به گزارش خبرنگار مهر در ساری، محمدرضا اسکندری ظهر جمعه در جلسه استانی خشکسالی مازندران که با حضور مسئولان استان و نمایندگان مردم مازندران در مجلس در استانداری برگزار شد، افزود: با تخصیص اعتبارات بیشتر توسط بانکها برای طرحهای زودبازده این میزان پروژه در آینده افزایش چشمگیری خواهد داشت.
وی افزود: طی سالهای 84 و 85 معادل 27 درصد سهم تسهیلات بنگاههای زوبازده مربوط به بخش کشاورزی بوده است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه 23 درصد سهم تسهیلات بنگاههای زودبازده در سال 86 به بخش کشاورزی اختصاص یافته است، تصریح کرد: 13 درصد اعتبارات بنگاههای زودبازده مازندران طی سالهای گذشته در بخش کشاورزی مازندران هزینه شده است.
اسکندری با بیان اینکه امسال 750 میلیارد تومان اعتبارات مربوط به حوادث غیر مترقبه کشور است، یادآور شد: بخش ناچیزی از این اعتبارات به خسارتهای مربوط به کشاورزی اختصاص می یابد که نیاز به بازنگری دارد.
وزیر جهاد کشاورزی اعتبارات سالانه وزارتخانه متبوعش را دو میلیارد و 300 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: تا چند سال آینده باید 25 درصد کل تسهیلات بانکها برای بخشهای کشاورزی هزینه شود.
وی با اعلام این مطلب که سهم اعتبار تخصیصی بانکها به بخش کشاورزی در سالهای آینده 13 هزار میلیارد تومان خواهد شد، بیان داشت: با تخصیص این اعتبارات افق روشنی در بخش کشاورزی کشور محقق می شود.
اسکندری با اشاره به پتانسیلهای موجود مازندران در عین حال وقوع خشکسالی در این استان را تایید کرد و گفت: زراعت چوب در مازندران به کندی پیش می رود که باید در این زمینه اقدامات بیشتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه پیگیری مسائل توسعه کشاورزی مازندران در دستور کار دولت است در عین حال تصریح کرد: توجه به کشاورزی مازندران، کشاورزی صرف نیست.
استاندار مازندران نیز در ادامه در سخنانی با اشاره به اینکه اعتبارات منابع آب مازندران برای تامین کشاورزی از شش میلیارد و 300 میلیون تومان به بیش از 12 میلیارد تومان رسیده است از تخصیص 15 میلیارد تومان برای جبران بخشی از خشکسالی اراضی کشاورزی مازندران خبر دارد.
ابوطالب شفقت افزود: از وزارت نیرو و جهاد کشاورزی خواهانیم که برای تامین آب اراضی شالیزاری مازندران اقدامات ضربتی صورت دهند و در کوتاه مدت میزان مهار آب سد لار برای تامین آب کشاورزی شالیکاران مازندرانی را تامین کنند.
نماینده مردم ساری در مجلس نیز طی سخنانی با انتقاد از عدم قرار گرفتن استان مازندران در ردیف استانهای دچار خشکسالی، خاطرنشان کرد: نمایندگان استانهای شمالی به خصوص مازندران از این اقدام دولت بسیار ناراحت هستند.
علی اصغر یوسف نژاد افزود: اغلب نمایندگان استانهای شمالی به واسطه پایین بودن عملکرد تخصیص اعتبار در بخش کشاورزی به استان مازندران از وزیر جهاد کشاورزی گله دارند.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه لایحه دو هزار میلیارد تومانی تسلیمی دولت به مجلس می تواند بسیاری از مشکلات بخش کشاورزی کشور از جمله خشکسالی را تامین کند، تاکید کرد: در صورتی که برنامه وزارت جهاد کشاورزی، عدم تخصیص اعتبار به استان مازندران در بخش خشکسالی باشد مجمع نمایندگان مازندران با همکاری نمایندگان استانهای شمالی برنامه استیضاح وزیر جهاد کشاورزی را در دستور کار قرار خواهیم داد.
نماینده مردم ساری خواستار توجه بیشتر وزارت جهاد کشاورزی برای اعمال نظامهای تشویقی بهره برداران از بخش کشاورزی شد.
وی گفت: مصوبات کارگروهها در وزارت جهاد کشاورزی باید از حالت تئوری، غیر میدانی و غیرعملی مربوط به خشکسالی در وزارتخانه تغییر یابد.
یوسف نژاد با اشاره به این مطلب که یکی از دلایل عدم توسعه مازندران این بوده که به لحاظ تفکر کشاورزی بودن استان در سایر بخشها توسعه اقتصادی و درآمدی برای مردم نداشتیم، اذعان داشت: سهم اعتبارات طرحهای زودبازده بخش کشاورزی به مازندران هم ناچیز بوده است.
وی گفت: کم توجهی بیش از حدی از سوی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به استان مازندران شده و در واقع این کم توجهی ها سبب از بین رفتن سرمایه باغداران و کشاورزان زحمت کش مازندرانی شده است.
در پایان یکپارچه سازی اراضی، زهکشی ، تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری را از پروژه های نیمه تمام و دارای پیشرفت فیزیکی پایین در بخش کشاورزی استان دانست و خواستار تسریع در اتمام این پروژه ها از سوی وزیر جهاد کشاورزی برای استان مازندران شد.
نظر شما