۲۱ خرداد ۱۳۸۷، ۹:۱۴

چهار میلیون واحد مسکونی ناپایدار در کشور وجود دارد

چهار میلیون واحد مسکونی ناپایدار در کشور وجود دارد

مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان مسکن و شهرسازی استان خراسان رضوی گفت: در حال حاضر چهار میلیون واحد مسکونی ناپایدار یا با مقاومت کم در کشور وجود دارد.

مجید توتونچی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر سه هزار و 500 هکتار بافت فرسوده و 400 هزار واحد ساختمانی در بحث شهری و روستایی کشور وجود دارد که در صورت عدم رسیدگی و ترمیم مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.

رئیس سازمان مسکن و شهرسازی استان خراسان رضوی ترمیم بافت های فرسوده را یکی از وظایف سازمان مسکن و شهرسازی عنوان کرد و گفت: شهرداری ها بازوی اجرایی طرحهای مدیریت شهری دولت هستند که به عنوان نماینده دولت در این حوزه فعالیت می کنند.

توتونچی اجرای طرح احیای بافت های فرسودده را از جنس مدیریت شهری خواند و تصریح کرد: اعتقاد سازمان بر این است که شهرداری ها به جد مورد حمایت قرار گیرند و این جمع بندی حاصل شود که قوانین مصوب دولت از طریق شهرداری ها به اجرا برسد.

وی جمعیت کنونی کشور را 70 میلیون نفر با نرخ رشد 6/1 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: با رشدی نزدیک به 6/3 درصد تعداد خانوارهای کشور به 5/17 میلیون خانوار رسیده و به عبارتی به ازای تولد یک نفر، دو خانوار در کشور تشکیل می شود که نیاز به اشتغال و مسکن دارد.

توتونچی افزود: سازمانهای مسکونی در حال حاضر 16 میلیون واحد مسکونی با نرخ رشد چهار درصد تولید می کنند و به ازای هر خانوار 6/3 تا 4 درصد رشد در بخش تولید مسکن وجود دارد.

وی ازدواج های جدید در هر سال را 800 هزار ازدواج عنوان کرد و از سیر صعودی ازدواجها تا سال 1391 به یک میلیون ازدواج در سال خبر داد.

این مسئول تعداد مسکن ساخته شده در سال 84 را 850 هزار مسکن اعلام کرد و اظهار داشت: با رشد میزان ازدواج در کشور و نیاز به مسکن، تولید ساختمان توسط مردم و شرکت های خصوصی به عنوان راهکار عملی جهت رفع مشکلات در این حوزه می باشد.

توتونچی بی توجهی به بافتهای فرسوده را هزینه ساز دانست و اظهار داشت: اگر نسبت به بافتهای فرسوده بی توجه باشیم هزینه هایی را در بخشهای رو بنایی و زیر بنایی به کشور تحمیل می کند.

وی یکی از دغدغه های اجرایی پروژه های مسکونی شهری را ایجاد تاسیسات زیر بنایی دانست و افزود: اگر این پروژه ها در قالب پروژه های بهسازی شهری و در داخل شهر انجام شود به علت وجود تاسیسات زیر بنایی، هزینه کمتری صرف می شود و پروژه ها با سرعت بیشتری به انجام می رسد.

توتونچی احیای بافتهای فرسوده را فرصتی برای سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: اگر شهرداریها از منظر بهسازی و نوسازی به این طرح بنگرند از لحاظ سرانه های تراکمی، اسکان بیشتر، ایمن سازی ساختمانها و حتی ایجاد در آمد برای شهرداری ها حائز اهمیت بود حتی در مسائل عمرانی شهرها مشکلاتی رفع می شود.

حسن علی رجب زاده مدیر شهرسازی سازمان مسکن و شهرسازی استان خراسان رضوی نیز در این همایش افزود: بر طبق طرح شهرسازی معماری ایران محدوده های عملیاتی مشخص شده و از لحاظ قانونی کمبودی وجود ندارد.

رجب زاده ورود به فاز اجرایی طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهرها را مستلزم همت شهرداران و مردم دانست و اظهار داشت: آیین نامه اجرایی تشکیل دفاتر نوسازی شهری در شهرها، به شهرستانها ابلاغ شده و بر تشکیل دفاتر و اجرای طرح در شهرستان هایی که بافت فرسوده یا در شرف فرسایش دارند تاکید شده است.

وی در پایان هدف از برگزاری این همایش را هماهنگی، هم اندیشی و تبادل نظر و افکار در مورد بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده عنوان کرد.

کد خبر 696478

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha