به گزارش خبرنگار مهر ، در این جلسه که با مدیریت جمال الدین منبری مدیر اداره آموزش و پژوهش مرکز موسیقی صدا وسیما روز گذشته برگزارشد؛ استاد مصطفی کمال پورتراب و برخی از آهنگسازان جوان در خصوص موسیقی کودک و چگونگی هضم این مقوله توسط کودک صحبت کردند .
درابتدای این نشست با مصداق قرار دادن مجموعه "رنگین کمان " به عنوان اثری کامل در حوزه موسیقی کودک ،دو آلبوم "جانوران" و " شغل ها" بررسی شد .
یکی از آهنگسازان حاضر در جلسه به شیوه های نادرست آهنگسازی برای کودکان اشاره کرد و گفت : متاسفانه اغلب آهنگسازان به گمان اینکه کودکان ذهنیت بسته ای در فهم مفاهیم دارند آثاری ساده و به خیال خود قابل فهم برای کودک می سازند درحالی که کودکان بسیار با هوش و خوش ذوق و هوشیار هستند و دربسیاری از موارد آثاری از آهنگسازانی که برای گروه های سنی بالاتر موجود است را زمزمه کرده و به عنوان آهنگ مورد علاقه خود انتخاب می کنند.
مسئول کتابخانه واحد آرشیو مرکز موسیقی صدا و سیما گفت : بسیاری از آثاری که در عرصه موسیقی کودک تحت عنوان "کودکانه"ساخته می شود به نوعی شعور و فهم کودک را نادیده می گیرد ولی به عقیده من اشعاری که برای کودکان انتخاب می شود بایستی با محتوای عالی تر و نزدیک تر به دنیای کودکان استفاده شد در واقع علاوه بر موسیقی شاد ، پرتحرک، لطیف و زیبا نباید از نقش مهم کلمه غافل شد.
از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست تحول درنظریه های موسیقی کودک در قرن بیستم در کشورهایی مانند آمریکا، آلمان ،مجارستان،روسیه ، ژاپن و فرانسه بود.
لازم به ذکر است جلسات بررسی تولیدات تازه در حوزه موسیقی اداره آموزش و پژوهش مرکز موسیقی صدا وسیما آخرین چهارشنبه هرماه در محل این اداره برگزار می شود .
نظر شما