به گزارش خبرنگار مهر، علی باقر زاده ظهر امروز اظهار داشت: طرح آبیاری تحت فشار در بیش از سه هزار و 600 هکتار از اراضی کشاورزی استان طی سال گذشته انجام شده طی 16 سال اخیز بیش از 27 هکتار از اراضی کشاورزی استان با هزینهای بالغ بر 300 میلیارد ریال تحت پوشش سیستم آبیاری تحت فشار قرار گرفته و این معادل 18 درصد از سطوح زیر کشت آبی منطقه است و با توجه به محدودیت منابع آبی ضرورت دارد این روند با سرعت بیشتری ادامه یابد.
وی افزود: برنامههای این سازمان در سالجاری دو هزار هکتار اجرای طرح آبیاری تحت فشار و یکهزار و 100 هکتار نیز مطالعه و طراحی است.
باقرزاده با اشاره به فواید بکارگیری روشهای نوین آبیاری در مزارع افزود: صرفه جویی در مصرف آب بهرهگیری بهینه از منابع آب، رشد بهتر گیاه، افزایش محصولات، کاهش زیان گیاه در اثر شوری، امکان بکارگیری کود همراه با آبیاری، جلوگیری از رویش علفهای هرز، بالا بودن راندمان آبیاری و صرفه جویی در انرژی از جمله مزایای آبیاری تحت فشار است.
وی خاطرنشان کرد: این مدیریت به منظور تداوم اجرای سیستمهای نوین آبیاری در مزارع استان و آشنایی کشاورزان با این روشها کلاسهای آموزشی جهت ترویج آبیاری تحت فشار توسط کارشناسان این سازمان و نمایندگان شرکتهای سازنده لوازم این سیستمها به طور مستمر در مدیریتهای شهرستان ها و مراکز خدمات دهستان ها برگزار کرده که در آشنایی کشاورزان و بهره برداران و ترغیب آنان به اجرای طرح بسیار موثر بوده است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به هزینه بالای اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار و همچنین راندمان آبیاری بالایی که نسبت به سایر طرحهای آب و خاک دارد خواستار حمایت بشتر مسئولان شد.
نظر شما