۲۸ خرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۳۸

معیری در گفتگو با مهر:

معضل اکران باعث دلسردی فیلمسازان کودک می‌شود

معضل اکران باعث دلسردی فیلمسازان کودک می‌شود

کارگردان فیلم سینمایی "کتونی سفید" که در بخش مسابقه جشنواره بیست و دوم فیلم کودک حضور دارد، خواستار تلفیق سینمای کودک با سینمای خانواده شد و معضل اکران را بزرگترین دلسردی فیلمسازان این حوزه دانست.

محمدابراهیم معیری درباره حضور "کتونی سفید" در بخش مسابقه جشنواره فیلم کودک و نوجوان همدان به خبرنگار مهر گفت: فیلم اول من سال 81 جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم کودک و نوجوان را از آن خود کرد و جوایز بین‌المللی زیادی نیز به دست آورد. این امر نشان می‌دهد من صرفا به دلیل نگاه جشنواره‌ای "کتونی سفید" را کلید نزدم.

نمایی از فیلم "کتونی سفید"

وی در ادامه افزود: جمعیت کودکان و نوجوانان کشور ما بالاست و این گروه می‌تواند مخاطب فیلم‌ها کودک و نوجوان باشند. من با توجه به این موضوع در فیلم "کتونی سفید" تدابیری اندیشدم که بیشتر به سینمای خانواده نزدیکتر شوم و بیشتر اینگونه مفاهیم برای من اهمیت دارد و به اقبال آن در جشنواره فکر نمی‌کنم.

معیری با اشاره به موضوع "کتونی سفید" گفت: کودکان و نوجوانان ما قشری عظیم هستند که در آینده نزدیک می‌خواهند در جامعه فعالیت کنند. ما به عنوان یک فیلمساز باید در ساخت آثار از کاراکترهایی استفاده کنیم که به طور نمونه درس فداکاری به آنها بیاموزند. در همین ارتباط نیز باید داستان‌هایی را مورد توجه قرار دهیم که مسائل ارزشمند را ارائه می‌دهند.

وی درباره تقسیم‌بندی فیلم درباره و برای کودک افزود: من ابتدا موافق این تقسیم‌بندی نبودم و شخصا سینمایی را دنبال می‌کنم که مخاطب آن خانواده است و کودک، جوان و بزرگسال می‌توانند هر کدام برداشت خود را داشته باشند. البته نوشتن این فیلمنامه‌ها سخت است. این تقسیم‌بندی برای برخی فیلم‌ها درست است، ولی سینمای کودک و نوجوان باید با خانواده و کودک تلفیق شود.

معیری دستیابی به تکنولوژی روز دنیا را در ساخت آثار کودک و نوجوان امری بدیهی دانست و گفت: فیلمسازنی که در حوزه کودک و نوجوان در گذشته آثاری پرفروش در سینما ایران تولید کردند به تکنیک روز سینمای دنیا آشنا بودند و آن را در قالب سینمای عروسکی پیاده کردند. اما در حال حاضر یک دهه گذشته و در شرایط فعلی فیلمساز کودک نیاز به امکانات روز دارد.

وی ادامه داد: من در فیلم اولم "پروانه‌ها بدرقه می‌کنند" از ترکیب فیلم و انیمشن استفاده کردم و همان زمان نیز از امکانات جدید بهره بردم. این سینما تکنیک می‌خواهد و ما در صورت دستیابی به این ابزار می‌توانیم با سینمای دنیا رقابت کنیم. البته فناوری در کنار فیلمنامه خوب، کارگردان خبره و تهیه‌کننده نیز نیاز دارد. ما در حال حاضر متاسفانه از نظر تکنیک عقب هستیم.

این فیلمساز جوان گفت: سینمای کودک یک سینمای فانتزی، رویاگونه و شلوغ است که رشد آن به تقویت ژانرهای دیگر سینما می‌انجامد. به همین دلیل توجه به این نوع سینما باید در اولویت برنامه‌ها قرار بگیرد. ما با توجه به ادبیات غنی‌مان قصه‌های خوب و نویسنده‌هایی خلاق داریم و اگر بتوانیم این عوامل را هدایت کنیم، قطعا به فیلمنامه‌های خوب و قدرتمند می‌رسیم.

کارگردان "کتونی سفید" ادامه داد: در این پروسه بخش دیگر دستیابی به تکنولوزی روز است. در سینمای دنیا دولت‌ها در دستیابی به این تکنولژی سهم زیادی دارند. یک تهیه‌کننده بخش خصوصی نمی‌تواند برای یک فیلم چنین ابزاری وارد کند. بهتر است بخش دولتی هر چه زودتر این کار را انجام دهد تا بتوانیم به آثار خوبی در این زمینه دست یابیم.

معیری افزود: به هر حال فیلمسازانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند باید هزینه آن را هم بدهند تا آرام آرام شاهد رونق سینمای کودک باشیم. مخاطب این نوع سینما بالقوه و خوشبختانه تعداد آنها در جامعه زیاد است. ما در "کتونی سفید" با توجه به بضاعت و حمایت خوب تهیه‌کننده سعی کردیم از داستان یک خطی فاصله بگیریم و به سینمای گسترده با صحنه‌های وسیعتر برسیم.

وی با اشاره به فرهنگ‌سازی در رشد سینمای کودک عنوان کرد: فرهنگ‌سازی را باید از جامعه سینمایی شروع کرد تا پس از آن به ساختار جشنواره و ارکان آن برسیم. در حال حاضر من دو فیلم در این حوزه ساخته‌ام، اما متاسفانه هنوز شرایط اکران آنها مشخص نشده و شاید برای فیلم بعدی‌ام در حوزه سینمای کودک کار نکنم.

معیری در ادامه توضیح داد: من در سینمای کودک و نوجوان تجربه زیاد دارم و به زبان بچه‌ها نیز آشنا هستم. اما در شرایط فعلی ترجیح می‌دهم کار بزرگسال انجام بدهم و بعد با توجه به علاقه و تخصصم دوباره بعد از مدتی فیلم کودک بسازم. من مصرانه چند سال این مسیر را دنبال کردم، اما در مسئله اکران مشکل دارم و این موضوع باعث دلسردی فیلمسازان این حوزه می‌شود.

وی نقش جشنواره فیلم کودک و نوجوان را مهم دانست و گفت: جشنواره فیلم کودک در این میان نقشی مهم و اساسی دارد. اما فکر می‌کنم داوران جشنواره اگر همراه با مردم و بچه‌ها فیلم‌ها را ببینند و داوری کنند به نتایج بهتر دست می‌یابند. فضای این داوری‌ها شرایط را تغییر می‌دهد. اگر فیلمی انتخاب شود که مقبول بچه‌ها نباشد ما مخاطب خود را از دست می‌دهیم.

معیری در پایان خاطرنشان ساخت: بچه‌ها در حال حاضر به دلیل دسترسی به بازی‌های رایانه‌ای و تصاویر با تکنولوژی برتر نیاز به سرعت و یک نوع فضاسازی جدید دارند. باید مجموعه‌ای از فیلمنامه خوب، کارگردانی حرفه‌ای، دسترسی به تکنولوژی روز دنیا و ... به وجود آید تا به این سلیقه دست یابیم.

"کتونی سفید" روایتگر قصه ورود معلمی جدید به مدرسه‌ای در یکی از شهرهای جنوبی است. در این فیلم حسین یاری، باران کوثری و محمود ابراهیم‌زاده بازی می‌کنند. فیلمی که به گفته کارگردان تجربه‌ای جدید و متفاوت در زمینه کار کودک و نوجوان است و نقبی بر آموزش و تحرک نوجوانان می‌زند.

بیست و دومین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان از اول تا پنجم تیرماه در همدان برگزار می‌شود.

کد خبر 696775

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha