۱۱ خرداد ۱۳۸۷، ۹:۱۷

ابهام در توزیع شربت تریاک؛معتادان و اما و اگرهای داروی ترک اعتیاد!

ابهام در توزیع شربت تریاک؛معتادان و اما و اگرهای داروی ترک اعتیاد!

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی: تولید شربت تریاک و جایگزینی آن با متادون موضوعی بود که از تابستان 86 و به دنبال اظهارنظر جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر رسانه ای شد و هنوز ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، شاید یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت برنامه هایی که با هدف کاهش آسیبها ارائه می شود، همین رسانه ای شدن موضوعات و در عین حال مخالفت های پیدا و پنهان نهادهای درگیر در این قبیل برنامه ها باشد. به طوری که دعوای نصب دستگاههای خودپرداز سرنگ برای معتادان تزریقی و جایگزینی شربت تریاک به جای متادون، از این دست طرحهایی است که دچار چالش شده و همچنان از عملیاتی شدن آنها خبری نیست.

دکتر کامران باقری لنکرانی (وزیر بهداشت)، با اشاره به ساخت شربت تریاک می گوید: بحث شربت تریاک فقط موضوع درمانی نیست بلکه موضوعی اجتماعی است. به ویژه اینکه تریاک اعتیاد آور است و با داروی متادون فرق می کند.

این مقام ارشد وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که متادون برای معتادان پرخطر استفاده می شود، می افزاید: داروی متادون تمایل افراد را به مواد مخدر کم می کند در حالی که تریاک این گونه نیست. بنابراین دارای خصوصیات متفاوتی است و ما با توجه به مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر، پروژه تحقیقاتی آن را در این زمینه انجام می دهیم ولی برداشت من این است که نمی توان به شربت تریاک به عنوان راهکار کلی نگاه کرد چون این دارو را برای گروه های خاص با شرایط خاص و محدودیت های خاص می توان استفاده کرد و اینکه شربتی شود که در داروخانه ها وجود داشته باشد و هر کسی بتواند تحت هر شرایطی از آن استفاده کند، اشتباه است.

از سوی دیگر، جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در آخرین اظهارنظر، از تولید و ورود شربت تریاک خبر می دهد  و اینکه توزیع این شربت را برای 800 هزار معتاد به صورت رایگان خواهد بود. این در حالی است که وزارت بهداشت هنوز بر ادامه مطالعه بر روی این شربت اصرار و تاکید دارد اما مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور معتقدند که تولید و توزیع آن بزودی آغاز خواهد شد.

ناگفته نماند که سردار اسماعیل احمدی مقدم به عنوان دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور، چندی پیش در خصوص آخرین وضعیت تولید شربت تریاک ، به خبرنگاران گفته بود که توزیع این شربت از ابتدای نیمه دوم امسال و پس از تعیین مراکز توزیع از سوی وزارت بهداشت، آغاز می شود که در همین راستا، وزارت بهداشت موظف شده تا پایان شهریور پروتکل آزمایشی را تهیه نماید.

اما در حالی که وزارت بهداشت، نگرانی خود را از توزیع شربت تریاک در داروخانه ها ابراز داشته است، پرویز افشار (مشاور وزیر رفاه) گفته که شربت تریاک در بازار آزاد و داروخانه ها عرضه نخواهد شد و توزیع آن فقط از طریق مراکز مجاز و تحت نظارت وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت.

جایگزینی شربت تریاک با متادون، مخالفت هایی را نیز از سوی برخی کارشناسان و دست اندرکاران دارویی کشور به همراه داشته است، به طوری که دکتر محمدرضا فاضلی (مدیرکل سابق اداره نظارت بر امور دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت) معتقد است که این شربت، تبعات و آثار مخربی دارد که شاید به مراتب از عوارض متادون وخیم تر باشد.

آنچه مورد توجه منتقدان تولید شربت تریاک قرار دارد، جاذبه اعتیادآوری این دارو است که گفته می شود با مصرف آن، شرایط برای اعتیاد افراد افزایش می یابد و شاید همین نکته است که باعث تردید مسئولان مربوطه و تاخیر در عملیاتی شدن این برنامه شده است.

کد خبر 692578

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha