۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۸:۲۳

برنامه‌های سمینار کودک و شاهنامه اعلام شد

برنامه‌های سمینار کودک و شاهنامه اعلام شد

سمینار کودک و شاهنامه روز جمعه 27 اردیبهشت ماه، همزمان با برنامه‌های جشنواره کودک و شاهنامه برپا خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این سمینار که از سوی ماهنامه شهرزاد مجموعه فرهنگی- تاریخی نیاوران برپا شده است شش سخنران به بحث در رابطه با کودکان و شاهنامه خواهند پرداخت.

همچنین از دو نفر نویسندگان فعال که بیشترین و بهترین بازنویسی‌ها را از شاهنامه برای کودکان و نوجوانان منتشر کرده‌اند، تقدیر خواهد شد.

در این نشست مصطفی رحماندوست درباره قصه گویی و شاهنامه خوانی در خانه ،محمدرضا یوسفی درباره کودکان در شاهنامه ،فرزانه اخوت درباره مقایسه بازنویسی‌های شاهنامه و مثنوی برای کودکان، منوچهر اکبرلو درباره ظرفیت‌های نمایشی شاهنامه برای کودکان سخنرانی می‌کنند.

همچنین آتوسا صالحی درباره تجربه‌های بازنویسی شاهنامه برای کودکان و نوجوانان و مریم کریم‌زاد درباره بازنویسی‌های شاهنامه برای کودکان از آغاز تا امروز به سخنرانی خواهند پرداخت.

همزمان با برنامه از پدیدآورندگان فعال در زمینه معرفی شاهنامه برای کودکان تقدیر به عمل خواهد آمد.

نشر مهاجر با 22 عنوان کتاب فعال‌ترین ناشر در این زمینه بوده است که تمامی این کتاب‌ها به قلم مرحوم محمود مشرف تهرانی (م.آزاد) نوسینده و شاعر محجوب کودکان پدید آمده آمده است.

نشر چشمه با مجموعه 14 جلدی داستان‌های شاهنامه برای نوجوانان به قلم سیدعلی شاهری در رتبه دوم قرار دارد. سایر ناشران فعال این زمینه به ترتیب موسسه فرهنگی طاهر، منادی ترتیب، خانه هنر، همکلاسی و افق هستند.

آتوسا صالحی با انتشار 21 عنوان کتاب برای کودکان و نوجوانان از نظر کمی و کیفی از پدیدآورندگان فعال این عرصه بوده است. همچنین محمد میرکیایی تنها نویسنده‌ای است که به اقتباس از شخصیت‌های اسطوره‌ای شاهنامه در داستان‌های خلاق و امروزی پرداخته است که از جمله این آثار می‌توان به تن تن و سندباد، عمو رستم و دایی سهراب اشاره کرد.

سایر نویسندگان پرکار در عرصه بازنویسی قصه‌های شاهنامه زینت السدات طباطبایی، امید پناهی آذر، حمیدرضا نگهبان، شادی بیضایی و محمدحسن شیرازی بوده‌اند.

سمینار کودک و شاهنامه 27 اردیبهشت ماه از ساعت 30/10 تا 13 در سالن سینمای کاخ موزه نیاوران برپا خواهد شد.

کد خبر 683510

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha