۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۶:۵۳

کدخدایی :

مجلس نمی تواند قانون جامع انتخابات را تدوین کند / شورای نگهبان مدافع انتخابات رایانه‌ای است

مجلس نمی تواند قانون جامع انتخابات را تدوین کند / شورای نگهبان مدافع انتخابات رایانه‌ای است

سخنگوی شورای نگهبان بر ضرورت تغییر قانون انتخابات تاکید کرد و در عین حال گفت با توجه به اینکه قانون انتخابات توسط اعضای مجلس تصویب می شود احتمال اعمال سلیقه شخصی در آن وجود دارد بنابراین مجلس نمی تواند قانون مطلوبی را برای انتخابات تنظیم کند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکترعباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان عصر امروز در نشستی خبری در محل باشگاه خبرنگاران جوان، پایان روز دوشنبه هفته جاری را آخرین مهلت دریافت شکایات در هیئت های اجرایی و نظارت خواند و اظهار داشت : سعی می کنیم تا اواخر این هفته یا اوایل هفته آینده نتایج صحت برگزاری انتخابات مرحله دوم را به تدریج اعلام کنیم.

وی با تقدیر از وزارت کشور به دلیل برگزاری انتخابات رایانه ای به صورت موازی با انتخابات دستی، افزود : ما باید مردم را در سراسر کشور با روش های جدید برگزاری انتخابات آشنا نموده و با توجه به مسائل پیش رو و اصلاح قانون انتخابات شرایط برگزاری انتخابات رایانه ای را در انتخابات آتی فراهم آوریم.

کدخدایی در پاسخ به سئوالی درباره نظر شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات رایانه ای در کشور، تصریح کرد: موضع شورای نگهبان دفاع از انتخابات رایانه ای است و از ابتدا نیز این شورا مدافع برگزاری انتخابات به صورت قانونی بوده است.

سخنگوی شورای نگهبان برگزاری انتخابات رایانه ای را دارای مشکلاتی همچون رای دادن با شناسنامه عنوان کرد و ادامه داد: این موضوع در انتخابات رایانه ای باید مرتفع شود ضمن اینکه باید امکانات فنی برگزاری انتخابات رایانه ای در کشور فراهم آید بنابراین اگر مسئولان ازهم اکنون به فکر برگزاری انتخابات رایانه ای باشند شاید بتوانیم انتخابات ریاست جمهوری دهم را به این شیوه برگزار کنیم.

وی درپاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید آیا آنگونه که گفته می شود عده ای از جوانان در هیئت های نظارت بر روند انتخابات نظارت می کنند، گفت : نظارت بر انتخابات از نکات حساسی است که توجهی ویژه به آن می شود. کارهای ابتدایی بررسی در انتخابات توسط هیئت های نظارت از سوی افراد خبره انجام می شود و شمارش آرا و کارشناسی شکایات نیز از سوی افراد با تجربه دنبال می گردد.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد که اکثر افراد حاضر در هیئت های نظارت در سنین بازنشستگی هستند بنابراین می توان گفت که موضوع جوان بودن ترکیب هیئت های نظارت به طور کلی منتفی است.

کدخدایی درپاسخ به سئوالی درباره امکان برگزاری تک مرحله ای انتخابات اظهار داشت: در حال حاضر نمی توان درباره مسئله انتخابات اظهار نظر کرد اما قبول داریم که برگزاری تک مرحله ای انتخابات یا انتخابات تناسبی نیازمند بررسی قوانین انتخاباتی در کمیسیونی خاص و با بهره گرفتن از تجربه 30 ساله انتخابات در کشور امکانپذیر است.

وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره اینکه چرا تعداد افراد تایید صلاحیت شده در این دوره از انتخابات بیش از سایر دوره های انتخاباتی بوده، تصریح کرد: آنچه در انتخابات این دوره مد نظر شورای نگهبان بود انجام وظایف بر اساس قانون انتخابات و عقب نشینی نکردن از مواضع قانونی خود بود.

کدخدایی با بیان اینکه نظر شورای نگهبان در این دوره از انتخابات رسیدگی بیشتر به پرونده های نامزدهای انتخاباتی بود، گفت: هر داوطلب بنا به وقت موجود نظرات و مستندات خود را به شورای نگهبان ارائه کرد و ما بر اساس مستندات موجود تصمیم نهایی خود را درباره داوطلبان اتخاذ کردیم.

وی با تاکید بر اینکه در بخش اجرا و نظارت ضعف هایی در قانون انتخابات وجود دارد که باید برطرف شود، اعلام کرد : تا کنون صحبت هایی در این خصوص انجام شده که امیدواریم به نتیجه مطلوب منتهی شود البته با توجه به اینکه قانون انتخابات توسط اعضای مجلس تصویب می شود احتمال اعمال سلیقه شخصی در آن وجود دارد بنا به این دلیل و سایر دلایل موجود مجلس نمی تواند قانون مطلوبی را برای انتخابات تنظیم کند.

وی ابراز عقیده کرد : باید مرجعی برای قانونگذاری در انتخابات برای تدوین قانون جامع انتخاباتی حداقل به مدت 20 سال انتخاب شود.

کدخدایی درباره نظرشورای نگهبان و رد کردن تبصره ای ازقانون درباره دو شغله بودن اعضای حقوقدان شورای نگهبان اظهار داشت: آنچه که ازنظر این شورا مهم است استناد به قانون اساسی است به طوریکه دراصل 141 قانون مقامات خاصی از دو شغله بودن ممنوع شده اند ولی در مورد حقوقدانان شورای نگهبان چنین موضوعی مطرح نیست.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: اینکه ضرورت های امروز ما چیست، جای بحث دارد اما به صرف اینکه مطلبی را قبول داشته باشیم نمی توان آن را تایید و تصویب کرد چرا که این مطلب باید با موارد ذکر شده در قانون منطبق باشد.کدخدایی تاکید کرد که هر گونه مصوبه ای نمی تواند مورد تایید شورای نگهبان قرار گیرد مگر اینکه راهکار قانونی برای آن وجود داشته باشد.

وی با اشاره به قانون انتخابات کشور آن را مربوط به 30 سال پیش دانست و ادامه داد: قانون انتخابات ما کاستی هایی دارد که بر کسی پوشیده نیست.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اظهارات اخیر یکی از مسئولان سابق کشور نیز گفت: مسئولیت رسیدگی به سخنان کسانی که بر علیه مصالح ملی صحبت هایی را مطرح می کنند بر عهده دستگاه قضایی است اما ما نیز توصیه می کنیم که افراد مشکلات شخصی خود را با مصالح ملی گره نزنند.

وی افزود: نباید جامعه ای که برای به ثمر رساندن انقلاب اسلامی خود هزینه های بسیاری داده و صدها هزار شهید و جانباز را تقدیم کرده است، با هزینه ارزان به آن چوب حراج نزند.

کدخدایی با بیان اینکه امروز هر کسی باید مدافع نظام سیاسی خود باشد، تصریح کرد: اگر کسی بخواهد بر خلاف جهت مصالح ملی صحبت کند قطعا کسی در کشور به سخنان او اعتنایی نخواهد کرد.

کد خبر 679118

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha