه و کلیسای کاتولیک روم پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی و فعالیت مبلغان کاتولیک در سرزمینهایی که بیشتر جمعیت آنها را ارتدکسها تشکیل داده بودند، سرد شد و این امر عامل اصلی اختلاف میان این دوکلیسا را فراهم کرد. پاپ، رهبر کاتولیکهای جهان و الکسی دوم، رهبر کلیسای ارتدکس روسیه تاکنون برای بررسی روابط این دوکلیسا دیدار نکردهاند.
واتیکان عدم ذکر نام پاپ در فهرست بانفوذترینهای تایمز را مایه مسرت دانست
نشریه آمریکایی تایمز که روز پنجشنبه 12 اردیبهشت ماه فهرست بانفوذترین افراد سراسر جهان را منتشر کرده، پاپ بندیکت شانزدهم را نادیده گرفته که البته این امر به نوعی موجبات مسرت واتیکان را فراهم کرده است.
فدریکو لامباردی سخنگوی واتیکان اعلام کرد: از اینکه پاپ در این فهرست قرار نگرفته ابراز مسرت می کنم چرا که معیارهایی که برای این امر در نظر گرفته شده کاملاً به جایگاه معنوی و دینی پاپ بی ارتباط هستند.
وی با اشاره به پنجمین فهرست بانفوذترین شخصیتهای فکری، ورزشی، هنری، علمی و سیاسی جهان افزود: مقایسه افرادی که سنخیتی باهم ندارند دشوار است چرا که در این فهرست هنرپیشگان و بازیکنان تنیس و غیره در کنار هم قرار دارند.
دالایی لاما و بارتالامه اول رهبر ارتدکسهای جهان و برخی ستارگان هالیوود از دیگر افراد این فهرست هستند .
نظر شما