به گزارش خبرگزاری مهر، معاونت پژوهشی این مرکز ضمن بررسی نقطه نظرات مدرس درباره جامعه مطلوب و چهار محور مهم آن یعنی کرامت انسانی، آزادی، رفتار سیاسی و اجتماعی و قانونمندی تصریح کرد: در جامعه مطلوب مورد نظر مدرس به کرامت انسانها بها داده می شود و حقوق فردی و اجتماعی افراد و عزت و شرافت آنها محترم و محفوظ شمرده می شود ، همچنین آزادی در همه زمینه ها با توجه به حدود آن و عدم تعرض به حقوق دیگران وجود دارد و این امر تقدس و ارزش والایی داشته و استقامت در راه حفظ آن نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است.
مرکز پژوهش ها می افزاید: در اندیشه مدرس به رابطه سیاست و دیانت و سیاست ملی و اراده ملت توجه وافری می شود ضمن اینکه قانون اساسی و مجلس قانونگذاری نیز از اهمیت و عظمت بالایی برخوردارند و مشارکت مردمی و آزادی فعالیت احزاب نیز وجود دارد. طبق نظر مدرس ملت و اراده آن و وحدت میان دولت و ملت اهمیت فراوانی دارد و البته اقتدار دولت وابسته به اقتدار ملت بوده و دولت برای ایجاد امنیت، رفاه و عمران و آبادی با ملاحظه مصالح عمومی و منافع ملی تلاش می کند.
دربخش دیگری از این گزارش آمده است: مدرس همچنین معتقد است که رابطه کشور با سایر کشورها و به خصوص با کشور های همسایه بالاخص با کشورهای اسلامی باید حسنه بوده و ضمن تبادل فرهنگی با سایر کشورها توازن عدمی نسبت به آنها نیز رعایت شود.
از سوی دیگر فلسفه قانون و حکومت قانون با تصویب قوانین اسلامی توسط مجلس قانونگذاری ضمن رعایت مصالح مردم و سهل الاجرا بودن قوانین از نظر مدرس مورد توجه وافر است و ایشان بر این باور است که باید به قانون اساسی عمل شود زیرا این قانون مورد احترام تمامی افراد حقیقی و حقوقی جامعه است.
در بخش پایان اظهار نظر مرکز پژوهش ها پیرامون نقطه نظرات فقهی سیاسی شهید مدرس در ارتباط با امر قضاوت آمده است ازنظر وی قضاوت باید با علم حقوق اسلامی بومی توسط مجتهدان آشنا با حقوق عمومی صورت پذیرد و ضمنا جرمی که مصالح عمومی را به خطر اندازد، قابل ابتیاع نیست.
نظر شما