به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین جهانبخش در نشستی خبری افزود: 302 طرح مصوب دوراول سفر هیئت دولت به استان خراسان شمالی در دست اجرا قرار دارد که 222 طرح آن 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با بیان اینکه 80 طرح دیگر نیز بین 10 تا 90 درصد پیشرفت داشته است، تصریح کرد:80 درصد از طرحهای دور اول در سفر دوم رئیس جمهور به بهره برداری می رسد.
جهانبخش با بیان اینکه دولت نهم خدمات زیادی برای توسعه استان خراسان شمالی انجام داده است، اذعان داشت: شاخصها نشان می دهد که کارکرد سه ساله دولت نهم برای توسعه این استان با 27 سال گذشته برابر است.
وی دو برابر شدن آسفالت روستایی و اصلی، بهره مندی مناطق روستایی و شهری استان از گاز و ایجاد شبکه های درمانی را از جمله خدمات دولت نهم در استان خراسان شمالی عنوان کرد.
جهانبخش اظهار داشت: تاکنون چهار هزار طرح زود بازده با اشتغال هفت هزار نفر در این استان به بهره برداری رسیده و با بانکهای استان برای هزار و 472 طرح با اعتبار 347 میلیارد ریال قرار داد منعقد شده است.
نماینده عالی دولت در استان افزود: طرحهای بنگاههای زود بازده در خراسان شمالی به علت نبود زیر ساختهای اقتصادی و عدم تمایل سرمایه گذاران بزرگ در اجرای طرحهای اقتصادی ناموفق بوده است.
وی تصریح کرد: این عوامل موجب شده تا طرحهای خود اشتغالی بیشترین طرحهای ارائه شده به شورای اشتغال برای دریافت تسهیلات زود بازده را تشکیل دهد.
وی اظهار داشت: این در حالیست که تا کنون شورای اشتغال 13 هزار طرح را برای پرداخت تسهیلات از محل بنگاههای زود بازده به بانکها معرفی کرده اند.
جهانبخش در مورد خسارتهای ناشی از خشکسالی گفت: تا کنون این استان از ناحیه خشکسالی هزار و 950 میلیارد ریال خسارت دیده است.
وی با بیان اینکه شهرستان اسفراین بیشترین خسارت را در خشکسالی دیده است، اظهار کرد: پیش بینی می شود با ادامه خشکسالی خسارتهای زیادی به بخش کشاورزی و دامی وارد شود.
وی میزان کاهش بارندگی دراستان خراسان شمالی را در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال 52 درصد اعلام کرد.
استاندار خراسان شمالی میانگین نرخ بیکاری را در استان هشت درصد اعلام کرد و اظهار داشت: این نرخ بیکاری به نسبت تابستان سال گذشته سه درصد افزایش و نسبت به زمستان گذشته چهار درصد کاهش داشته است.
جهانبخش در مورد طرح ارتقای کیفیت نان در استان خراسان شمالی نیز گفت: مهلت سه ماهه برای ارتقای کیفیت نان به نانواییها در استان به پایان رسیده و کیفیت نان در مقایسه با پارسال 60 تا 70 درصد بهتر شده است.
وی مهم ترین مشکل را در این بخش ازدیاد نانواییها به نسبت سرانه اعلام کرد و گفت: در حالی که از لحاظ سرانه باید به ازای هر 700 نفر یک نانوایی داشته باشیم در استان ما برای هر500 نفر یک نانوایی موجود است.
وی ادامه داد: تعداد زیاد نانواییها سبب شده تا میزان سهمیه آرد نانواها کاهش داشته و آنها نتوانند جوابگوی مخارج خود باشند.
وی تصریح کرد: برای بهبود کیفیت نان و ایجاد صرفه جویی اقتصادی با متخلفان همچنان برخورد شدید می شود تا از این طریق بتوانیم با خذف متخلفان و ایجاد رقابت در نانواییها کیفیت نان را افزایش داده و شغل خبازی را برای مالکان نانواییها با صرفه کنیم.
وی همچنین در مورد نرخ دستمزد کارگران نانواییها گفت: نرخ دستمزد کارگران از 20 اردیبهشت امسال هر ساعت 14 هزار تا 14 هزار و 500 ریال افزایش می یابد.
نظر شما