عضو كميسيون شوراي شهر جامعه مهندسان شهرساز در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر گفت: در حال حاضر ميزان ساخت و ساز در تهران در مقايسه با دو سال گذشته با 40 درصد كاهش مواجه شده و اين در شرايطي است كه ساخت و ساز در ساير شهرهاي كشور با توجه به انتقال سرمايه از تهران به ساير نقاط ، افزايش يافته است.
محمد شيخي با اشاره به عوامل موثر خروج بازار مسكن از ركود فعلي، افزود: بازنگري سريع مقررات و ضوابط مربوط به تراكم ، افزايش توليد مسكن با توجه به لحاظ كردن توان درآمدي مردم ، عرضه زمين با تسهيلات مناسب از سوي دولت ، كنترل قيمت مصالح و ارايه تسهيلات اعتباري بانكها به بخش خصوصي از عوامل موثر خروج بازار مسكن از ركود است.
وي با تاكيد بر اينكه عدم فروش تراكم نقش مهمي در ايجاد ركود در بازار مسكن داشته است ، گفت: بازنگري سريع در مقررات و ضوابط شهرسازي و تراكم موجب توليد و عرضه مسكن در حد نياز مي شود.
شيخي تاكيد كرد: يكي ازپيامدهاي افزايش قيمت مسكن در سالهاي گذشته، ناتواني اقشار جامعه براي خريد مسكن بوده است.
وي خواستار توجه دولت به ساخت مسكن متناسب با قدرت خريد مردم شد و تصريح كرد: براساس سياستهاي وزرات مسكن، دولت بايد ميزان ساخت و ساز را براي اقشار كم درآمد جامعه را افزايش دهد.
شيخي كمبود و قيمت بالاي زمين را يكي ديگر از عوامل ركود بازار مسكن ذكر كرد و گفت: دولت مي تواند علاوه بر مداخله در عرضه زمين در قالب سياستهاي برنامه چهارم توسعه با ارايه تسهيلات مناسب به سازندگان مسكن و تشويق انبوه سازي فضاي مناسب براي كاهش قيمت مسكن را فراهم آورد.
عضو كميسيون شوراي شهر جامعه مهندسان شهرساز در گفت و گو با مهر:
200 هزار واحد مسكوني خالي در تهران وجود دارد
كنترل تراكم در ساخت و ساز يكي از عوامل عمده كاهش ساخت و ساز در تهران بوده است.
کد خبر 69339
نظر شما