۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۹:۵۵

علی آهنی :

سیاست خصمانه علیه ایران بربازار نفت تاثیر بد می‌گذارد

سیاست خصمانه علیه ایران بربازار نفت تاثیر بد می‌گذارد

سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه تاکید کرد : ادامه سیاست خصمانه علیه ایران اثری بد بر بازار نفت خواهد داشت و در نهایت این اروپاست که بیش از ما لطمه خواهد دید.

به گزارش خبرگزاری مهر ، روزنامه محلی پرتیراژ "سود اوست" فرانسه همزمان با حضور علی آهنی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه در سومین دیدار بین المللی در زمینه خلع سلاح هسته ای، بیولوژیک و شیمیایی در شهر سنت فرانسه مصاحبه ای را با وی منتشر کرد. 
 
این روزنامه با اشاره به اظهارات علی آهنی در این مصاحبه می نویسد : سفیر ایران در این مصاحبه بار دیگر اعلام کرد که ایران تنها در پی توان هسته ای غیرنظامی است .

این روزنامه مطرح محلی فرانسه می نویسد: ایران در استدلالات خود به همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب معاهده منع گسترش سلاح های اتمی (ان پی تی) که این کشور از امضاکنندگان آن است، اتکا می کند و در همین ارتباط آهنی می گوید: بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی هیچ  گاه گزارشی دال بر اینکه ایران پیمان ان پی تی را نقض کرده باشد، منتشر نکرده اند.

به نوشته این روزنامه آهنی دراین مصاحبه گفته است : ما همه گونه بازرسی و نظارت آژانس را پذیرفته‌ایم و در قبال بازرسان بسیاربا گشاده دستی برخورد کردیم و آنها به تمام تاسیسات هسته ای ما دسترسی داشته اند، بنابراین قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنای حقوقی ندارد و ما آن ها را قبول نداریم.

این روزنامه با اشاره به اینکه از نظر ایران این قطعنامه ها ماهیتی سیاسی دارد به نقل از سفیر ایران می نویسد : آمریکایی ها و متحدان آنها می خواهند انحصار سوخت هسته ای را در دست داشته باشند و این غیرقابل قبول است. زیرا انرژی فسیلی رو به اتمام است و ایران به انرژی های جایگزین برای پاسخ به نیازهای خود احتیاج دارد.

دربخش دیگری از این مطلب این روزنامه در خصوص اینکه آیا ایران می تواند با راه حلی بین المللی مانند ایجاد یک کنسرسیوم برای تولید اورانیوم غنی شده موافقت کند، به نقل از آهنی آورده است : ما در این مورد، پیشنهادات بسیار مبهمی دریافت کردیم و به طور مثال بر حسب تجربه می دانیم که نمی توان نه به غربیها و نه به روس ها هم که فقط یک سال سوخت مورد نیاز نیروگاه بوشهر را دادند، اعتماد کرد. با این وجود "ایده ایجاد کنسرسیوم بین المللی برای تولید اورانیوم غنی شده" ایده‌ای است که می توان در صورت تامین حقوق ایران آن را بررسی کرد.

روزنامه "سود اوست" در ادامه خاطر نشان کرده است : نقطه قوت استدلال ایران وجود معیار دوگانه در برخورد غرب است و در این خصوص علی آهنی می گوید: قدرت های هسته ای خود تعهداتشان در قبال ان پی تی در مورد نابودی کامل زرادخانه هسته ای شان را رعایت نمی کنند. بنابراین کاملا بی اساس است که آنها با دیگر کشورهای عضو ان پی تی که از حقوق آن برخوردار نیستند برای استفاده صلح آمیز از دانش فنی هسته ای مخالفت کنند.

وی یاد آورمی شود که علاوه بر این ایران از مبتکران طرح ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای است اما این طرح به دلیل مخالفت رژیم صهیونیستی (که هسته‌ای است) همچنین مخالفت حامیان این رژیم به نتیجه نمی‌رسد.

این روزنامه دربخش دیگری به پاسخ سفیر جمهوری اسلامی ایران به این سوال که چرا ایران اسراییل را به رسمیت نمی شناسد، اشاره دارد و می نویسد: علی آهنی در پاسخ خود به سیاست‌های اسراییل در قبال فلسطینی‌ها و این که تل آویو امضا کننده ان پی تی نیست، اشاره  می کند.

این روزنامه همچنین به تحولات جاری لبنان اشاره می کند و به نقل از سفیر کشورمان می نویسد: حزب الله دستور خود را از تهران دریافت نمی کند و همچنین هیچ توافقی در لبنان بدون شناسایی وزنه شیعیان و نقش سوریه قابل تحقق نمی باشد. این نشریه همچنین به انتقاد آهنی از عملکرد سارکوزی اشاره دارد که تصمیم وی در قطع گفتگو با دمشق را خام و نسنجیده توصیف کرده است.

این روزنامه می افزاید: سفیر جمهوری اسلامی ایران در مورد اظهارات برنار کوشنر، وزیر امور خارجه فرانسه در خصوص این که مجازات های اقتصادی علیه ایران در حال نتیجه دادن است، می گوید که این مجازات ها می‌تواند تاثیر منفی داشته باشد اما زندگی عادی در ایران جریان دارد و اقتصاد ما روند عادی خود را طی می کند.

وی اضافه می کند: ادامه سیاست خصمانه اثری بد بر بازار نفت خواهد داشت و در نهایت این اروپاست که بیش از ما لطمه خواهد دید.

روزنامه سود اوست به اظهارات آهنی در مورد این که جمهوری اسلامی ایران کشوری مسئول و در عین حال آماده مذاکره است اشاره می کند و به نقل از سفیر کشورمان در پاریس می افزاید: تهران بزودی بسته پیشنهادی جامعی را با رویکردی چندجانبه گرا ارائه خواهد کرد.

این روزنامه می نویسد: پیشنهاد ایران پیش ازانقضای مهلت تعیین شده از سوی شورای امنیت ارائه می شود و به گفته آهنی ایران آماده است تمام پیشنهادات را مورد بررسی قرار دهد مشروط بر این که در آن ها حق ایران در ان پی تی به رسمیت شناخته شده باشد.

به گزارش مهر همچنین شبکه 3 تلویزیون فرانسه در برنامه ای عنوان کرد : امسال در شهر Saintes برگزارکنندگان دیدارهای بین المللی برای خلع سلاحهای اتمی، در بین شخصیتهای مختلف، از سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز دعوت کرده بودند. وی با نشان دادن تصاویر درد و رنجهائی که کشورش در جنگ ایران و عراق در اثر کاربرد سلاح های شیمیایی متحمل شده بود، دلایلی را ارائه نمود.

آهنی درپاسخ به سئوال خبرنگاراین شبکه مبنی برعلت حضورش در این کنفرانس با توجه به موضع هسته ای ایران گفت: موضع این کنفرانس بسیار حائز اهمیت است و در راستای مواضع جمهوری اسلامی ایران است برخلاف آنچه که شنیده می شود، ما به هیچ وجه اعتقاد به تسلیح خود به سلاحهای اتمی نداریم ولی برای استفاده از این انرژی کاملاً صلح آمیز تحت نظارت دقیق آژانس انرژی اتمی تأکید می کنیم و تعهدات بین المللی خود را کاملاً رعایت می کنیم. بنابراین هیچ گونه جای نگرانی نیست. موضع ما کاملاً روشن است. ما به هیچ وجه دنبال سلاح هسته ای نیستیم. »

دوهزار فعال در دنیا و یکصد فعال فرانسوی در جهت خلع سلاح هسته ای، بیولوژیک و شیمیائی در سطح جهان تلاش می کنند. این جنبش که در شهر Saintes بوجود آمده است، خواستار آنست که هر فردی با میلِ قدرتِ رهبران خود مخالفت ورزد.

 Jean Marie Mattagne رئیس جنبش اقدام برای خلع سلاح هسته ای دراین در نشست خلع سلاح گفت :  اگر نمی خواهیم که کشورهائی که سلاح اتمی ندارند، دارای این سلاح بشوند، باید ابتدا از سلاحهای خود دست برداریم. این درواقع، احترام گذاشتن به پیمان بین المللی منع تکثیر سلاحهای اتمی است. بر اساس بند 6 این پیمان، از دولتهای دارای سلاح اتمی خواسته می شود که تمامی تسلیحات خود را از بین ببرند و در این خصوص مذاکره کنند.  

Pol Dhuyvetter مشاور بنیاد فرهنگ صلح هیروشیما نیز تاکید کرد : باید آنچه را که در هیروشیما و ناکازاکی اتفاق افتاده است به اطلاع مردم رساند و نیز باید به مردم این آگاهی را داد که امروزه نزدیک به 26000 کلاهک هسته ای در دنیا وجود دارد. این یعنی قدرت انفجاری نزدیک به نیم میلیون هیروشیما را دارد.

کد خبر 682050

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha