مرتضی الله داد در گفتگو با مهر در خصوص طرح برداشت از حساب ذخیره ارزی برای افزایش سرمایه بانکها، گفت: کفایت سرمایه بانکها نسبت به کل دارایی های بانکها یا همان ضریب کفایت سرمایه بین 5 تا 8 درصد است که این وضعیت برای بانکهای کشور مناسب نیست.
رئیس موسسه آموزش عالی بانکداری ایران با بیان اینکه بر اساس استاندارهای دنیا این رقم فراتر از 12 درصد است، افزود: بر این اساس، پیشنهادی مبنی بر کمک به افزایش سرمایه بانکها در دو بخش مطرح شد تا توانایی بانکها نیز برای پرداخت تسهیلات افزایش یابد.
وی ادامه داد: پیشنهادی تهیه و برای تصویب به مجلس هفتم ارائه شد که بر اساس آن، قرار شد 15 هزار میلیارد تومان معادل 16 میلیارد دلار طی سه سال از حساب ذخیره ارزی برداشت و برای افزایش کفایت سرمایه به بانکهایی که دولتی باقی خواهند ماند، پرداخت شود.
الله داد افزود: این پیشنهاد ظاهرا دچار یک مشکل ماده ای شد و بنابراین برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شد اما در شورای نگهبان این مسئله حل نشد و به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد اما این پیشنهاد توسط مجمع رد شد.
وی خاطرنشان کرد: طی چند سال گذشته و در سالهایی که کشور دارای حسابی با نام حساب ذخیره ارزی بود، مبالغی از این حساب برای مصارف مختلف هزینه شد اما این طرح می توانست به جای هزینه غیر اصولی از حساب ذخیره ارزی به افزایش سرمایه بانکها منجر شود.
رئیس موسسه آموزش عالی بانکداری ایران با بیان اینکه این برداشت از حساب ذخیره ارزی می توانست یک عمل مثبت اقتصادی تلقی شود، گفت: با اجرای این طرح نیز بخشی از بدهی های دولت به سیستم بانکی پرداخت می شد و این کار کمک دیگری به سیستم سیاستهای پولی کشور می کرد، زیرا از طریق آن نیز بخشی از بدهی های نظام بانکی به بانک مرکزی پرداخت می شد.
وی اظهار امیدواری کرد که مجمع یک بار دیگر با توجه به اثرات موثر و مثبت آن نگاهی به این موضوع داشته باشد و آن را به تصویب برساند.
نظر شما