به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر غلامحسین الهام عصر جمعه در نهمین همایش دفتر پژوهشهای فرهنگی با عنوان بررسی مطالبات مقام معظم رهبری از مجلس هفتم و چشم انداز مجلس هشتم در قم اظهار داشت: حیطه قانونگذاری را باید در قانون روشن کرد چون اگر این مسایل تبیین نشود یک هم عرضی تناقض آمیز میان مجلس و دولت ایجاد میشود و این امر مشکلات مدیریتی بوجود میآورد.
وی که در سالن اجتماعات بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج ) سخن میگفت، با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار اداری درکشور خاطرنشان کرد: این اصلاح ساختاری اگر شان قانونگذاری است دولت نباید وارد شود و اگر نیست مجلس نباید وارد شود.
سخنگوی دولت دربخش دیگر سخنانش به بررسی عملکرد مجالس بعد ازانقلاب اسلامی پرداخت و گفت : چالشیترین مسایل را در مجلس ششم داشتیم که ساختارسازی برای عبور از نظام شد و بحث دوپارچه کردن نظام وانحلال بخش اسلامی نظام در این مجلس مطرح گردید.
الهام افزود: مجلس ششم عبور از نظام اسلامی را دقیق ساماندهی و تئوریزه میکرد و اگر دیوار شورای نگهبان نبود بحث آنان جدی بود.
وی خاطرنشان کرد: چالش سنگینی بین شورای نگهبان و مجلس ششم وجود داشت که به خواست خدا از این فضای سنگین عبور کردیم و به مجلس هفتم اصولگرا و انقلابی رسیدیم .
وی با بیان اینکه دولت نهم با مجلس هفتم تعامل خوبی داشت ، گفت : عدم رای اعتماد به چهار وزیر در ابتدای کار دولت حق مجلس است ولی چنین موضع گیری در همه دورههای مجلس بیسابقه بود. الهام افزود: عدم رای اعتماد به چند وزیر پیشنهادی نیز درحوزه وزارت نفت نیز سابقه نداشته است .
این عضو کابینه دولت نهم ادامه داد: در مدت دو و نیم سال دو وزیر استیضاح شدند و وزیران کشور و بازرگانی نیز تا مرحله استیضاح رفتند. وی خاطرنشان کرد: دولت نهم در بحث نظارت از حیث کابینه در وضعیتی حساس ، وقت گیر و شکنندهای با مجلس هفتم قرار داشت .
سخنگوی دولت افزود: درحوزه قانونگذاری نیزهمین مشکلات را داشتیم ودولت بارویکرد امیدبخش برای توجه به جوانان و کمک به محرومان شروع بکار کرد ولی دراولین گام لایحه صندوق مهر رضا در مجلس تصویب نشد.
الهام به مساله بودجه اشاره کرد و گفت : اگر بخواهیم به چشم انداز ۲۰ ساله برسیم نیازمند بودجه هستیم و این چشم انداز چهار برنامه دارد و هر برنامه پنج بودجه میخواهد. وی تصریح کرد: اعداد و ارقام پیش بینی شده در بودجه باید علمی باشد و کار کارشناسی عمیق در این امر باید انجام شود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در حالی که بودجه را خود مجلس تغییر داده بود می گفتند بودجه تورم زاست افزود: مجلس تغییرات بودجه را باید با هماهنگی دولت انجام دهد. وی تاکید کرد: بایستی مبنای مشترکی بین دولت و مجلس تعریف شود.
وی درادامه با بیان اینکه برخی ازاقلام غذایی تا ۴۰۰درصد در جهان افزایش قیمت داشته است ، گفت : دراین راستا سال گذشته دولت از مجلس تقاضا کرد که مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰میلیون دلار از حساب ذخیره ارزی برای خرید برخی از اقلام برداشت کند که این مساله تاکنون در مجلس به تصویب نرسیده است .
الهام درباره ابلاغ مصوبات مجلس اظهار داشت : این مصوبات در زمان خود به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده بود و اگر دراین باره اشکال از روزنامه رسمی است ، نباید آنرا به دولت ارتباط دهیم . وی خاطرنشان کرد: چالشهای زیادی همچون انحلال شوراها در جهت کوچک کردن دولت ، وقت دولت و مجلس را گرفت که بایستی با نگرش جدید وارد فضای مثبت و تعامل شویم .
وی گفت : انتظار داریم نظارت مجلس با تعامل همراه باشد.
الهام افزود: تجارب گذشته نشان میدهد حرکت به سمت تعامل سازنده به دور از مصالح کشور نیست و این امر منویات مقام معظم رهبری را محقق میکند وی اظهار داشت : باید از این ظرفیتها برای تحقق احیای گفتمان امام خمینی (ره ) و بحث عدالت استفاده کنیم .
وی افزود: نباید بگذاریم این فرصت تاریخی از بین برود ،بایستی با تعامل دوسویه در احیای این گفتمان تلاش نماییم .
الهام خاطرنشان کرد: دولت از مشکلات مردم غافل نیست و درصدد حل مشکلات معیشتی است و در مساله مبارزه با فقر، فساد، تبعیض و بیعدالتی جدی است. وی گفت: بحث تعالی و رسیدن به افق مطلوب فرهنگی با مبارزه با فقر و بی عدالتی موثر است .
نظر شما