به گزارش خبرنگار مهر محمدرضا رمضانی امروز در مراسم گشایش اولین کارگاه بین المللی آموزشی تعاونی های دانشگاهی عدم استفاده از متخصصان و کارشناسان در اداره تعاونی ها را منشاء بسیاری از گرفتاری ها عنوان کرد و افزود: این در حالی است که با تشکیل تعاونی های دانشگاهی می توان از وجود مدیران متخصص برای بهره وری در تعاونی ها استفاده کرد.
دبیرکل اتاق تعاون مرکزی گفت: با توجه به اینکه لایحه اصل 44 هم اکنون مراحل نهایی خود را برای تصویب طی می کند، لازم است که مدیران بخشهای تعاون با درک حساسیت این موضوع متناسب با شرایط داخلی پیامدهای جهانی شدن اقتصاد و بهره مندی از دانش فناوری و برقراری و ایجاد پیوندهای استراتژیک با سایر تعاونی ها برای تحقق کارآمد اصول و ارزشهای تعاونی واهداف پیش بینی شده در این سیاستها تلاش نمایند.
وی موفق ترین مدیران تعاونی ها را مدیران تعاونی های دانشگاهی ذکر کرد و اظهار داشت: تعاونی های دانشگاهی نقش مهمی بر مدیریت و توسعه و فعال شدن تعاونی ها دارند.
رمضانی با تاکید بر اینکه آینده نهضت تعاون ایران به شایستگی وجود مدیران کارآمد و معتقد به شیوه تعاونی نیازمند است، اظهار امیدواری کرد که با پیگیری سیاستهایی بخش تعاون و همکاری اتحادیه ها و تشکلهای تعاونی، سازماندهی و برنامه ریزی ها و بهبود عملکرد تعاونی ها را شاهد باشیم.
وی با ابراز گله مندی نسبت به عدم رشد سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی گفت: هم اکنون سهم بخش تعاون در اقتصاد حدود پنج درصد است و از ابتدای برنامه چهارم سالانه دو درصد عقب افتادهایم، در حالی که سهم ما در بخش تعاون اکنون باید 11 درصد باشد.
دبیرکل اتاق تعاون مرکزی دلیل این عقب ماندگی از برنامه را عدم ترویج فرهنگ تعاون دانست و گفت: از دولت انتظار داریم ترتیبی اتخاذ شود که واحدهای بزرگ تولیدی کشور در قالب تعاونی به صورت پیمان مدیریتی یا اجاره به شرط تملیک واگذار شوند.
وی با تاکید بر وسعت یافتن و جهش و تحول اساسی در شبکه تعاونی ها، گفت: 20 درصد صادرات غیر نفتی صرفه نظر از پتروشیمی و نفت در اختیار بخش تعاون است و تعاونی ها می توانند از این سهم به نحو مطلوبی بهره برداری نمایند. وی بر سازماندهی آن دسته از واحدهای تعاونی که دارای توان صادراتی هستند تاکید کرد.
نظر شما