به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه رایس آمریکا و دانشگاه رادباود هلند موفق شدند با کمک فناوری نانو و مواد تجدید پذیر زیستی سلولهای استخوانی جدید را روی الگوهای داربستی متخلل رشد دهند.
در این خصوص این محققان که نتایج یافته های خود را در مجله علمی "استخوان" منتشر کرده اند توضیح دادند: "داربستهای ترکیبی از مواد پلیمری و نانوکربنی غیرسمی و تجدیدپذیر زیستی می توانند منجر به رشد ساختارهای استخوانی جدیدی شوند."
در این تحقیقات این دانشمندان با افزودن نانولوله های کربنی به داربستهای پلیمری موفق شدند استحکام پلیمرهای داربستی ترمیم استخوان را افزایش دهند و این داربستها را روی مدل حیوانی آزمایش کنند.
براساس گزارش ساینس دیلی، این محققان دو نوع داربست را به استخوانهای خرگوشها پیوند زدند. نوع اول از جنس نوعی پلاستیک تجدیدپذیر زیستی با عنوان "پلی پروپیلن فومارت" (PPF) بود که پیش از این نیز مورد آزمایش قرار گرفته بود. نوع دوم از 5/99 درصد PPF و 5/0 درصد نانو لوله کربنی ساخته شده بود. نانولوله ها در حدود 80 هزارم قطر یک تار مو هستند.
در این آزمایش نیمی از نمونه های حیوانی 4 هفته پس از پیوند و نیمی دیگر پس از 12 هفته مورد آزمایش قرار گرفتند.
نتایج این بررسیها نشان داد که هیچ تفاوتی چشمگیری در اجرای چهار هفته ای این دو مدل مشاهده نشد اما ترکیبات نانو لوله ای پس از 12 هفته استخوانهای بزرگتر و مقاومتری را نسبت به PPF رشد دادند.
همچنین داربستهای ترکیبی PPF و نانولوله ها پس از 12 هفته محتوی حدود دو سوم بافت استخوانی مشابه بافت استخوانی اصلی بودند درحالی که داربستهای PPF تنها یک پنجم از این نوع استخوانها را داشتند.
به گفته این محققان، نتایج این تحقیقات می تواند راه جدیدی به سوی رشد استخوانهای جدید و ترمیم بافت استخوانی نشان دهد.
نظر شما