۳۱ خرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۴۴

رزازیفر در گفتگو با مهر:

سینمای کودک بدون پشتوانه دولتی به جایی نمی‌رسد

سینمای کودک بدون پشتوانه دولتی به جایی نمی‌رسد

کارگردان فیلم سینمایی "مانا" حاضر در بخش مسابقه جشنواره فیلم کودک همدان معتقد است سینمای کودک بدون پشتوانه و حمایت‌های دولتی به جایی نمی‌رسد.

علیرضا رزازیفر درباره دغدغه‌های خود برای تولید فیلم "مانا" به خبرنگار مهر گفت: من در همه کارهایم دغدغه مسائل اجتماعی را دنبال می‌کنم و "مانا" را نیز با این دیدگاه ساختم. این فیلم درباره بیماری ایدز و کودکی است که دچار این بیماری شده است.

وی افزود: من سال‌ها پیش مستند داستانی "متولد ایدز" را ساختم و در آن سعی کردم به مسئله ایدز بپردازم که خوشبختانه فیلم مورد توجه جشنواره‌های متعدد قرار گرفت. از همان زمان بر اساس مستندات فیلمنامه "مانا" را نوشتیم و پارسال آن را با حمایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، موسسه رسانه‌های تصویری و یونیسف جلو دوربین بردیم.

نمایی از فیلم سینمایی "مانا"

رزازیفر درباره تقسیم‌بندی سینمای درباره کودک و برای کودک گفت: در برخی جشنواره‌های فیلم کودک در خارج فیلم‌هایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد که فقط درباره کودک باشد. اما ما در جشنواره کودک همدان چنین تقسیم‌بندی را نداریم و حتی به گروه‌بندی مخاطبان این فیلم‌ها نیز زیاد توجه نمی‌شود.

وی ادامه داد: من همیشه دنبال سئوال یا مشکلی می‌گردم که با سینما جواب آن را بدهم و خیلی به ژانر و نوع خاص فیلم اعتقاد ندارم. نگاه من به سینما اجتماعی و فلسفی است. ابتدا معضلات اجتماعی را در نظر می‌گیرم و اگر جوابی برای آن داشته باشم سعی می‌کنم درباره آن فیلم بسازم. کار در سینمای کودک تجربه و تبحر می‌خواهد و نمی‌توان به راحتی سراغ آن رفت.

این کارگردان سینما درباره حمایت‌های دولتی از سینمای کودک گفت: مشکل تامین منابع مالی در سینمای کودک جود دارد. در شرایط فعلی سینمایی که می‌خواهد یک پیام غیرتجاری را برساند باید به مولفه‌هایی فکر کند که مخاطب را در سطح گسترده جذب می‌کند. ما در فیلم "مانا" از بازیگران مطرح استفاده کردیم تا به نوعی باعث استقبال مخاطب شویم.

وی افزود: معاونت سینمایی وزارت ارشاد، تلویزیون و ... از نهادهایی هستند که باید از این نوع سینما حمایت کنند. تلویزیون باید تولید فیلم برای و درباره کودک را در اولویت بگذارد. رسانه ملی با بودجه‌ای که در اختیار دارد باید روی تولید چنین آثاری فکر کند. بنیاد سینمایی فارابی هم با بودجه خود سالی دو تا سه فیلم در حوزه کودک می‌تواند بسازد.

رزازیفر خاطرنشان ساخت: باید عادت سینما رفتن در خانواده‌ها نهادینه شود. در این صورت است که بچه‌ها نیز به آن عادت می‌کنند. در شرایط فعلی نمی‌توان فیلم فهیم کودکانه را بدون پشتوانه ساخت. جشنواره فیلم کودک هم با توجه به اینکه زیر نظر بنیاد سینمایی فارابی است می‌تواند حمایت بیشتری از تولید آثار کند.

"مانا" اولین فیلم بلند رزازیفر و درباره کودکی هشت ساله است که به خاطر بیماری خاص خود از سوی مدرسه و همشاگردی‌ها تحت فشار قرار دارد. رویا نونهالی، نگین صدق گویا، کیکاووس یاکیده، نگار عابدی، مریم کاویانی، نسیم ادبی، مریم یوسف و آرمیت مرادی در این فیلم بازی کرده‌اند.

دیگر عوامل تولید "مانا" عبارتند از سعید لطفی مجری طرح، مسعود سلامی مدیر تصویرپردازی، مهران ملکوتی صدابردار و صداگذار، بهرام دهقانی تدوینگر، فروزان جلیلی‌فر طراح صحنه و لباس، مریم دوستی طراح چهره‌پردازی و امیر قدیانی آهنگساز.

بیست و دومین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان از اول تا پنجم تیرماه در همدان برگزار می‌شود.

کد خبر 697411

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha