به گز ارش خبرنگار و مهر در زنجان، حسن دولت آبادی شامگاه دوشنبه در حاشیه مراسم اردیبهشت تئاتر ایران در محل فرهنگسرای امام خمینی(ره) شهر زنجان در گفتگو با خبرنگاران افزود: انجمنهای نمایش استانها در سالهای گذشته به دلایلی منحل شده بودند ولی با توجه به نیاز شدید استانها به موجود انجمن های تئاتر استانی این مراکز با اساسنامه جدید شکل و خواهند گرفت.
وی با ابراز امیدواری به برنامه ریزی منسجم برای توسعه تئاتر استانها توسط انجمن ها ادامه داد: اعتبارات ویژه نیز به این انجمن های اختصاص خواهد یافت.
دولت آبادی در ادامه با اشاره به وضعیت کنونی تئاتر ایران تحولات صورت گرفته در این راستا در کشور را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تئاتر امروز ایران به لحاظ برخورداری از نیروی متخصص و همچنین سالن نمایش با مشکل مواجه نیست و برخی نیز ادعای حمایت از تئاتر را دارند به همین خاطر مهمترین مشکلی که در این راستا باید به آن توجه کرد دانستن زبان مردم توسط هنرمندان تئاتر است.
نماینده مرکز هنرهای نمایشی کشور با تاکید بر لزوم تحول در عرصه تئاتر ایران، مخاطب شناسی را مهمترین امر در اقبال عمومی از هنر تئاتر دانست و اذعان داشت: هنرمندان تئاتر نباید در زمینه اجرای تئاتر سهل انگاری نکنند و باید زبان مردم را بدانند.
دولت آبادی بحث تامین مالی را از مهمترین اولویتهای تئاتر دانست و تاکید کرد: یک تئاتر برای رسیدن به مرحله اجرای هزینه های را متحمل می شود که باید این هزینه های به نوعی تامین تا یک هنرمند تئاتر دغدغه مالی نداشته باشد.
وی گفت: مسئولان باید این امر را باور برسند که هنر تئاتر تاثیر گذارتر از سایر هنرهاست و ارائه مطلب و اندیشه در یک تعامل چهره به چهره بهتر صورت می گیرد به همین خاطر بهتر است مسئولان نگاه جدی تر گسترده ای از تئاتر داشته باشند.
دولت آبادی با تاکید بر این که تئاتر علی رغم پیشرفت تکنولوژی جایگاه خود را به عنوان یک هنر تاثیر گذار حفظ کرده است افزود: تئاتر با توجه به قابلیتهای مهمی که در زمینه ارائه سریع و بهتر مطالب دارد همواره جایگاه خود را به عنوان یک هنر تاثیر گذار حفظ کرده است.
به گفته دولت آبادی بسیاری از دغدغه های امروز جامعه می تواند به .وسیله تئاتر به شکل مطلوب حل شود.
این استاد دانشگاه همچنین با تاکید بر این که دغدغه امروز جوامع جهانی تربیت نسل آینده است گفت: تئاتر به عنوان هنر برتر و تاثیر گذار نقش مهمی در این روند دارد.
دولت آبادی از بین بردن ابتذال و مدگرایی خارج از اصول جوامع را از مهمترین کارکردهای فرهگی و اجتماعی تئاتر دانست و یادآورشد: تئاتر می تواند نمونه تربیتی یک شهروند موفق را در صحنه به نمایش بگذارد.
وی در ادمه بر لزوم تغیر تعریف جشنواره تئاتر تاکید کرد و افزود: تئاتر را نباید محدود به جشنواره کرد و جشنواره باید محصول یک دوره زمانی باشد که منتخبین یک دوره را به عرصه رقابتی جشنواره وارد کنیم.
به گفته دولت آبادی علی رغم نیاز به جشنواره باید تاکید و تمرکز بر روی تولید باشد.
وی در ادامه بر لزوم مخاطب پروری و علاقمندی به تئاتر از کودکی و دبستان تاکید کرد و با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته برای توسعه تئاتر در سطوح رده سنی پائین کشور گفت: باید تئاتر را از کانون خانواده ها، مهد کودکها و مدارس ابتدایی شروع کرد تا نسل آینده بتواند به خوبی جایگاه هنر تئاتر و تاثیرگذاری آن را درک کند.
دولت آبادی همچنین بر لزوم ارائه واحد درسی تئاتر به عنوان یک واحد مستق در مدارس تاکید کرد.
دولت آبادی با عنوان اینکه بنیاد تئاتر باید از مدارس شروع شود اذعان داشت: اگر جامعه به این باور برسد می توان به یقین گفت کم خطرترین و موثرترین راه کار برای جامعه هنر تئاتر است.
به گفته دولت آبادی تائتر امروز تفکر، اندیشه و بازیگر توانا است.
همزمان با حضور دولت آبادی و داریوش مودبیان در استان زنجان آئین " اردیبهشت تئاتر ایران" در محل فرهنگسرای امام خمینی این شهر برگزار و از چهار نفر از فعالین عرصه تئاتر آقایان حمید نباتچیان کارشناس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان به عنوان حامی هنرمندان تئاتر، حسن عباسی صفرعلی کریمی و ساسان قجر به عنوان هنرمندان برتر تئاتر استان تجلیل به عمل آمد.
نظر شما