به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، مجری این طرح پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این طرح تحقیقاتی با طراحی راکتور مربوطه، نانوتیوبهای Bi2S3 به وسیله روش هیدروترمال سنتز و تولید شد.
دکتر محبوبه دولتیاری افزود: از آنجا که امروز رشد کنترل شده مواد نانو از مهمترین اهداف دانشمندان این علم است، برای رسیدن به این امر مکانیزم تشکیل نانوتیوب Bi2S3 بررسی و اثر پارامترهایی همچون دما، فشار و زمان واکنش بر روی سایز و مورفولوژی و همچنین جهت استفاده از این ماده به عنوان سنسور خواص نوری نانوتیوبهای به دست آمده مطالعه شد.
وی این روش را در مقایسه با سایر روشهای نوین تولید این محصول مقرون به صرفه عنوان کرد و بیان داشت: قابل کنترل بودن سایز ذرات به اندازه دلخواه، ساده و امکانات کم تولید این محصول و کوچک بودن سایز ناتیوبهای سنتز شده از دیگر مزایای این روش است.
پژوهشگر دوره دکتری شیمی معدنی دانشکده شیمی دانشگاه تبریز با اشاره به کاربردهای این طرح افزود: از این ماده می توان در نیمه هادی ها، پیگامانها، قطعات لومیناس کننده، پیلهای خورشیدی، دوربین تلویزیون، قطعات اپتوالکترونیکی و اسپکتروسکوپی IR و خنک کننده های ترموالکتریک مدرن با طراحی یخچال های بدون کلروفلوروکربن، سیستم های الکتروشیمیایی و همچنین به لحاظ خواص اپتیکی به عنوان سنسور نیز استفاده کرد.
دکتر دولتیاری افزود: بیسموت سولفید به علت غیرسمی بودن، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاص و کاربردهای تجاری متنوع مورد توجه بسیاری از اندیشمندان علم نانو است.
وی افزود: این طرح در طول مدت 18 ماه و با هزینه ای بالغ بر 10 میلیون ریال به اتمام رسیده است.
این طرح پژوهشی با همکاری یونس حنیفه پور، لیلا کافی احمدی دانشجویان دوره دکتری، نسرین محسنی و رقیه ابراهیمی کلان دانشجویان کارشناسی ارشد و با هدایت و سرپرستی دکتر عبدالعلی عالمی استاد شیمی معدنی دانشکده شیمی دانشگاه تبریز به نتیجه رسیده است.
نظر شما