الف- اخبار ایران
روزنامه "کمپاس" به جنگ روانی و تهدیدهای غرب و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران برای چشم پوشی از حقوق مشروع هسته ای خود اشاره کرد.
به نوشته این روزنامه، با وجود تاکید تمام کشورهای اروپایی بر حل مسالمت آمیز موضوع هسته ای ایران، رئیس جمهوری آمریکا، تهران را به حمله نظامی تهدید کرده است.
این روزنامه با اشاره به اقدامات خرابکارانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای برهم زدن ثبات و امنیت کشورمان، نوشت : آمریکا همچنین با نزدیک شدن به کشورهای عربی خاورمیانه قصد دارد تا این کشورها را با فشارهای خود علیه ایران همراه کند.
این روزنامه در عین حال با بیهوده خواندن فشارهای آمریکا برای وادار کردن ایران به صرف نظر کردن از حقوق مشروع هسته ای خود نوشت : آمریکا به خوبی می داند که ایران از تاثیرگذاری بسیاری در عراق، لبنان و فلسطین برخوردار است و تا هنگامی که بحرانهای مختلف در خاورمیانه ادامه داشته باشد؛ ایران می تواند قدرت چانه زنی خود را در مقابله با آمریکا افزایش دهد.
این روزنامه همچنین تهدیدهای اخیر وزیر حمل و نقل رژیم صهیونیستی را تلاش برای سرپوش گذاشتن بر پرونده های فساد مقامهای این رژیم اشغالگر دانست.
روزنامه " سوارکاریا"، پافشاری جمهوری اسلامی ایران بر حقوق مشروع هسته ای خود را سبب سرخوردگی و ناامیدی مقامهای آمریکایی و در راس آنها، جرج بوش دانست .
این روزنامه در این زمینه در تیتری با عنوان "بوش از ایران ناامید شد" نوشت : "جرج بوش" رئیس جمهور آمریکا در آخرین اظهارنظرهای خود درباره برنامه هسته ای ایران گفت : من واقعا از ایران ناامید خواهم شد در صورتی که این کشور پیشنهاد مهربانانه اروپا برای حل مسئله هسته ای خود را نپذیرد.
روزنامه "مدیا اندونزی" نیز در بررسی تحولات ایران، به آزاد شدن "ساتوشی ناکامورا" جوان ژاپنی از چنگال اشرار تروریست اشاره کرد و نوشت : بالاخره پس از گذشت هشت ماه، خانواده "ساتوشی ناکامورا" توانستند نفس راحتی بکشند، زیرا فرزند آنان که در دست اشرارگرفتار شده بود؛ پس از گذشت هشت ماه آزاد شد. البته خانواده "ناکامورا" آداب ژاپنی خود را نیز فراموش نکردند و پس از آزادی فرزندشان ضمن تشکر از دولت ایران از تمام طرفهایی که به دلیل ربوده شدن "ناکامورا" به زحمت افتاده بودند، پوزش خواستند.
به گفته مقامهای ایرانی، "ساتوشی ناکامورا" در نزدیک مرز بین ایران و پاکستان در دست اشرار یافته شد و سرانجام پس از تلاش فراوان، وی آزاد شد.
ب- اخبار و تحولات داخلی اندونزی
روزنامه "رپوبلیکا" در بررسی تحولات داخلی اندونزی، به درخواست علمای اندونزی از رئیس جمهوری این کشور برای انحلال گروه گمراه احمدیه اشاره کرد و نوشت : شماری از علمای اندونزی از"سوسیلو بامبانگ یودیونو" رئیس جمهور درخواست کردند تا دستور انحلال گروه گمراه احمدیه را صادر نماید. این دسته از علما معتقد هستند بیانیه رسمی که چندی پیش دولت اندونزی درباره گروه احمدی منتشر کرد، کارایی لازم را ندارد، زیرا این بیانیه همچنان به گروه احمدیه اجازه می دهد تا به فعالیت خود ادامه دهند.
روزنامه "جورنال ناسیونال" به مشکلات بهداشتی اندونزی اشاره کرد و کمبود پزشک را از جمله این معضلات عنوان کرد.
این روزنامه نوشت : کمبود پزشک اندونزی هنوز یکی از دلائل مرگ و میر کودکان خردسال به شمار می آید.
این روزنامه افزود : بر اساس گزارش موسسه مرکزی آمار، نرخ مرگ و میر کودکان زیر یک سال در اندونزی از هر 10000 مورد تولد 136 مورد گزارش شده که رقم بسیار بالایی است.همین گزارش حاکی است که با توجه به اینکه هر 100 هزار کودک به 42 پزشک نیاز است؛ این کشور با داشتن 70 میلیون کودک با کمبود 20 هزار پزشک متخصص کودکان روبرو است.
روزنامه "بیزنس ایندونزیا" نیز از درخواست اتحادیه کارگران اندونزی برای افزایش حقوق این قشر خبر داد و نوشت : اتحادیه کارگران اندونزی از دولت این کشور خواسته است تا حقوق کارگران بین 15 تا 20 درصد افزایش یابد.
این اتحادیه که بسیاری از کارگران صنعتی اندونزی را تحت پوشش دارد خواستار شده با توجه به گرانی سوخت و مواد مصرفی تا پایان ماه جاری دولت با احتساب تورم دستمزد کارگران را افزایش دهد.در بیانیه این اتحادیه اشاره شده که وضع اقتصادی کارگران بسیار اسفناک بوده به طوری که آنها در معرض فقر هستند، مگر اینکه از سوی دولت و بخش خصوصی برای افزایش حقوق آنها چاره ای اندیشه شود.
این روزنامه همچنین از مجبور شدن دولت اندونزی برای افزایش واردات شیر خبر داد و نوشت : با توجه به تولید داخلی شیر که از 2/1 میلیون لیتر فراتر نرفته است،دولت ناچار است برای تامین مصرف داخلی روزانه 8/3 میلیون لیتر از خارج و عمدتا از استرالیا و نیوزیلند شیر وارد کند.
روزنامه "تمپو" هم در بررسی روابط خارجی اندونزی به مشارکت قطر در بخش مخابرات اندونزی اشاره کرد و نوشت : بر اساس گزارشهای تایید شده، شرکت مخابراتی اندونزی در نظر دارد 40 درصد از سهام خود را به شرکت تلکوم قطر واگذار نماید. شرکت دولتی مخابراتی اندونزی ضمن استقبال از سرمایه گذاری 8/1 میلیارد دلاری توسط شرکت تلکوم قطر،خرید سهام توسط شرکت مذکور را زمینه مشارکت بیشتر شرکتهای خارجی در این بخش دانست.
نظر شما