به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از این روزنامه، خزاعی با تاکید بر اینکه ایران برنامه غنی سازی خود را تعلیق نخواهد کرد و این امر اکنون تبدیل به یک اجماع و افتخار ملی در ایران شده است، در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه بوستون گلوب افزود: ایران آماده بررسی طرح تاسیس یک کنسرسیوم با مالکیت بین المللی در داخل ایران است که بتواند با مشارکت ایران سوخت هستهای تولید کند. وی در خصوص سوالی دیگر در خصوص مشخصات کنسرسیوم مورد نظر ایران گفت: چارچوب حقوقی، ابعاد اقتصادی و چگونگی سرمایه گذاری در چنین کنسرسیومی بایستی توسط متخصصان و کارشناسان طی جلساتی مورد بررسی قرار گیرد.
سفیر و نماینده دائم ایران همچنین در خصوص این پرسش که آیا ایران آماده بررسی بسته پیشنهادی است که قرار است توسط خاویر سولانا به ایران ارائه گردد اظهار داشت: مردم ایران تعلیق را نخواهند پذیرفت اما ایران پیشنهاد سولانا را بررسی خواهد کرد و این امر نیازمند در نظر گرفتن زمان کافی برای بررسی می باشد. وی گفت بسته پیشنهادی در سال 2006 جامع نبود ما امیدواریم بسته جدید تفاوت های کافی با بسته قبلی داشته باشد و بهرحال قبل از هرگونه اظهار نظری ایران بایستی این بسته را دریافت و بررسی نماید.
بنا به گفته خزاعی، تهران انتظار دارد هرگونه مذاکرهای بین ایران و طرف مقابل بر مبنای بسته پیشنهادی ایران صورت گیرد که شامل موضوعات جامعتری میباشد زیرا موضوعات مورد نظر برای همکاری، محدود و منحصر به برنامه هستهای صلح آمیز ایران نیست و سایر موضوعات نیز وجود دارد که بایستی مد نظر و بررسی قرار گیرد.
سفیر و نماینده دائم ایران در پاسخ به سوالی پیرامون دلیل توقف مذاکرات ایران و آمریکا درباره عراق گفت: طرف آمریکائی پس از خروج از این ملاقات ها با اظهارات خود بطور آشکار با موضوع برخورد مناسبی نکرده است. وی اظهار داشت: پس از برگزاری مذاکرات، طرف آمریکائی از جلسه خارج و یک بیانیه سیاسی را منتشر کرد و شبیه یک قاضی در دادگاه گفت ما حکم کردیم که اینگونه شود یا اینطور عمل نشود، ما به ایرانیها چنین و چنان گفتیم! لذا با چنین لحنی چه انتظاری از شریک مذاکراتی باقی می ماند؟ و زمانی که هنگام خروج از مذاکرات چنین سخنان نامناسب و غیر دیپلماتیکی مطرح میشود چه انتظاری می توان داشت؟ خزاعی همچنین افزود حملات اخیر آمریکا به شهرک صدر و سایر نقاط عراق ادامه مذاکرات را غیر ممکن ساخت.
سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل در ادامه گفت: تنش بین ایران و آمریکا در صورتی کاهش خواهد یافت که رئیس جمهور آتی آمریکا به ایران احترام بگذارد و قدرت و نقش ایران در منطقه و جهان را درک کند. وی گفت هر کسی رئیس جمهور آمریکا باشد باید درک کند که ایرانیها یک ملت و تمدن عظیم با ظرفیت ها و توانمندیهای منطقهای و جهانی بزرگی هستند. وی گفت درک و شناخت چنین موضوعی راه را برای درک بهتر و کاهش تنشها هموار خواهد کرد.
نظر شما