به گزارش خبرنگار مهر، با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال تحصیلی، دغدغه های مسئولان برای مقابله با بحران مدارس استیجاری دوچندان می شود. گفته می شود که حدود 5 هزار باب مدرسه در اختیار وزارت آموزش و پرورش، استیجاری هستند که این وضعیت در کلانشهرها و مراکز استانها، با توجه به بالا بودن نرخ اجاره بها، بیش از پیش بر نگرانی های مسئولان مربوطه افزوده است، به طوری که از هم اکنون برای 90 مدرسه شهر تهران حکم تخلیه صادر شده است.
از سوی دیگر عنوان می شود که وزارت آموزش و پرورش در حدود 140 هزار ملک مختلف دارد که در این بین، 4 هزار و 838 ملک آن استیجاری بوده و تنها برای 44 هزار ملک، سند مالکیت دارد.
حبیب الله بوربور (معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش)، با عنوان این مطلب که فقط تا پایان برنامه ۵ ساله چهارم برای حل مشکل مدارس استیجاری و ملکی کردن آنها فرصت داریم، می گوید: بر همین اساس طبق پیش بینی های انجام شده برای خریداری همه مدارس استیجاری کشور تا پایان امسال، ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که به طور متوسط از این اعتبارات، ۱۶۰ میلیون تومان به ملکی کردن هر مدرسه استیجاری تعلق می گیرد.
وی با اشاره به تصویب پیشنهاد تشکیل ستادی در کمیته تخصصی صنعت و امور زیربنایی دولت برای حل مشکلات مدارسی که در زمین های متعلق به دیگران بنا شده اند، می افزاید: هدف اصلی از تشکیل این ستاد پیگیری اعطای ساختمان یا زمین معوض از زمینها و ساختمانهای مازاد دولتی به قیمت کارشناسی به صاحبان زمینهای مدارس دارای حکم است که امکان تخلیه آنها برای آموزش و پرورش وجود ندارد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، با اشاره به مشکلات عمده مدارس استیجاری می گوید: علاوه بر اجاره بهای سنگینی که آموزش و پرورش باید برای مدارس استیجاری پرداخت کند، تعدادی از این مدارس که آمار آنها به طور دقیق مشخص نیست، دارای حکم تخلیه هستند که این امر مشکل آموزش و پرورش درباره مدارس استیجاری را تشدید می کند.
به گفته علی اصغر یزدانی (رئیس سازمان آموزش و پرورش شهر تهران)، در صورتی که حکم تخلیه این 90 مدرسه اجرایی شود، حداقل 18هزار دانش آموز آواره می شوند.
وی عنوان داشته که برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاق ناگواری، باید با تامین اعتبار لازم برای ملکی کردن این مدارس، از تخلیه آنها جلوگیری کرد. چرا که در غیر این صورت، تبعات تخلیه این مدارس در تهران، بسیار سنگین خواهد بود.
در حال حاضر، 70 درصد مدارس شهر تهران میانگین عمر بالای 35 سال دارند و به شدت فرسوده هستند. طبق بررسی انجام شده، حدود 47 درصد از اعتبار ساخت و ساز و تخریب و بازسازی مدارس فرسوده شهر تهران در سالهای اخیر، توسط خیرین مدرسه ساز تامین شده و اگر این اعتبار تامین نمیشد، تکلیف کمبود فضاهای آموزشی تهران مشخص نبود.
با توجه به اینکه 321 مدرسه شهر تهران استیجاری هستند، رئیس سازمان آموزش و پرورش شهر تهران بر ضرورت جذب کمکهای بیشتر از سوی خیرین از طریق توسعه اختیارات آنها در اداره مدارس نیز تاکید و تصریح کرد: تخصیص کامل اعتبار 4 میلیارد دلاری مقاوم و بازسازی مدارس از صندوق ذخیره ارزی برای پر سرعت کردن روند جایگزینی مدارس فرسوده ضرورت دارد.
نظر شما