به گزارش خبرنگارمهر، دکتر علیرضا جمشیدی امروز در همایش دادستانهای سراسر کشور به بحث توسعه عدالت اشاره کرد و گفت: زمانی که از توسعه بحث می شود معنای کهن توسعه به مفهوم توسعه اقتصادی مد نظر نیست بلکه سرمایه اجتماعی ، انسانی و اقتصادی در کنار هم مطرح می شوند.
وی تصریح کرد: وقتی از توسعه سخن می گوییم باید سرمایه انسانی ، اجتماعی و بحث هایی که در این خصوص مطرح می شود را مد نظر داشته باشیم.
جمشیدی افزود: اقداماتی که می تواند منشاعدالت باشد و عدالت را گسترش دهد طبعا باید به صورت زیر بنایی طراحی شود و به همین دلیل است که برای مولفه IT جایگاه ویژه ای تعریف می کنند.
وی تصریح کرد: امروز اگر نتوانیم مردم را در کوتاهترین زمان به حقوقشان برسانیم قطعا فاصله ما از عدالت بسیار خواهد بود . بنابراین در بحث عدالت دسترسی از جهت زمان بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: امروز در بسیاری از کشورها مراکز شبه قضایی را به گونه ای تعریف می کنند که مردم در مدت زمانی کوتاه به آن دسترسی پیدا کنند.
جمشیدی یکی از مولفه های مهم در بحث عدالت را استفاده از تکنولوژی بخصوص ICT عنوان کرد و افزود: خوشبختانه طی سالهای خیر اقدامات مثبتی در این راستا انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: ضرورت داشت قوه قضاییه نظام جامع ICT را به عنوان اولین گام ترسیم کند و بر اساس آن حرکت نماید که برای این، کار گروهی 45 نفره از حقوقدانان و مهندسان سیستم و کامپیوتر مشغول ساختن نرم افزاری شده اند که اولین نسخه نرم افزاری آن نیز تهیه شد و خوشبختانه در 2300 شعبه شبکه "لن " ایجاد شده است و تا تیرماه نیز در تهران به بهره برداری خواهد رسید.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در حال حاضر اطلاعات 30 میلیون از اوراق دادگستری تهران را اسکن کرده ایم و این در حالی است که 140 تا 150 میلیون پرونده بایگانی شده است.
وی تعامل میان سازمانهای تابع قوه قضاییه، نظارت آن لاین بر پرونده ها و پیشگیری از تخلفات را از تاثیرات و دستاوردهای مثبت در بحث IT ذکر کرد.
وی همچنین گفت: در بسیاری از مراکز استانها وحتی برخی شهرستانها نرم افزار IT پیاده شده است.
نظر شما