علی دهباشیان در گفتگو با خبرنگار مهر در نیشابور افزود: خشکسالی و هوای گرم و عدم فعالیت حشرات مفید (پاراز یتوونیدو و پراداتورها) در طبیعت باعث افزایش جمعیت پوره سن شده و وجود تنشهای آب و هوایی خشک این پدیده را تشدید کرده و لازم است کشاورزان نسبت به مبارزه با این آفت اقدام نمایند.
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: ارائه توصیه های فنی و نظارت و ارزیابی عملیات سم پاشی زمینی با استفاده از 45 دستگاه توربولاینر و 585 دستگاه سمپاش پشت تراکتوری کششی و پشتی توسط شش شبکه مراقبت متشکل از 117 نفر کارشناس و کمک کارشناس در قالب 32 اکیپ در سطح شش بخش شهرستان در حال انجام است.
وی اظهار داشت: با توجه به اقدامات انجام شده و تدارک سم و سم پاشی و بسیج کلیه نیروها و امکانات لازم است از کشاورزان زحمت کش تقاضا کرد با توجه به خطر آفت سن و صدماتی که به مزارع گندم بر اثر آن وارد می شود (کاهش عملکرد و از دست دادن خاصیت نانوایی) حتماً نسبت به مبارزه با این آفت اقدام نمایند.
دهباشیان افزود: تاکنون در سطح 18 هزار و 200 هکتار برای کنترل علفهای هرز غلات و 15 هکتار مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم 54 هزار هکتار برعلیه سن غلات و 12 هزار و 250 هکتار برعلیه موش کلاهو مبارزه انجام شده است.
عملیات کنترل آفت سن از اوایل اردیبهشت در سطح هشت هزار هکتار از مزارع گندم و جو شروع شده و تا اواخر خرداد ادامه خواهد داشت.
نظر شما