۱۹ فروردین ۱۳۸۳، ۱۶:۴۹

از سوي عبدالحليم خدام تقديم شد:

نامه رئيس جمهور سوريه براي ژاك شيراك

عبدالحليم خدام معاون رئيس جمهور سوريه در ديدار با ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه، نامه اي از بشار اسد را به وي تقديم كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه الشرق الاوسط، در ديدار خدام و شيراك ، مسائلي همچون روابط دوجانبه، اوضاع خطرناك عراق و تحولات فلسطين پس از ترور شيخ احمد ياسين رهبر معنوي و بنيانگذار حماس كه 16 روز پيش در حمله تروريستي بالگردهاي رژيم صهيونيستي به شهادت رسيد، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
روابط سوريه و لبنان و اوضاع جنوب لبنان و مساله حماس و حزب الله نيز در در اين گفتگوها بررسي شد.
طرفين همچنين آخرين نتايج تماس ها و رايزني هاي كنوني اعراب براي برگزاري نشست به تعويق افتاده سران عرب را كه قرار بود 10 و 11 فروردين در تونس برگزار شود را مورد بحث تبادل نظر قراردادند.
يكي از مسائل مهم در اين مذاكرات، بررسي مساله اصلاحات در خاورميانه و دمكراسي و طرح آمريكايي و طرح مشاركت استراتژي اروپايي بود.
معاون رئيس جمهور سوريه درديدار با شيراك روابط اتحاديه اروپا با كشورش  ونيز تماس هاي ميان طرفين براي امضاي توافقنامه مشاركت اروپايي سوري كه اصرار اتحاديه اروپايي مبني بر وارد كردن بند مربوط به سلاح هاي كشتار جمعي مانع امضاي آن شده است را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.
سوريه تاكنون از موافقت با اين بند خودداري كرده است و خواستار اجراي بدون تبعيض آن توسط تمام كشورهايي كه با اتحاديه اروپايي اين توافقنامه مشاركت را امضا كرده اند از جمله اسراييل شده است.
منابع فرانسوي اعلام كردند كه پاريس با روحيه سازنده اي با سوريه در مورد اين موضوع تلاش مي كند اما مشكل در اين نهفته است كه بند ويژه سلاح هاي كشتار جمعي يك تصميم و خواسته اروپايي است و يك كشور اروپايي نمي تواند به طور يكجانبه هرچند وزن آن در داخل اتحاديه سنگين باشد، عمل كند.
سوريه داشتن سلاح هاي كشتار جمعي را رد مي كند و معتقد است كه قبول اين بند به منزله اعتراف ضمني اين كشور به وجود چنين سلاح هايي در خاك خود است كما اينكه سوريه مي خواهد اسراييل و تمام كشورهاي خاورميانه از اين سلاح ها خلع شوند نه فقط يك كشور عربي
منابع اروپايي اعلام كردند كه كشورهاي اروپايي از سوريه مي خواهند براي امضاي قرارداد مشاركت اروپايي سوري با بند مربوط به سلاح هاي كشتار جمعي درج شده در اين قرارداد موافقت كند.
در صورتي كه سوريه با اين بند موافقت كند بايد معاهده منع داشتن و گسترش سلاح شيميايي، پروتكل الحاقي منع گسترش سلاح هاي هسته اي را امضا و نسبت به اجراي معاهده منع داشتن وتوليد سلاح هاي ميكربي و معاهده لاهه در مورد منع داشتن و گسترش موشك هاي ميان برد و دوربرد زمين به زمين كه سوريه مقادير زيادي از آن را بنا به ادعاي اروپاييها در اختياردارد تعهد دهد.

کد خبر 68949

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha