به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم و بعد از اجرای برنامه ضرب و زنگ مرشد ترابی، میرجلالالدین کزازی استاد صاحبنام ادبیات با تقدیر از اقدام فرهنگستان هنر در برگزاری همایش گفت: ایران همواره سرزمین هنر بوده و چه بسیارند سرزمینهایی که به این مینازند که هنرمند برجسته در دامان خود پرورده و به جهان ارزانی داشتهاند.
وی تصریح کرد: من بیهیچ پروا میگویم ایرانیان همواره شیفتگان هنر بودهاند و از آنجاست که هر پویه و اندیشهای در ایران با هنر پیوندی تنگ و ساختاری داشته و کسانی که با این ویژگی بنیادین آشنایی ندارند میانگارند که فرزانه و اندیشمند فراوان نداشتهایم. در حالی که فرزانگی و جهانشناسی ایرانی به شیوه زیبا هنر فراپیش مردمان ایران نهاده شده است.
کزازی افزود: ما پیش از آنکه فرزانه و اندیشمند باشیم زیباپرست و هنرمند بودهایم و از آنجاست که ایران با هنر ایرانی در هم تنیده شده است. با این احوال نگارگران شاهنامه که با یک اثر حماسی رو به رو بودهاند هیچگاه جهان مینوی این اثر جاودانه پارسی را فراموش نکردند و همچون گیتی ارزشمند آن را به جهان عرضه کردند.
محمدعلی رجبی عضو هیئت علمی همایش شاهنامهنگاری و دبیر اجرایی تصویرگری شاهنامه که قرار است سال 88 با هنرمندی استادان نگارگر فرشچیان، مهرگان، آقامیری و ... توسط فرهنگستان هنر تولید شود، در ادامه این مراسم گفت: شاهنامه فردوسی بزرگ کتب حکمت ایرانی است که با تفکر شیعی و تکیه بر تاریخ ایرانی بستری جاودانه از هنر والای ایرانی به حساب میآید.
وی با اشاره به ویژگیهای شاهنامه به عنوان یک اثر ماندگار ایرانی افزود: اگر قرار باشد شاهنامه فردوسی در یک کلام جدال میان خیر و شر باشد، پس باید با هر تفکری و هر زمان از آن تبعیت کرد، زیرا ایرانی همواره باید در سپاه خیر باشد و مقابله با شر را به تعالی بکشاند.
عضو گروه سنتی فرهنگستان هنر گفت: فرهنگستان هنر بر اساس وظیفه خود لازم دانست تصویرگری مجدد شاهنامه را این بار با تکیه بر هنر ناب ایرانی و در نظر گرفتن مسائل زمان آغاز کند که امیدواریم این اقدام دستاوردی از تاریخ ایران برای امید به آینده باشد. در آینده نزدیک غیر از تصویرگری شاهنامه، تصویرگری مثنوی را نیز برای اولین بار در تاریخ آغاز میکنیم.
رجبی افزود: تمام تصویرگریهای موجود در شاهنامه فردوسی بازگوکننده تفکر ایرانی در امروز است که در عین حال حقایق تاریخ ایران را نیز بازگو میکند و امیدواریم سال آینده که مصادف با هزارمین سال نگارش شاهنامه و برگزاری همایش اصلی شاهنامه فردوسی است، این کتاب در اختیار همگان قرار گیرد.
در ادامه مراسم افتتاحیه همایش شاهنامهنگاری که با اجرای برنامههای مختلف آئینی همراه بود، عبدالمجید شریفزاده دبیر علمی همایش گزارشی از نحوه برگزاری همایش شاهنامهنگاری ارائه کرد.
نظر شما