۲۴ خرداد ۱۳۸۷، ۱۴:۰۱

اکبری در گفتگو با مهر:

اصرار بر تعلیق اتلاف وقت و انرژی است/ نیاز واشنگتن به مصالحه با ایران

اصرار بر تعلیق اتلاف وقت و انرژی است/ نیاز واشنگتن به مصالحه با ایران

یک کارشناس مسائل هسته ای با توجه به کوشش های اخیر بوش معتقد است ایران و طرف های غربی می توانند ضمن درک شرایط متقابل یکدیگر، در فرصت حضور خاویر سولانا در تهران، مذاکرات هسته ای خود را آغاز کنند.

دکتر علیرضا اکبری، کارشناس مسائل هسته ای در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص سفر خاویر سولانا  به ایران  اظهار داشت: طبعا سولانا به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده 1+5 در مذاکرات هسته ای با ایران، تکالیفی برعهده دارد که باید این تکالیف را در ابعادی چندگانه مورد بررسی قرار داد.

وی افزود: نخستین بعد سفرسولانا به تهران را باید درمفاد قطعنامه اخیر شورای امنیت درباره فعالیت های هسته ای ایران جستجو کرد که برآن اساس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان نماینده گروه کشورهای موسوم به 1+5وظیفه دارد که رایزنی و ارتباط با جمهوری اسلامی ایران را به طور مستمر حفظ کرده و در راستای بازشدن مسیر مذاکرات تلاش نماید.

اکبری ادامه داد: دومین بعد سفر سولانا به ایران برآمده از رایزنی های کشورهای گروه 1+5 است که علاوه بر متن تهیه شده از سوی وزرای خارجه آنها، بسته ای پیشنهادی نیز به تهران ارائه خواهد شد. در نامه پوشش ( Cover letter) این بسته از سولانا خواسته شده تا تمام تلاش خود را برای از سرگیری روند مذاکرات هسته ای با ایران به کار بندد.

این کارشناس مسائل هسته ای همچنین گفت: تا اینجا اینکه طرف مقابل ایران نیاز به لزوم از سرگیری مذاکرات را به طور جدی پیگیری می کند، طبعا امری مثبت و قابل توجه است اما درهمین چارچوب نباید از یاد برد که محتوای مراوده و مذاکراتی که قرار است انجام شود، نیز اهمیتی ویژه می یابد.

وی با اشاره به اطلاعات غیررسمی مطرح شده در خصوص پیشنهادات جدید سولانا برای ایران، اظهار داشت: اگر نشانه هایی دال بر این وجود داشته باشد که طرف مقابل ایران آمادگی به رسمیت شناختن وضعیت کنونی ایران در عرصه هسته ای را به عنوان حقوق کشورمان دارد و حاضر است پیشرفت های هسته ای ایران را به منزله اقدامات کشور در راستای حقوق قانونی اش مدنظر داشته باشد، می توان نشانه هایی از بازشدن مسیر مذاکرات را به مشاهده نشست.

اکبری تاکید کرد: ازسوی دیگر باید توجه داشت که شخص سولانا، اتحادیه اروپا و وزرای خارجه اروپایی به طورملموس تجربه کرده اند که طرح موضوعاتی چون تعلیق واقعا کمکی به حل و فصل مسئله هسته ای ایران نکرده و نمی کند و لذا اصرار بیش از حد بر چنین موضوعی بیهوده و به معنای اتلاف وقت و انرژی است.

معاون وزیر دفاع سابق کشورمان افزود: اگر طرف های غربی در گفتگوهایی که می تواند در آینده شکل بگیرد از ایران چیزی طلب کنند، شاید تهران بتواند در این خصوص چیزی به آن ها بدهد اما تمام این مسائل باید در مذاکراتی همه جانبه با شرط مذکور مطرح شود.

وی شرایط دشوار آمریکا در منطقه و شکست های پی در پی نیروهای آمریکایی در تحقق اهداف خاورمیانه ای شان را نیز مورد اشاره قرار داد و یادآور شد : لحن اخیر مقامات آمریکایی و آنچه در بیانیه مشترک بوش با کشورهای اروپایی مطرح شد، به وضوح نشان می دهد که واشنگتن نیز به شدت نسبت به وقوع نوعی مصالحه با ایران احساس نیاز می کند اما مشکل این روند اینجاست که آمریکا همواره این احساس نیاز را با روش های خود بروز داده است.

اکبری درباره ایده کنسرسیوم غنی سازی اورانیوم که علاوه بر بسته پیشنهادی ایران پیش از این از سوی خاویر سولانا نیز مورد اشاره قرار گرفته بود نیز گفت: به هر صورت طرفین این ماجرا باید یکدیگر را درک کنند و با سنجیدن شرایط همدیگر به مذاکراتی همه جانبه وارد شوند، به اعتقاد من می توان درحین انجام مذاکره به راه حل هایی دست یافت که ایجاد گشایش در شرایط فعلی نتیجه آن باشد.

کد خبر 698080

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha