۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۲۳

ژن درمانی امید جدید بیماران مبتلا به صرع

ژن درمانی امید جدید بیماران مبتلا به صرع

گروهی از دانشمندان بین المللی یک روش ژن درمانی را مورد آزمایش قرار دادند که امکان درمان بیماران مبتلا به صرع را که به دارو درمانی پاسخ نمی دهند فراهم می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در حدود یک سوم از افرادی که از بیماری صرع رنج می برند به دارو پاسخ نمی دهند. تاکنون تنها امکان درمان این گروه از بیماران عمل جراحی منطقه ای از مغز بود که از بیماری آسیب دیده بود اما اکنون روش ژن درمانی می تواند جایگزین عمل جراحی شود.

در حقیقت تیمی بین المللی متشکل از محققان دانشگاه اینبروک اتریش، دپارتمان نوروساینس موسسه ماریو نگری میلان، دانشگاه کوپیو در فنلاند و دانشگاه ایالت اوهایو در آمریکا که نتایج بررسیهای خود را در مجله " Brain" منتشر کرده اند نشان دادند که با تولید پروتئین ضد تشنج امکان کاهش سلولهای بیمار وجود دارد. تولید این پروتئین تاحد چشمگیری می تواند بروز حملات صرعی را کاهش دهد.

این متخصصان در تحقیقات خود یک ژن مخصوص را وارد هیپوکمپوس موشهای مبتلا به صرع کردند. این ژن "نوروپپتید Y" را رمزگذاری می کند. نوروپپتید Y پروتئین ضد تشنج است. 

این دانشمندان در این خصوص توضیح دادند: "ما در این آزمایش در مرحله اول با استفاده از تکنیکهای تصویربرداری الکتروآنسوفالوگرافی فضایی از مغز را که منشاء حملات صرعی بود شناسایی کردیم. سپس ژن مخصوص درمان را با کمک یک ویروس غیربیماریزا وارد سلولهای بیمار کردیم."

به گفته این محققان، 40 درصد از موارد تحت درمان بدون نشان دادن عوارض جانبی سمی پاسخهای مثبتی به معالجات دادند و این پروتئین به مدت یکسال به تولید خود ادامه داد.

کد خبر 685223

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha