۲۱ خرداد ۱۳۸۷، ۱۳:۲۶

خطیبی به مهر اعلام کرد:

استقبال ایران از پیشنهاد وزیر نفت عربستان

استقبال ایران از پیشنهاد وزیر نفت عربستان

نماینده دایمی ایران در اوپک پیشنهاد عربستان برای تشکیل جلسه با حضور تولید کنندگان و مصرف کنندگان انرژی را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: باید توجه داشت که مشکلات بازار نفت باید به صورت ریشه ای مورد ارزیابی قرار گیرد و فقط به شرایط کنونی بازار پرداخته نشود.

محمد علی خطیبی در گفتگو با مهر، با بیان اینکه پیشنهاد اخیر عربستان مبنی بر برگزاری نشستی با حضور کشورهای تولید کننده و مصرف کننده نفت با هدف گفت و گو درباره راههای رویارویی با افزایش بهای انرژی و جلوگیری از افزایش توجیه ناپذیر آن در آینده در صورت بررسی ریشه ای و عمیق موجود در بازار نفت می تواند موثر واقع شود، گفت: مشکلات کنونی بازار نفت ناشی از شرایط موجود نیست و باید عملکرد تولید کنندگان، مصرف کنندگان و شرکتهای بزرگ نفتی در چند دهه گذشته مورد بررسی و ریشه یابی قرار گیرد.

خطیبی یادآور شد: در دو-سه  دهه گذشته قیمت نفت در سطح بسیار پایینی قرار داشت و در مراحلی حتی به کمتر از 10 دلار در هربشکه رسید که این موضوع انگیزه سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در صنعت نفت را به نحو چشمگیری کاهش داده بود.

وی عدم سرمایه گذاری در صنعت نفت کشورهای تولید کننده و مشکلات مالی بخشهای مختلف این صنعت مانند اکتشاف و پالایش را از دیگر عوامل افزایش بهای نفت در شرایط کنونی برشمرد و تصریح کرد:مصرف کنندگان بزرگ با ایجاد تنش در کشورهای تولید کننده نفت باعث شدند سرمایه گذاری لازم در مناطق پر پتانسیل و کم هزینه انجام نشود و این سرمایه ها به سوی مناطق پر هزینه و کم پتانسیل سرازیر شود.

نماینده ایران در هیئت عامل اوپک تحریم برخی از کشورهای تولید کننده را یکی دیگر از عوامل کمبود عرضه و افزایش قیمت نفت عنوان کرد و افزود: در دهه های 80 و 90 میلادی  بازار نفت با 15 میلیون بشکه ظرفیت مازاد مواجه بود اما در شرایط کنونی  این ظرفیت حدود 2 میلیون بشکه  تخمین زده می شود که البته همین میزان هم در برخی موارد با تردید مواجه می شود.

خطیبی تشکیل جلسه با حضور تولید کنندگان و مصرف کنندگان انرژی را مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: باید توجه داشت که مشکلات بازار نفت باید به صورت ریشه ای مورد ارزیابی قرار گیرد و فقط به شرایط کنونی پرداخته نشود.

وی حل ریشه ای بحران بازار نفت را معطوف به همکاری دو جانبه و صمیمانه تولید کنندگان و مصرف کنندگان دانست و خاطرنشان کرد: باید فضا و شرایط این همکاری فراهم شود و در غیر این صورت هیچ طرفی به تنهایی قادر به حل مشکلات بازار نفت نیست.

نماینده دایمی ایران در اوپک با بیان اینکه منابع هیدروکربوری به سرعت در حال پایان است و بسیاری از تولیید کنندگان هم اکنون با افت تولید مواجه شده اند تاکید کرد: همکاری دو جانبه باید جانشین تقابل شود و با تغییر رویکردها فضا برای حل مشکلات بازار نفت به وجود خواهد آمد.

خطیبی اضافه کرد: همکاری مناسب تولید کننده و مصرف کنندگان باعث برطرف شدن مانع مالی و استفاده از تکنولوژی های مناسبس که در اختیار مصرف کنندگان قرار دارد می شود و حضور بخش خصوصی را در این صنعت تسهیل خواهد کرد.

وی حضور صنعت نفت در هر دو بخش بالا و پایین دستی را جذاب توصیف کرد و اظهار داشت: اگر کشورهای تولید و مصرف کننده با هم تعامل سازنده نداشته باشند اوضاع در چند سال آینده بحرانی تر خواهد شد.

نماینده دایمی ایران در اوپک با بیان اینکه در شرایط کنونی باید قیمتهای واقعی نفت در نظر گرفته شود، تصریح کرد: قیمتهای کنونی بازار نفت نسبت به دهه 80 میلادی در سطح بالایی قرار ندارد و به جای قیمتهای اسمی باید قیمت واقعی نفت مورد توجه واقع شود.

وی مهمترین دلایل افزایش قیمت نفت را نگرانی از آینده بازار نفت توصیف کرد و افزود: در حال حاضر اوپک بیش از میزان تعیین شده تولید می کند  و مصرف کنندگان بجای فرافکنی باید در سیاستهای خود تجدید نظر کنند.

خطیبی درباره جایگزینی انرژی های دیگر به جای نفت نیز توضیح داد: اگر شرایط به وجود آید قطعا این اتفاق رخ خواهد داد اما در شرایط کنونی این امکان برای برخی از بخشها مانند حمل نقل وجود ندارد.

کد خبر 696913

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha