به گزارش خبرگزاری مهر ، حسین جعفری با اعلام این خبر گفت :بر اساس آمار دفتر اموال اداره کل موزها تا کنون 419 هزارو 958 شی تاریخی ساماندهی شده اند.
وی افزود: این آمار حاکی از آن است که 209 هزارو 82 قلم شی تا سال 83 ساماندهی شده است.همچنین تعداد اشیاء ساماندهی شده در سال 84 به 38 هزارو 656 شی تاریخی رسیده است.
معاون فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری در ادامه اظهار داشت : ازتعداد آمار ارائه شده هیات امنای اموال 142 هزار و 220 شی در سال 85 ، در 18 استان کشور ساماندهی و مستند سازی شده اند.
وی از ساماندهی 30 هزار شی تاریخی در سال 86 خبر داد و خاطرنشان کرد: این آمار متعلق به استان های اصفهان، سمنان،کرمان و آذربایجان غربی است و سایر استان به دلیل اختصاص دیر موقع اعتبار، نتوانسته اند آمار را ارائه دهند.
جعفری بحث ساماندهی اشیاء را به دو صورت عمومی و تخصصی عنوان کرد و گفت : در مقوله ساماندهی عمومی اطلاعلات عمومی یک شی نظیر سال،محل کشف و غیره مطرح می شود اما در بحث تخصصی شناسنامه های تخصصی آن شی لحاظ می گردد.
وی ادامه داد: استفاده از نرم افزار گنجینه یکی از راه های ساماندهی اموال و تبدیل آن به اطلاعات مکانیزه برای دسترسی سریع به اطلاعات اشیاء است که ورود اطلاعات در آن از اواسط سال 1384 صورت گرفته است.
جعفری خاطرنشان کرد: پرکردن شناسنامه عمومی , پر کردن فرم مرمت اشیاء, طبقه بندی آثار,تصویر برداری وغیره از جمله ملزومات ساماندهی اشیاء و اموال تاریخی محسوب می شود.
معاون فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری در پایان گفت: بر اساس آمار ارسالی از سوی هیات امنای اموال استان ها تا سال 85 ,یک میلیون و 695 هزار و 62 شی تاریخی در مخازن کشور نگهداری می شود که گفت نزدیک به یک سوم این اشیاء به صورت عمومی ساماندهی شده است.
نظر شما