به گزارش خبرگزاری مهر ، دومین کارگاه مدیریت بحران از سلسله برنامه های آموزشی کوثر ویژه اعضای ستادهای مدیریت بحران پنج منطقه تهران شامل مناطق 6،9، 13، 19 و 21 از صبح امروز طی مراسمی در مجموعه فرهنگی امام خمینی (ره) تهران با حضور جمعی از مدیران و مقامات شهری از جمله رسول خادم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و امور حقوقی شورای اسلامی شهر تهران و دکتر ایازی مشاور عالی شهردار تهران و دکتر مازیار حسینی جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران شهر تهران آغاز شد.
این کارگاه طی چهار روز به صورت شبانه روزی و با حضور شهرداران و مدیران نهادهای مدیریت شهری پنج منطقه تهران از جمله مسئولان دانشگاه های علوم پزشکی، روسای اورژانس، هلال احمر، شرکت های آب، برق، گاز، مخابرات و فرماندهان نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی هر منطقه در قالب پنج کارگاه آموزشی برگزار می شود و طی آن شرکت کنندگان علاوه بر حضور در کلاس های آموزش علمی مدیریت بحران به صورت تیمی راهکارهای رویارویی با یک بحران فرضی را تمرین و ترسیم و طرح عملیاتی مدیریت بحران منطقه خویش را تهیه خواهند کرد.
رسول خادم عضو شورای شهر تهران در این مراسم در سخنانی با اشاره به نقش برگزاری این دوره آموزشی در رویکرد دستگاه های آموزشی به مقوله مدیریت بحران، گفت: کارنامه غلبه بر بحران های بزرگی چون زلزله در کشور به علت غفلت از دانش و ساز وکار مدیریت بحران با وجود تلاش های همه دستگاه های اجرایی، چندان چشمگیر نبوده و با توجه به فرابخشی بودن نظام مدیریت بحران باید تمامی دستگاه های متولی مدیریت شهری بر اساس ظرفیت های قانونی ایجاد شده در این حوزه فعال شوند با یکدیگر تعامل داشته باشند و تمرین های مشترک را اجرا نمایند.
وی همچنین به اقدامات شورای شهر اسلامی شهر تهران در ایجاد و تقویت ساختار مدیریت بحران شهر اشاره کرد و گفت: ظرفیت های قانونی تحقق مدیریت بحران توسط شورای دوم و سوم به ویژه با تصویب ساختار سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ایجاد شده وکماکان شورا به تصویب قوانین و تامین نیازهای این حوزه مشغول است که با توجه به تلاش ها و برنامه های اجرا شده سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران چشم اندازی روشن متصور است به ویژه آنکه طرح ایجاد گروه های داوطلب مدیریت بحران محلات (گروه داوطلبان دوام) امسال با جدیت در حال اجرا است.
وی با اشاره به گسترش مخاطرات در شهر تهران تاکید کرد: آموزش عمومی شهروندان در سطح محلات با راه های پیشگیری آمادگی و مقابله در برابر حوادث و سوانح ضروری است و با تحقق آن شاخص ایمنی شهر و آمادگی شهروندان برای رویارویی با شرایط بحرانی به ویژه در زمان طلایی (ساعات اولیه وقوع حادثه) ارتقاء خواهد یافت.
وی گفت: تنگنهاهای مدیریتی و مشکلات جاری نباید سبب غفلت از برنامه ریزی و اجرای طرح های پیشگیری و آمادگی در برابر بحران های ناشی از حوادث و پدیده های طبیعی و تعامل دستگاه های مدیریت شهری با یکدیگر شود چرا که هزینه غفلت از این حوزه و تجربه این ناهماهنگی در بحران احتمالی تهران سنگین خواهد بود بنابراین مدیریت بحران باید در اولویت فعالیت ها قرار گیرد.
دکتر ایازی مشاور عالی شهردار تهران نیز با اشاره به ضرورت دستیابی به مدیریت واحد شهری برای اداره مطلوب شهر تهران گفت: تحقق مدیریت بحران نیز در گروه ایجاد مدیریت واحد شهری است چرا که وقتی حادثه ای در شهر رخ می دهد تمامی نهادهای مدیریت شهری درگیر می شوند و غلبه مطلوب بر بحران های شهری و اجرای طرح های پیشگیری و آمادگی نیازمند همکاری و تعامل بخش های مدیریت شهری است.
وی با اشاره به اینکه مسئولیت مدیریت بحران در شهر تهران بر اساس قانون به شهردار تهران در قالب ریاست ستاد مدیریت بحران شهر تهران سپرده شده است، گفت: این ستاد ماهیتی فرابخشی دارد و تمامی دستگاه ها در ستاد مدیریت بحران عضو هستند و از این رو همکاری و فعالیت مشترک اعضای این ستاد با یکدیگر چه در سطح کلان و چه در سطح ستادهای مدیریت بحران مناطق ضروری است.
وی همچنین شناسایی راهکارهای مدیریت بحران، اجرای تمرین، برنامه های آموزشی و طرح های پیشگیری را با اهمیت توصیف کرد و گفت: اعضای ستادهای مدیریت در هر منطقه باید با برگزاری گردهمایی ماهانه به بررسی و تحلیل مخاطرات منطقه خویش و شناسایی راه های مقابله با بحران های احتمالی بپردازند تا در زمان حادثه غافلگیر نشوند. همچنین باید در قالب این همکاری طرح عملیاتی مدیریت بحران منطقه را تهیه نمایند و بر این اساس به تمرین و مانورهاهی مشترک بپردازند.
دکتر ایازی همچنین شناسایی نقاط آسیب پذیر در هر منطقه توسط ستادهای مدیریت بحران مناطق و پردداختن به پدافند غیر عامل (دفاع غیر نظامی) را از دیگر ضرورت های این حوزه دانست.
دکتر مازیار حسینی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران نیز با ارائه مقاله ای به تشریح ابعاد مختلف زلزله و راهکارهای غلبه بر آن پرداخت.
وی تاکید کرد: با توجه به واقع شدن شهر تهران در منطقه ای لرزه خیز باید تمامی نهادها و دستگاه های اجرایی برای پیشگیری آمادگی و مقابله با زلزله احتمالی طرح و برنامه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه شهردار هر منطقه رئیس ستاد مدیریت بحران منطقه نیز به شمار می آید گفت: تمامی دستگاه های اجرایی باید با شهرداران مناطق همکاری و هماهنگی داشته باشند.
دکتر تولایی مدیر کل تشکیلات و آموزش شهرداری تهران نیز در این مراسم به تداوم برنامه های آموزشی برای مدیران و کارکنان شهرداری اشاره و تاکید کرد که دوره آموزش مدیریت برای سایر مناطق برگزار خواهد شد.
نظر شما