سید سعید حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک اظهار داشت: همچنین در این مدت ۲۸۶مورد آزمایش باکتریایی و قارچی در بخش نظارت بر بهداشت عمومی مراکز عرضه فرآورده های خام دامی، گوشت، مرغ، آبزیان ، شیر و خوراک دام و طیور انجام شده است.
وی عنوان کرد: امسال همچنین ۲۷۳نمونه خون طیور و پرندگان در خصوص مراقبت از بیماری آنفلوآنزای پرندگان آزمون شد که هیچ مورد مثبتی مشاهده نشده است.
حسینی گفت: بر اساس آمار موجود یک میلیون و ۹۰۰هزار راس گوسفند و بز و بیش از ۳۸۰ هزار راس گاو و گوسفند در استان مرکزی وجود دارد.
این مسئول همچنین استان مرکزی را یکی از مراکز مهم تولید پروتئین در کشور اعلام و خاطرنشان کرد: در این راستا، کار نظارت بر چهار میلیون و 600 هزار واحد دامی، 35 میلیون جوجه ریزی سالیانه در 700 واحد مرغداری، 23 واحد کشتارگاهی دام و طیور، یک هزار و 900 مرکز عرضه فرآورده های پروتئینی، 62 هزار کلنی زنبور عسل، 70 مرکز جمع آوری شیر، 12 کارگاه بسته بندی و سردخانه های فرآورده های خام دامی، 17 کارخانه و شرکتهای دارویی از جمله وظایف سازمان دامپزشکی این استان است.
وی یادآور شد: استان مرکزی با 89/1 درصد وسعت کشور و با در اختیار داشتن 86/3 درصد واحدهای دامی کل کشور به طور متوسط 9/3 درصد شیر خام، 9/5 درصد گوشت قرمز، 1/4 درصد گوشت مرغ و 7/1 درصد عسل کشور و روزانه بازارهای استان و خارج از آن را تامین می کند.
حسینی با تاکید بر اینکه کار ما نظارت بر روند تولید دام و طیور و از سویی حفظ دخایر دامی است، ادامه داد: عرصه فعالیتهای دامپزشکی به رغم کمبودهای فراوان سنگین است و در راستای حفظ و ارتقای سطح بهداشت عمومی از طریق نظارت بر مراحل تولید و عرضه فرآورده های دامی تلاش می کند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در ادامه با یادآوری اینکه 49 درصد عوامل بیماری زا بین انسان و حیوانات مشترک است، افزود: با توجه به شروع فصا گرما شهروندان باید در استفاده از مواد پروتئینی و گوشتی مراقبت بیشتری داشته باشند و از کالاهای بسته بندی شده استاندار استفاده کنند.
نظر شما