به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، سولماز احدی ظهر امروز در خصوص یافته های پژوهشی خود به خبرنگاران گفت: این باکتری توانایی تجزیه ترکیبات آروماتیکهایی مانند فنل در میزانی حدود یک کیلوگرم بر لیتر را داراست.
احدی خاطرنشان کرد: موضوع تحقیق من "جداسازی و تعیین صفات اختصاصی باکتریهای تجزیه کننده آلاینده فنل از خاک، نفت و پسابهای آلوده" است و فعالیت در این زمینه از شهریور ماه سال 86 شروع شده است.
وی گفت: برای این تحقیق که منجر به کشف باکتری جدیدی شد نمونه ای از چاه نفت آبادان تهیه شد که حاوی باکتری بومی بود و تا به حال شناسایی نشده بود.
احدی ادامه داد: از خصوصیات این باکتری این است که قادر به تجزیه فنل است در حالی که فنل یک ترکیب آروماتیک است که باعث سمی شدن آبها به خصوص آب های زیرزمینی و آب دریاها می شود.
احدی افزود: این باکتری توانایی تجزیه ترکیبات فنلی را با سرعت قابل قبولی دارد به طوریکه ppm 700 فنل را در حدود 24 ساعت و 1000 گرم بر لیتر فنل را در حدود 30 تا 40 ساعت تجزیه می کند.
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته میکروبیولوژی واحد زنجان، ادامه داد: معمولا در کشورها مرسوم است برای پاکسازی محیط زیست از ابزارهای مکانیکی استفاده می کنند که بسیار مشکل، زمان بر و هزینه بر است اما در دنیا شرکتهایی هستند که با استفاده از باکتریها در پاکسازی محیط زیست از مواد آلاینده استفاده می نمایند.
وی تاکید کرد: یکی از ویژگی های بارز و منحصر به فرد باکتریها برای دفع و پاک سازی مواد آلاینده، کم هزینه بودن و قدرت پاکسازی بالاست.
احدی گفت: استفاده از باکتریهای پاک کننده مواد آلاینده به دلیل کمبود امکانات در ایران بازار چندانی ندارد هر چند این کار در کشورمان هم شروع شده است ولی از سرعت بسیار پایینی نسبت به کشورهای صنعتی برخوردار است.
وی تاکید کرد: با استفاده از روش استخراج DNA، DNA برای این باکتری جدا شد و برای "خواندن رمز"، "سیکوآنس" به یک شرکت آلمانی فرستاده شد.
احدی ادامه داد: بعد از خواندن رمزها و مشخص شدن ژنهای این باکتری این ترتیب ژنها به NCBI (بانک جهانی ژن) فرستاد شدند و چون تاکنون چنین ژنی در جهان ثبت نشده بود این باکتری در بانک جهانی ژن با عنوان "SA07" که مخفف اسم خودم "سولماز احدی" است به ثبت رسید.
این دانشجو در پی تدوین پایانه نامه مقطع کارشناسی ارشد خود موفق به کشف این باکتری شد.
نظر شما