۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۱:۱۲

بزرگداشت روز فیلمنامه‌نویس/

فیلمنامه چراغ راه رسیدن به عمارت سینماست

فیلمنامه چراغ راه رسیدن به عمارت سینماست

مدیر عامل خانه سینما در مراسم بزرگداشت روز فیلمنامه‌نویس با اشاره به نگاه نه چندان جدی به فیلمنامه در سینمای ایران، فیلمنامه را چراغ راه برای رسیدن به عمارت سینما دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت روز فیلمنامه‌نویس عصر روز چهارشنبه 25 اردیبهشت با حضور اعضاء کانون فیلمنامه‌نویسان و جمعی از هنرمندان در خانه سینما برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که اجرای آن را کامران ملکی به عهده داشت، فرهاد توحیدی رئیس کانون فیلمنامه‌نویسان خانه سینما یادداشتی درباره روز فیلمنامه‌نویس و همزمانی آن با بزرگداشت فردوسی برای حاضران خواند و در ادامه فرشاد حقیقی قطعات موسیقی همراه با شاهنامه‌خوانی کردی اجرا کرد.



فرید مصطفوی فیلمنامه‌نویس قدیمی سینمای ایران تقدیر شد

سپس نوبت به سیدرضا میرکریمی مدیر عامل خانه سینما رسید که وی درباره روز بزرگداشت فیلمنامه‌نویس گفت: من این روز را به صنف فیلمنامه‌نویسان و حسن انتخاب آن را همزمان با بزرگداشت فردوسی تبریک می‌گویم. فردوسی به نوعی اولین فیلمنامه‌نویس ایران است.

وی افزود: متاسفانه در سینمای ایران به فیلمنامه‌نویسی جدی نگاه نمی‌شود. در حالی که فیلمنامه چراغ راه رسیدن به عمارت سینماست. البته سرمایه‌گذاران فعال در این حوزه نیز نگاه درست به مقوله فیلمنامه ندارند. در صورتی که در کشورهای خارجی پروژه‌های سنگین سینمایی مراحل پیش‌تولید و فیلمنامه‌نویسی طولانی دارند و به این بخش اهمیت ویژه می‌دهند.

میرکریمی خاطرنشان ساخت: امیدوارم کانون فیلمنامه‌نویسان در آینده یکی از صنوف پرقدرت باشد. بعضی‌ها معتقدند مشکل ما رد فیلمنامه است، اما من چنین اعتقادی ندارم. فیلمسازان باید به فیلمنامه‌نویسان توجه کنند. امیدوارم این شتابزدگی که ما هم‌اکنون برای ساخت یک فیلم در سینما داریم تبدیل به امنیت و آرامش خاطر شود تا زمان بیشتر برای فیلمنامه و پیش‌تولید صرف کنیم.

در ادامه ابراهیم فروزش درباره اهداء کارت عضویت افتخاری کانون فیلمنامه‌نویسان به عباس کیارستمی گفت: همکاری من با کیارستمی از سال‌ها قبل از ساخت فیلم "نان و کوچه" آغاز شده بود. این افتخار من بود که فیلم "کلید" را با فیلمنامه ایشان ساختم. هوش سرشار و ذهن سیال کیارستمی آثاری را به وجود آورد که ما شاهد آن بودیم.

از آنجا که کیارستمی در حال حاضر خارج از کشور است، کارت عضویت افتخاری او در کانون از سوی توحیدی و میرکریمی به فروزش تقدیم شد و سپس حسین ایری مدیر داوری کانون فیلمنامه‌نویسان سینمای ایران در ادامه درباره سیستم داوری این کانون توضیح داد.

وی گفت: ما نمی‌خواهیم در تقابل با جشنواره فجر و جشن خانه سینما قرار بگیریم و هدف ما نگاه تخصصی به فیلمنامه‌نویسی و جنبه‌هایی از این فن است که در جشن‌های دیگر مورد توجه قرار نمی‌گیرد. داوری‌ها در دو بخش اقتباسی و غیراقتباسی برگزار می‌شود و داوران در سال 87 فیلم‌های به نمایش درآمده را بررسی می‌کنند و پنج فیلم را نامزد دریافت جایزه می‌کنند.

در ادامه مراسم بزرگداشت روز فیلمنامه‌نویس داوران کانون شامل مینو فرشچی، گلی امامی، حسن مهدوی‌فر، ایری، هوشنگ گلمکانی، محمدرضا تختکشیان، فرزاد موتمن، سعید شاهپوری و علی‌اکبر قاضی‌نظام معرفی شدند و پژمان لشگری‌پور دبیر جشنواره جم از توحیدی، حسین ترابی، شادمهر راستین و حبیب احمدزاده داوران این جشنواره تقدیر کرد.

احمد طالبی‌نژاد مدیر مسئول نشریه "هفت" هم در بخش قدردانی از ماهنامه "فیلم‌نگار" گفت: امروز در مراسم از عصبانی‌ترین و خسته‌ترین فرد برای صحبت دعوت کردند. البته علی معلم نیز در سالن حضور دارد و با من همراه است. دوستان در تلاشند تا مشکل ما را برطرف کنند. جای "فیلم نگار" در سینمای ایران خالی بود و خوشبختانه این نشریه هرگز از این حوزه خارج نشد.

معلم نیز در این باره گفت: "فیلم نگار" به مجموعه سینمای ایران کمک کرد و نقش جدی در این زمینه داشت. در حال حاضر سینمای ما به جایی رسیده که جنبه‌های مختلف آن نیز صاحب نشریه شدند و این از حضور سینمادوستان در ایران خبر می‌دهد. معتقدم برخلاف جریان فعلی مجموعه سینمای ایران ادامه حیات خواهد داد.

نصرت‌الله تابش مدیر مسئول "فیلم نگار" در ادامه گفت: ما در این نشریه سعی کردیم به عزت فیلمنامه‌نویسان اضافه کنیم و این کار را با تعصب انجام دادیم. ما سعی کردیم فیلمنامه‌نویسی جایگاه مستقل در سینما داشته باشد. با بررسی دوره‌های مختلف جشنواره فیلم فجر متوجه شدیم فیلمنامه‌های ما رشد کرده است.

ابوالحسن داودی هم در بخش نکوداشت فرید مصطفوی فیلمنامه‌نویس قدیمی سینمای ایران گفت: آشنایی من با مصطفوی به 32 سال پیش برمی‌گردد. من کارم را به شکل جدی با او آغاز کردم. اولین فیلمنامه‌ام "شب تنهایی" را با او نوشتیم که البته به دلیل اصلاحیه‌های زیاد که از طرف تلویزیون به فیلمنامه خورد، آن را نساختیم.

وی افزود: مصطفوی در فیلمنامه‌نویسی حرکت رو به جلو داشت و هرگز به دلیل توجه به مسائل معشیتی مسیر کارش را تغییر نداد. خوشبختانه در فیلم "زادبوم" فرصتی پیش آمد باز با هم کار کنیم و از این امر خوشحالم. در ادامه با حضور ترابی و داودی از مصطفوی تقدیر شد و در پایان مراسم فیلم "فردوسی و مردم" ساخته ترابی به نمایش در‌آمد.

در مراسم بزرگداشت روز فیلمنامه‌نویس چهره‌هایی چون کمال تبریزی، فریدون فرهودی، ایرج طهماسب، جابر قاسمعلی، حسین قناعت، حبیب رضایی، پیمان قاسمخانی، بهاره رهنما، محمد بزرگ‌نیا، سعید رحمانی، مهدی صباغزاده، محمدهادی کریمی، سیروس تسلیمی و هرمز هدایت حضور داشتند.

کد خبر 683625

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha