ابداع سجاده دیجیتالی برای ارتقاء کیفیت نماز سالخوردگان و معلولان
دانشجوی مسلمان دکترای علوم کامپیوتری کانادا با استفاده از تکنولوژی مدرن سجادهای دیجیتالی ابداع کرده تا مسلمانان به ویژه سالخوردگان و معلولان بتوانند آداب و وظایف خود را بهتر انجام دهند.
وعیل عبدالسعادت دانشجوی دکترای دپارتمان علوم کامپیوتری دانشگاه تورنتو که سجاده ای دیجیتالی با داشتن سنسور، نور و صفحه نمایش آیات قرآن ابداع کرده، گفت: استفاده از این سجاده می تواند درک متون قرآنی و کیفیت نماز را ارتقاء دهد.
اگر کاربر هنگام ادای نماز خود اشباهی چون اضافه یا کم کردن یک حرکت صورت دهد سنسورهای این سجاده لرزیده و هشدار می دهند.این لرزش بسیار ظریف است و به نحوی صورت می گیرد که کاربر بتواند اشتباه خود را بدون شکستن نماز تصحیح کند.
این سجاده دیجیتالی دارای حالتی است که می تواند زمان نماز بعدی و همچنین اعیاد مهم دینی را به کاربر یادآوری کند، کاربر می تواند با استفاده از قطب نمایی که به شکل سه بعدی کعبه ساخته شده قبله را برای اقامه نماز تعیین کند. از دیگر ویژگیهای این سجاده نوری است که نمازگزار را در تاریکی یاری کرده و صفحه نمایش دیجیتاری که نمازگزار می تواند آیات قرآنی که در طول نماز می خواند از روی آن دنبال کند.
این مخترع مسلمان اظهار داشت که کاربر می تواند آیات مد نظر خود را هنگام اقامه نماز تعیین کند. وی در تهیه این سجاده ویژه بخشی که مربوط به قرآن می شود به طور دائم با علمای دینی در ارتباط بوده تا اطمینان حاصل کند تمام فرآیند ساخت، عملکرد و نتایج آن با تعالیم اسلام منافات ندارد.
عبدالسعادت اعتقاد دارد که این سجاده الکترونیکی می تواند مورد استفاده گروه های بسیاری چون سالخوردگان و افرادی قرار گیرد که دارای ناتوانی های شناختی و حافظه هستند. وی این سجاده را یک نمونه آزمایشی دانست که می توان آن را به نوعی که مورد استفاده پیروان تمام ادیان قرار گیرد ارتقاء داد. این دانشجوی دکترای کامپیوتر دانشگاه تورنتو ابراز امیداری کرد که این اختراع بتواند در انجام آداب دینی مومنان ادیان را یاری کند.
وی گفت: مسیحی کاتولیک که اصول مسیحیت را می آموزد، بودیستی که می خواهد مراقبه ای عمیق تر انجام دهد و یهودی که تورات را مورد مطالعه قرار می دهد می تواند از این وسیله دیجیتال به عنوان یادآوری کننده ، تصحیح و ارتقاء کارایی آن سود ببرند.
مسجد؛ نیاز اساسی جامعه مسلمان فرانسه
بزرگترین گردهمایی پرجمعیت ترین جامعه مسلمان اروپا در فرانسه که روز یکشنبه 22 اردیبهشت ماه خاتمه یافت، به محل جمع آوری کمکهای مالی برای ساخت مسجد که نیاز مبرم اقلیت مسلمان این کشور محسوب میشود، تبدیل شد.
قادری به عنوان یکی از فعالان مسلمان فرانسه که سایر مسلمانان را به اهدا مبالغی برای تأسیس مساجد ترغیب می کند گفت: این همایش بزرگترین فرصت برای مسلمانان فرانسه است تا بتوانند برای ساخت مسجد کمکهایی جمع کنند.
آگهی هایی که در رابطه با مسجد به چاپ رسیده در فضای این گردهمایی سالانه که از سوی اتحادیه سازمانهای اسلامی فرانسه برگزار شده به چشم می خورد. داوطلبان مسلمان از این همایش برای جلب حمایتهای مالی استفاده می کنند و اهیمت این امر را برای اقلیت مسلمان تبیین می کنند.
همایش امسال با موضوع "خانواده- حقایق و چالشها" برگزار شد و روز یکشنبه 22 اردیبهشت ماه پس از چهار روز به فعالیت خود خاتمه داد.این گردهمایی سالانه به رویدادی ثابت در تقویم مسلمانان فرانسه تبدیل شده است.
بلال از داوطلبان مسلمان شهر سان مالو نیز برای جمع آوری کمک به منظور ساخت مسجد در شهر خود در این همایش حضور یافته و از برادران و خواهران دینی خود خواست برای ساخت مسجدی برای استفاده مسلمانان سان مالو مبالغی را اهدا کنند.
فعالان شهر کلیرموت ورون همچنین در این گردهمایی شرکت کرده اند تا امید و آرزوی خود را برای داشتن یک مسجد تحقق بخشند. ساکنان این شهر مدتهاست که به ساخت مسجد در شهر اعتراض می کنند اما مذاکرات بلند مدت جامعه مسلمان سرانجام مجوز ساخت مسجد را از آن آنها کرد.
در فرانسه حدود 6 تا 7 میلیون مسلمان زندگی می کنند که این تعداد بزرگترین جامعه اسلامی اروپا را تشکیل داده است، حدود 1700 نیایشگاه برای مسلمانان در فرانسه وجود دارد که از این تعداد حدود 400 مسجد آن مجهز و دارای امکانات است.
انتقاد سازمان ملل از منع حجاب در مدارس دولتی فرانسه
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه 26 اردیبهشت قانون منع حجاب در مدارس، نهادهای دولتی و آموزشی فرانسه را طی گزارشی مورد انتقاد قرار داد.
در این گزارش آمده است: اجرای قانون منع حجاب در مدارس فرانسه، تقبیح حجاب و عدم وجود تساهل دینی نسبت به زنانی است که حجاب را خارج از مدرسه، دانشگاه یا محل کار رعایت می کنند.
فرانسوا زیماری سفیر فرانسه در امور حقوق بشر در این مورد اعلام کرد: قانون منع حجاب در مدارس فرانسه به کاهش بحث به وجود آمده درباره پوشش اسلامی در مدارس دولتی کمک کرده است.
اسلام حجاب را به عنوان نماد دینی درنظر نگرفته بلکه آن را برای زنان مسلمان واجب می داند. اقلیت مسلمان فرانسه به عنوان بزرگترین جامعه مسلمان اروپا که حدود 6 تا 7 میلیون نفر تخمین زده می شوند از سال 2004 به موجب تصویب قانونی از داشتن حجاب در مدارس دولتی منع شدند.
در شرایطی که اطاعت مسلمانان فرانسه از این قانون نشانه موجه بودن آن در نظر مسلمانان نیست، بسیاری از دختران مسلمان به واسطه این ممنوعیت برای تحصیل به کشورهای همسایه فرانسه سفر کرده یا در مدارس خصوصی حاضر می شوند تا بتوانند حجاب و هویت دینی خود را حفظ کنند.
ملکه الیزابت از مسجد سبز ترکیه دیدار کرد
ملکه الیزابت دوم روز چهارشنبه 25 اردیبهشت ماه به عنوان بخشی از برنامه های دومین روز سفر خود به ترکیه به مسجد دوران عثمانی ترکیه رفت و به آیات سوره رحمن قرآن گوش داد.
ملکه بریتانیا درحالی که کفشهای خود را مقابل در ورودی مسجد گذاشته و با روسری وارد مسجد شد به آیات سوره رحمن قرآن که توسط یکی از قاریان ترکیه قرائت می شد گوش فراداد.
وی همچنین از بازار ابریشم این شهر که زمانی پایتخت امپراطوری عثمانی بود دیدار کرد. سفر ملکه بریتانیا نخستین سفر وی در طول 37 ساله گذشته است.
وی همچنین روز سه شنبه 24 اردیبهشت ماه نقش ترکیه را به عنوان پلی میان جهان اسلام و غرب مورد تجلیل قرار داد.
نگرانی سازمانهای اسلامی آمریکا از گزارش متعصبانه افراط گرایی
سازمانهای اسلامی آمریکا نسبت به گزارش جدید دولت این کشور درباره تروریسم بومی که مدعی شده تهدیدهای افراط گرایان مسلمان اصولاً از داخل کشور نشأت میگیرد ابراز نگرانی کردهاند.
این گزارش با عنوان " اسلام گرایان افراطی خشونت گرا، اینترنت و تهدید تروریستهای بومی" از سوی سناتور لیبرمن رئیس کمیته امور دولتی و امنیتی مجلس سنای آمریکا و سناتور سوزان کولینز یکی از اعضای این کمیته منتشر شده است.
در این گزارش آمده است: تهدید به ندرت از خارج از مرزهای کشور حس می شود، این تهدید طی روند درحال رشدی از داخل کشور بیشتر می شود و تروریستهای بومی از ایدئولوژیهای افراط گرایانه الهام گرفته و برای حمله در نقاطی که به سر می برند برنامه ریزی می کنند.
در این رابطه چهار سازمان اسلامی و گروه های حمایتی در نامه ای مشترک به دو سناتور نگرانی عمیق خود را نسبت به این گزارش ابراز گرده اند. این گزارش بر اساس تحقیقات متعصبانه دپارتمان پلیس نیویورک نوشته شده و مدعی است که نشانه های افراط گرایی لباس سنتی ، ریش بلند، ترک سیگار ، الکل و قمار است. کیمته مبارزه با تبعض، شورای روابط اسلامی - آمریکایی، شورای امور عمومی مسلمانان از جمله امضا کنندگان این نامه محسوب می شوند.
نظر شما