به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی العراقیه، هوشیار زیباری پیش از عزیمت به استکهلم برای مشارکت در دومین کنفرانس پیمان بین المللی با عراق گفت: مذاکرات درباره توافقنامه به جز برخی مسائل اصلی مربوط به آینده عراق، به پایان خود رسیده است.
وی افزود: این توافقنامه وضعیت نیروهای آمریکایی در عراق از جنبه عمل آنها، ماموریت آنها و شیوه تعامل آنها را مشخص می کند.
زیباری از پرداختن به جزئیات مفاد این توافقنامه خودداری کرد.
وی درباره مواضع کشورهای همجوار درباره این توافقنامه گفت: من در جریان سفر به این کشورها تصریح کرده ام که این توافقنامه علیه هیچ یک از کشورهای همجوار نیست و عراق پایگاه های نظامی دائمی آمریکا را درخاک خود نخواهد داشت و توافقات یا اهداف سری وجود ندارد.
وزیر خارجه عراق همچنین گفت: توافقنامه به مجلس ارایه خواهد شد و این مجلس است که حرف نهایی را درباره آن خواهد زد و توافقنامه را پیش از موافقت با آن مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد.
نوری المالکی" نخست وزیر عراق و "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
گفته می شود که اکثر نمایندگان پارلمان عراق با این توافقنامه مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن، درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث 14 پایگاه نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
نظر شما