محمدی مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر دررشت، افزود: دو ویژگی قدمت و تنوع گونه ای در جنگلهای گیلان سبب شده تا این جنگلها با وجود سطح کم آن در سطح مقیاس حدود چهار میلیارد هکتاری جنگهای جهان از جایگاه منحصربه فردی برخوردار باشد.
محمدی بیان داشت: جنگلهای شمال ایران (جنگلهای خزری ) در مقایسه با جنگلهای اروپا که 10 هزار سال قدمت دارند به لحاظ تنوع بسیار زیاد، بیشترین نقش را در حفظ تعادل کره زمین دارند.
مدیرکل منابع طبیعی استان بیان داشت: در جنگلهای گیلان بالغ بر80 گونه درختی و درختچه ای وجود دارد که حدود30 گونه آن درختی است.
وی گفت: گونه های درختی ویژگی های مختلفی از قبیل توان تولید چوبی و برخی توان ژنتیکی بسیار بالای دارند.
محمدی افزود: "درخت سفید پلت " از گونه های بومی جنگهای گیلان است که به علت محدود بودن شرایط زیستگاهی از گونه های نادر جهان است.
این مقام مسئول در منابع طبیعی گیلان خاطرنشان کرد: گونه های شمشاد، سفید پلت، ملج ، بارانک ، آزاد و سرخدارازگونه های نادر و منحصر به فرد جنگلهای گیلان هستند.
وی با اعلام اینکه جنگلهای گیلان مهمترین و پردرآمد ترین بخش اقتصادی برای استان محسوب می شوند، گفت: با توجه به اهمیت گونه های با ارزش درخت و درختچه در جنگلهای گیلان تخصیص اعتبارات لازم برای حفظ و توسعه این گونه های با ارزشمند امری بسیار ضروری است.
محمدی اظهار داشت: جنگلهای گیلان در کنار رودهای پر آب ، مراتع زیبا و کوههای سر به فلک کشیده به لحاظ استراتژیکی و اقتصادی توان جذب بالای توریسم را دارند.
نظر شما