۷ خرداد ۱۳۸۷، ۱۴:۰۰

بیماریهای انگلی مورد غفلت واقع شده اند

کرج - خبرگزاری مهر: مدیرکل مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برخی از بیماریها در جهان به دلیل اینکه کشنده نیستند مورد بی توجهی و فراموشی قرار گرفته اند که بیماریهای انگلی ازبرجسته ترین این بیماریها هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، محمدمهدی گویا پیش از ظهر امروز در ششمین همایش سراسری و اولین همایش منطقه ای انگل شناسی و بیماریهای انگلی در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اظهار داشت: در سازمان جهانی بهداشت از دو سال پیش کمیته ای برای بیماریهای فراموش شده تشکیل شد که این کمیته وظیفه بررسی بیماریهای فراموش شده را داشت که این بیماریها اغلب از نوع بیماریهایی با مرگ و میر کم و ضایعات زیاد هستند.

وی افزود: بیماریهای انگلی در حال حاضر تعداد زیادی از جمعیت جهان را درگیر کرده است به نحوی که بیماری آسکاریس یک میلیارد نفر معادل یک ششم جمعیت جهان، بیماری کرم قلاب دار حدود 900 میلیون نفر و ... را مبتلا کرده است.

این محقق یادآور شد: بروز حوادث و وقایع طبیعی چون خشکسالی، سیل و زلزله همچنین مسائل اجتماعی چون فقر و سوء تغذیه، افزایش دانسیته جمعیت و عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم نیز در روند افزایش و بروز این بیماریها تاثیرات فراوانی دارد.

این نویسنده خاطرنشان کرد: گرچه در دنیا مبارزه با بیماریهای انگلی چندان جدی گرفته نمی شود اما در ایران تحقیقات مناسبی در این زمینه انجام شده است و و بر اساس مطالعات انجام شده میزان شیوع بیماریهای انگلی در کرمان 2/47 در شهرکرد 4/22 درصد، در مازندران 21 درصد، در آمل 65 درصد و در حاشیه کویر طبس 32 درصد است.

وی در خصوص وضعیت کشور در مبارزه با بیماریهای انگلی بیان داشت: در فاصله سالهای 1989 تا 99 بیماریهایی که در ایران به صورت اپیدمی رواج یافتاز هفت هزار مورد به ده هزار مورد افزایش یافت البته در مورد بیماری مالاریا خوشبختانه در حال حاضر در منطقه محدودی از کشور این بیماری را داریم و با توجه به برنامه حذف مالاریا تا سال 2012 لازم است طی این چند سال 80 درصد موارد این بیماری کاهش یابد که در این موارد عوامل بیرونی و و به کارگیری سیستمهای مناسب برای کنترل موثر است.

گویا در این خصوص متذکر شد: طی سال گذشته زمان بروز و شیوع این بیماری در منطقه مالاریاخیز کشور با دو حادثه طبیعی جهانی مواجه شد که همه متخصصان معتقد بودن میزان شیوع این بیماری دو برابر سال قبل خواهد شد در حالیکه این میزان نسبت به سال قبل از آن نیز از 15 هزار و 909 مورد به 15 هزار و 707 مورد کاهش یافت.

مدیرکل مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: توجه به این بیماریها، افزایش مطالعه و تحقیق دراین خصوص، ساماندهی در برنامه های اجرایی وزارت بهداشت در خصوص بیماریهای انگلی و همکاری بین دو بخش دامپزشکی و وزارت بهداشت از مواردی است که می تواند در کاهش این بیماریها موثر باشد.

کد خبر 690849

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha